שתף קטע נבחר

בלגיה: הושעתה החקירה בעניין שרון

שופט בבלגיה השעה את החקירה בתיק שנפתח נגד ראש הממשלה על פשעים נגד האנושות שביצע לכאורה בסברה ושתילה. ההחלטה הועברה לעיון בית משפט לערעורים שיבדוק האם ניתן להעמיד לדין את שרון, וייקבע מהן סמכויותיו של השופט החוקר שמונה לבדוק את הפרשה

שופט שלום בבלגיה, הממונה על בדיקת התיק נגד ראש הממשלה שרון, הורה להשעות זמנית את החקירה על פשעים נגד האנושות שביצע שרון, לכאורה, והעביר לבית המשפט לערעורים את ההחלטה באשר לשאלה האם ניתן להעמידו לדין.
השופט החוקר פטריק קוליגנון, החל לבדוק את התיק בחודש יולי, לאחר שהוגשה תביעה נגד שרון על פשעים שביצע לכאורה בזמן הטבח בסברה ושתילה ב- 1982. התובע הבלגי אמר בראיון לסוכנות הידיעות הבלגית כי בית המשפט יבדוק האם ניתן לדון בתיק וכן את היקף סמכותו של השופט החוקר אשר מונה לדון בפרשה.
קרובי משפחה של פלסטינים שנטבחו בסברה ושתילה הגישו לפני חודשיים שתי תביעות נגד שרון בבלגיה, זאת על פי חוק שנתקבל בבלגיה ב- 1993, אשר מתיר העמדה לדין של אזרחים זרים בגין פשעים נגד האנושות. ישראל טוענת מאז בעקביות כי החקירה נגד שרון פוליטית.

ישראל: משפט פוליטי

עורכת הדין המייצגת את שרון, מישל הירש, אמרה כי "החקירה פוגעת בריבונות השיפוטית של ישראל, משום שהנושא הוכרע ב- 1983, כאשר ועדה שהקימה הממשלה קבעה ששרון, שהיה אז שר ביטחון, לא היה אחראי ישיר להרג של מאות פלסטינים".
עורך הדין המייצג את הפלסטינים, מיכאל וורהייחה, אמר לסוכנות רויטרס כי הוא מברך על ההחלטה לבדוק מהי סמכותו של השופט החוקר, לפני שתימשך החקירה. וורהייחה דחה את טענות ישראל ואמר כי "אין כל חסינות בפשעים נגד האנושות".
ראש ממשלת בלגיה, גאי ורהופשטאט, רמז בחודש שעבר כי החוק המאפשר העמדה לדין של אישים החשודים בפשעים נגד האנושות וברצח עם, עשוי להתרחב לכל אירופה.
בראיון שהעניק לעיתון בלגי אמר ראש ממשלת בלגיה: "אני בהחלט לא מתלהב משינוי החוק שהתקבל ב- 1993 ואשר נועד להילחם בפשעים נגד האנושות", והוסיף: "מדוע לא ננסה להרחיבו לכל האיחוד האירופי?".


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
משפט בבלגיה. אריאל שרון
צילום איי פי
מומלצים