שתף קטע נבחר

ארה"ב וישראל: המשבר חלף

הממשל האמריקני ולשכת ראש הממשלה מסבירים כי היחסים בין המדינות שבו למסלולם השגרתי. בלשכת שרון אומרים כי "כל העניין הזה מאחורינו". מזכיר המדינה האמריקני מיישר קו ומסביר כי התקרית לא תשפיע על עוצמת היחסים והמומחים האמריקנים מבינים את מניעי שרון אבל מזכירים: "הקשר בין ישראל לארה"ב הוא בן 50 שנה והוא לא הולך לשום מקום"

יומיים אחרי "נאום צ'כסלובקיה", של ראש הממשלה אריאל שרון, בישראל ובארה"ב טוענים כי המתיחות בין הצדדים בעקבות ההתבטאות, התפוגגה. "אני חושב שכל העניין הזה מאחורינו", אמר היום (שבת) ל-CNN זלמן שובל, מלשכת ראש הממשלה.
אחרי תגובת האמריקנים, על פיה "התבטאות שרון אינה מתקבלת על הדעת", העביר ביום ו' שרון לנשיא ארה"ב ג'ורג' בוש מסר מפויס ובו הערכה "להחלטה האמיצה של הנשיא להילחם בטרור". שרון הוסיף כי "ישראל תומכת לחלוטין בעמדה זו".
גם שר החוץ שמעון פרס עסק בצמצום הנזק. "עלינו להתעלות מעל למלים ולחזור לדברים הבסיסיים. אנחנו במחנה אחד, לוחמים את אותה המלחמה ונעים באותו הכיוון", אמר לכלי התקשורת.
מזכיר המדינה האמריקני, קולין פאוול, שוחח אמש פעמיים עם שרון, ובשתי השיחות הביע רה"מ את הערכתו לממשל האמריקני וליחסו לישראל. ה-CNN מדווח כי אחרי השיחות הודיע פאוול כי "לישראל אין חברה טובה יותר מארה"ב. היא יודעת את זה ואנחנו יודעים את זה, לפעמים יש משברים קטנים אבל הם לא משפיעים על עוצמת היחסים. היו לי שיחות טובות עם ראש הממשלה שרון ואני מצפה לשיחות נוספות בהמשך".
המומחים האמריקנים ליחסי חוץ ניסו בסוף השבוע להסביר את התבטאות שרון. ג'ון הולסמן, מומחה למדיניות חוץ בוושינגטון, הסביר בראיון לחדשות FOX כי "שרון חשש שהיחסים עם ארה"ב ומעמדו בבית הלבן ייפגעו ואני חושב שהחשש שלו למדינתו מובן בהחלט. אבל ישנם קשרים בני 50 שנה בין ישראל לארה"ב והם לא הולכים לשום מקום - אני חושב שתגובתו לנסיונות ארה"ב להגיע לקואליציה בינלאומית נגד טרור - היתה מוגזמת".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רויטרס
פאוול. שיחות טובות
צילום רויטרס
מומלצים