שתף קטע נבחר

האוצר יציע: אוניברסיטה בלי מבחן פסיכומטרי

לדברי שר האוצר, המבחן הפסיכומטרי נותן יתרון לא הוגן לילדי עשירים, שכן רק הם יכולים לממן את קורסי ההכנה היקרים. כתוצאה מכך פוגע המבחן הפסיכומטרי

כל צעיר יוכל להתקבל ללימודי שנה א' באוניברסיטה בלי צורך במבחן פסיכומטרי, אלא רק על סמך ציוני הבגרות שלו. הצעה זו כלולה בשינויים המבניים שיציע משרד האוצר לממשלה במסגרת תקציב השנה הבאה. ההצעה תוצג בישיבת הממשלה שתתקיים ביום ראשון הבא.
שר האוצר, סילבן שלום, אמר כי בתום השנה הראשונה יקבעו האוניברסיטאות מי מהסטודנטים יוכלו להמשיך בלימודים ומי יונשרו.
לדברי שר האוצר, המבחן הפסיכומטרי נותן יתרון לא הוגן לילדי עשירים, שכן רק הם יכולים לממן את קורסי ההכנה היקרים. כתוצאה מכך פוגע המבחן הפסיכומטרי בסיכוייהם של ילדי העניים להגיע לאוניברסיטאות ובכך להיחלץ ממעגל העוני. "קיימת רק נוסחה אחת לצימצום הפערים החברתיים בישראל: צימצום הפערים בהשכלה מביא לצימצום הפערים בהכנסה – מה שמביא בסופו של דבר לצימצום הפערים החברתיים", אמר שר האוצר.
במסגרת השינויים המבניים גם מציע האוצר להחיל את חוק חינוך חובה חינם עד כיתה י"ב. כיום חל החוק רק עד כיתה י'. "החלת החוק עד כיתה י"ב תביא לעלייה במספר הזכאים לתעודת בגרות ובעקבות כך לעלייה במספר הפונים ללימודים גבוהים", נאמר בהצעת האוצר.

הקמת פנימיות

סעיף נוסף בהצעה, שתובא לישיבת הממשלה, מדבר על הקמת פנימיות יום ל-50 אלף תלמידים. אלה יזכו בפנימיות לארוחה חמה וללימודי העשרה עד לשעה 5 אחרי הצהרים.
יועצת התקשורת של שרת החינוך, לימור לבנת, מסרה כי ביטול הבחינות הפסיכומטריות והגדלת מספרם של הסטודנטים באוניברסיטאות נידונים בימים אלה בוועדה מיוחדת, שבראשה עומדת ד"ר עמי וולנצקי, ושבה משתתפים נציגי האוניברסיטאות. לדבריה, לאחר שיוגשו המלצות הוועדה, שמונתה על ידי השרה לבנת, תתקבל החלטה בתיאום עם ראשי המועצה להשכלה גבוהה. לדבריה של יועצת התקשורת, שואפת לבנת להגדיל את מספר הזכאים לבגרות ולהגדיל את מספר הסטודנטים באוניברסיטאות באמצעות הורדת הקריטריונים. היועצת ציינה כי ההצעה לוותר על המבחן הפסיכומטרי כבר נידונה בעבר בכנסת, אך לא התקבלה בשל התנגדות האונברסיטאות.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים