שתף קטע נבחר

בית משפט מצרי אסר על קיום ההילולה בקבר אבו חצירא

ההחלטה התקבלה בעקבות תביעתו של עורך דין מצרי, שטען כי המשתתפים בהילולה "עוברים על חוקי המוסר וההתנהגות המקובלת". לדבריו, כלל לא בטוח שאבו חצירא אכן היה יהודי. בני משפחת אבו חצירא בארץ זועמים ושוקלים את צעדיהם

"מי שינסה לפגוע בקבר ייענש משמיים. אנחנו שוקלים להיאבק נגד ההחלטה", כך אומר ל-ynet יהודה אבו חצירא, בנו של הבבא ברוך ונינו של הרב יעקב אבו חצירא, שלקברו במצרים נאסרה הגישה ליהודים.
בית המשפט באלכסנדריה הודיע כי הוא אוסר על קיום ההילולה היהודית המסורתית המתקיימת מידי שנה על קברו של הרב אבו חצירא במדינה: כך דיווח היום (ה') היומון הממשלתי "אל-אהראם".
הפסיקה המצרית באה בעקבות תביעה שהגיש עורך דין בשם מוסטפא רסלאן נגד משרד התרבות המצרי. רסלאן טען כי המבקרים בקבר אבו חצירא עוסקים ב"שתיית אלכוהול וחטאים שונים הנוגדים את האמונה האיסלאמית וההתנהגות המקובלת".
עוד טען רסלאן כי ישנם ספקות לגבי יהדותו של אבו חצירא, שהיה מוסלמי לפי אמונתם של תושבי המקום. לדבריו, החלו החגיגות במקום רק בעקבות חתימת הסכם השלום בין ישראל למצרים ב-1979 ויהודי מצרים מעולם לא קיימו אותן קודם לכן.
בית המשפט קיבל את טיעוניו והורה על הפסקת ההילולה במקום מטעמים של "ביצוע טקסים הפוגעים במוסר הציבורי במצרים".
דוברת שגרירות ישראל, איילת יחיאב, אמרה בתגובה כי היא מצפה משלטונות מצרים לדאוג לכך שההילולה תתקיים כסדרה. "על היהודים לקבל חופש גישה לאתר", הבהירה. ממשרד התרבות המצרי נמסר כי עדיין לא הוחלט אם לערער על החלטת בית המשפט.
קבר אבו חצירא נמצא בכפר דמיטו שעל גדת הנילוס, כ-50 קילומטרים דרום מזרחית לאלכסנדריה. בשנים שעברו הגיעו מאות ישראלים ויהודים למקום לצורך ההילולה הנמשכת שמונה ימים. "בעבר השתטחנו על הקבר מספר פעמים, אך בשל המצב הקשה לא הגענו לחלקה כבר כמה שנים", סיפר נינו של אבו חצירא. בינואר האחרון הגיעו בודדים להילולה השנתית.
מקורות במשרד החוץ בירושלים מסרו כי ל"ישראל אין זה משנה מי אחראי על קבר אבו חצירה ואחזקתו כיוון שמדובר בעניין פנימי מצרי. אנו מצפים כי הרשויות המצריות יעשו כל שניתן להבטיח את חופש הפולחן והגישה של עולי הרגל למקום קדוש זה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים