שתף קטע נבחר

"פרס החל במפגשים חשאיים עם הפלסטינים"

מקורות פלסטינים אומרים ל-ynet כי מנכ"ל משרד החוץ, אבי גיל, מנהל את המגעים מטעם פרס עם סאיב עריקאת. מקורות פלסטיניים: "איננו תולים תקוות בפרס, שממונה על יחסי הציבור של ממשלת שרון". פרס נועד עם שרון, והשניים דנו שוב בהידברות עם הרשות

שר החוץ, שמעון פרס, החל לנהל מגעים מדיניים עם בכירים פלסטיניים. כך מוסרים מקורות פלסטיניים. לדברי המקורות, את המגעים מנהל בשמו של פרס מנכ"ל משרד החוץ, אבי גיל, ובן שיחו הוא סאיב עריקאת.
פרס נועד אתמול (א') עם ראש הממשלה, אריאל שרון, והשניים דנו שוב בהידברות עם הרשות הפלסטינית. פרס מעוניין להציע לפלסטינים הפסקת אש מדורגת, שתתחיל במקומות מסוימים ותתפשט לכל השטחים.
על פי הפלסטינים, מטרת המפגשים היא לבחון את רצינות כוונותיו של פרס, ובמיוחד את מידת ייפוי הכוח שקיבל משרון.
גורמים במשרד החוץ מסרו בתגובה כי "השר פרס הודיע שהוא מנסה ליצור ערוצי הידברות עם הפלסטינים, אך הוא מעוניין שהם יישארו חשאיים, ולכן לא ניתן לאשר או להכחיש את הידיעה".
ל-ynet נודע כי בראש המפגשים עם אבי גיל עומד, ככל הנראה, סאיב עריקאת. המקורות מאשרים כי יו"ר המועצה המחוקקת הפלסטינית, אבו עלא, דחה פניות של שר החוץ פרס להיפגש עמו.
המקורות אומרים כי הפלסטינים אינם תולים תקוות בפרס, שנתפס כ"מי שממונה בעיקר על יחסי הציבור של ממשלת שרון". "תפקידו העיקרי של פרס הוא לייפות את הפנים המאוד מכוערות של ממשלת שרון", אומרים המקורות. לדבריהם, ההנהגה הפלסטינית מטילה ספק ביכולתו של פרס לסגור דברים עם הפלסטינים.
הפלסטינים טוענים כי אחרי פגישת פרס-ערפאת האחרונה בקהיר, הבטיח פרס לערפאת הקלות בסגר, וכן שיפעל לכך שממשלת ישראל תיישם במהירות את דו"ח מיטשל. פרס, אומרים המקורות, הבטיח גם לנסות לבטל את התנאי שעליו מתעקש שרון- שבוע של הפסקת אש מוחלטת בשטחים - תנאי, שעל פי הפלסטינים, מכשיל כל אפשרות למימוש ההידברות בין הצדדים. "מאז שהפריח את ההבטחות האלה, נעלם פרס ולא חזר. הפעם הפלסטינים לא מעוניינים במפגשים של יחסי ציבור", אומרים המקורות,

"התקדמות? לא השבוע"

ההערכה היא שבגלל כינוס מועצת הביטחון של האו"ם ובגלל מפגש שרי החוץ הערבים ביום רביעי בקהיר, לא יהיו התפתחויות מדיניות השבוע, והן צפויות, אם בכלל, בשבוע הבא. ההערכה היא שערפאת לא ירצה להגיע לקהיר עם נקודת תורפה, בדמות מפגש עם פרס, מול המדינות הרדיקליות הערביות, ולכן יעדיף לחכות עם ההתקדמות המדינית עד אחרי כנס שרי החוץ הערביים.
"אחרי כנס שרי החוץ ירגיש ערפאת חופשי יותר לפעול מול הישראלים, לכן הוא לא ירצה להגיע ולהיות בעמדת מגננה מול חלק מהמדינות במיוחד לא מול סוריה", אומרים הפלסטינים.
בתוך כך, אומרים המקורות שהמגעים בין הרשות וסוריה לא ימנעו מערפאת לחדש את המגעים עם ישראל. "סוריה עדיין אינה אופציה רצינית עבור ערפאת, שלא מעוניין שהרשות תהפוך ללבנון שנייה", אומרים המקורות.
"מצרים הייתה ונשארה המפתח העיקרי של ערפאת, יחד עם ירדן, אבל בינתיים שתי אלה לא מספקות מבחינת ערפאת את הסחורה". אומרים המקורות.
על פי המקורות, ערפאת זועם בימים האחרונים על כך שעניין האוריינט האוס והמוסדות הפלסטינים בירושלים לא מצליח להתרומם, לא בזירה הבינלאומית ולא בזירה הפלסטינית. "באבו דיס החיים מתנהלים כרגיל, וגם בירושלים עצמה אין סימן לתזוזה משמעותית של הרחוב והדבר מרתיח את ערפאת", אומרים מקורבים לערפאת ומעריכים שעניין האורינט האוס יישאר כפי שהוא עד לוועידת הליכוד בספטמבר.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
"בודקים את כוונותיו". פרס
צילום איי פי
מומלצים