שתף קטע נבחר

טייס מצרי: "מנעתי מהישראלים לבדוק את מטוסי"

הטייס, מחברת התעופה המצרית איג'יפטאייר, סיפר כי סירב להרשות לאנשי הביטחון החמושים לבדוק את המטוס. בישראל מכחישים

טייס בחברת התעופה של מצרים, איג'יפטאייר, מנע ביום ו' מכוחות הביטחון הישראליים מלבדוק את מטוסו בעזה, וטס בחזרה למצרים, ללא נוסעים, לאחר שהישראלים מנעו את עלייתם למטוס.
לאחר שחזר לקהיר, אמר הטייס עלי מוראד, כי המטוס נחשב לשטח מצרי ולכן מנע מהשומרים הישראלים החמושים מלערוך בו בדיקה, בהתאם לחוקי התעופה האזרחית.
מוראד טען כי יצר קשר עם שגריר מצרים בישראל, ששלח שליח בניסיון להביא לפתרון הבעיה, אולם הישראלים התעקשו לבדוק את המטוס.
גורם בחברת התעופה המצרית, מסר כי במסגרת הסכם בין ישראל, מצרים והרשות הפלסטינית, רשאים אנשי ביטחון ישראלים ופלסטינים לבדוק מטוסים של חברת איג'יפטאייר, בשיתוף צוות ביטחון מצרי, אולם אנשי הביטחון צריכים להיות לא חמושים.
מוראד סיפר כי לאחר שהמתין כארבע שעות בעזה, הוא נאלץ לטוס חזרה למצרים ללא הנוסעים, עליהם נאסר לעלות למטוס על ידי השלטונות הישראליים. מאוחר יותר באותו יום, שלחה חברת התעופה המצרית מטוס נוסף לעזה, כדי לאסוף את 91 הנוסעים.
המצאים מתכוונים לחקור את הטייס, שכן העובדה שחזר במטוס ריק, עלתה להם אלפי דולרים.

ישראל: אלה היו הפלסטינים

דובר הרשות לתעופה אזרחית בישראל, פנחס שיף, אישר כי התקרית התרחשה אולם לדבריו, הצדדים המעורבים בה היו המצרים והפלסטינים. שיף מסר כי הטייס המצרי סירב להרשות לאנשי הביטחון הפלסטינים לעלות למטוס, ובמחאה, הרשות הפלסטינית היא שעיכבה את המטוס בעזה. שיף הוסיף כי הצוות הישראלי לא היה צד בוויכוח.
גורמים פלסטיניים בשדה התעופה בעזה מסרו כי הטייס לא ציית לחוקים הנהוגים בשדה התעופה, הקובעים כי צוות ביטחון ישראלי מורשה לבדוק את המטוס. לדבריהם, נציגי שגרירות מצרים הורו לטייס להיענות לדרישות ולהרשות לצוותים לבדוק את המטוס, אולם הוא דרש מכתב שבו יהיה כתוב כי לישראל יש זכות לבדוק מטוס מצרי.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המטוס חזר לקהיר, הנוסעים נשארו בעזה
מומלצים