שתף קטע נבחר

"סוריה תומכת בממשלת אחדות בין ערפאת לחמאס"

מקורות פלסטינים מגלים ל-ynet: בשאר אסד נשיא סוריה החליט לתמוך ברעיון "ממשלת האחדות" הפלסטינית בין ערפאת לחמאס והאופוזיציה. היום יוועד ערפאת לראשונה בנושא עם נציגי הפלגים השונים

התקדמות משמעותית לקראת "ממשלת האחדות" הפלסטינית שמתכננת הרשות עם פלגי האופוזיציה, ובהם החמאס והג'יהאד האיסלאמי - זאת בעקבות תמיכתה של סוריה בממשלה כזו. הסכם "ארבעת העקרונות" המהווה את הבסיס לממשלה זו פורסם אתמול לראשונה ב-ynet (ידיעה - בקישור מימין).
מקורות פלסטיניים גילו ל-ynet כי ביקורו בדמשק של מספר שתיים באש"ף, אבו מאזן, נועד גם לצורך שכנוע מנהיגי האופוזיציה היושבים בדמשק להצטרף לממשלתו של ערפאת. בדמשק שוהים בין היתר מנהיג הג'יהאד האיסלאמי רמדאן עבדאללה שלח ומנהיגי 'החזיתות' חבש, חוואתמה וג'יבריל.
המקורות הפלסטינים אומרים ל-ynet כי יש "ריכוך משמעותי" בגישת הפלגים הנתמכים ע"י דמשק בכל הנוגע לרעיון הקמת הממשלה המשותפת, בין היתר בשל עמדתו של בשאר אסד המביעה תמיכה עקרונית ברעיון. מדובר בשינוי משמעותי בעמדה הסורית כלפי ערפאת, שנחשב עד לא מזמן כ"מוקצה" בדמשק.
אבו מאזן אמר בדמשק לעיתון "אל-חיאת" כי הוא גאה על תפקידו באוסלו - אולם אין ספק כי ממשלת האחדות הפלסטינית, אם תוקם, תיבנה "על הריסות אוסלו". גם מזכיר הקבינט הפלסטיני, אחמד עבד אל רחמן, שב ואמר כי "אוסלו מת" וכי הזמן כעת הוא לליכוד פלסטיני כדי להתכונן למערכה הארוכה והאחרונה.
היום (ה') ייפגש ערפאת ברמאללה פגישה ראשונה עם נציגי הפלגים הפלסטינים וידונו עימם ברעיון הקמת ממשלת האחדות. לקראת הפגישה כינס אתמול ערפאת את הוועד המרכזי של הפתח כדי לעדכן את חבריו במגעים עם הפלגים הנוספים.
בחמאס ובג'יהאד אומרים כי הרשות תצטרך להתחייב על המשך המאבק המזוין - ובכירי הרשות מנגד, מדברים על כך שכל שותף בממשלה יהיה חייב לכבד את עמדת הרשות המחויבת לשלום.
המקורות הפלסטינים אמרו ל-ynet כי כל המגעים בין הרשות לפלגים מתנהלים באווירה שלפיה השלום במתכונת אוסלו קרס - והזמן הנוכחי הוא זמן הכנה לקרב האחרון נגד ישראל והכיבוש. עם זאת, בפלגים הפלסטיניים עדיין קיים חשש מסוים כי ערפאת משתמש ברעיון ממשלת האחדות כקלף ללחוץ על ארה"ב ועל ישראל.

בישראל: הערכות סותרות

במערכת הביטחון חלוקות הדעות בעניין "ממשלת האחדות" של הפלסטינים. גורמי ביטחון מציינים כי בעבר כבר ניסה ערפאת להקים ממשלת אחדות עם החמאס ולהעניק לאנשיו תפקידים אופרטיביים, אולם הוכח כי החמאס, גם כשהוא שותף להנהגה, ממשיך לדבוק במדיניות הפיגועים.
יחד עם זאת, גורמים במערכת הביטחון מעריכים כי במקרה שיצלח האיחוד, יהיו ארגוני האופוזיציה מחויבים לערפאת וישתדלו שלא להביך אותו ולא לגרום נזק למעמדו הבינלאומי. כך שייתכן שהחמאס והג'יהאד יעדיפו לעכב פיגועים ולאף להימנע מהם באופן חלקי. במקביל מציינים הגורמים, כי גם ההתעסקות הפנימית של הפלסטינים בענייני קואליציה תטה את הדגש מן האינתיפאדה ומפעילות טרור לפעילות פוליטית.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
ערפאת. פגישה ראשונה עם נציגי הפלגים
צילום איי פי
צילום איי פי
בשאר אסד. תומך?
צילום איי פי
מומלצים