שתף קטע נבחר

"איבדנו אדם נהדר, בן אדם וחבר, מפקד ולוחם"

אישי ציבור, חברים לנשק, חברים לדרך הפוליטית ואזרחים מן השורה פקדו היום את הרחוב הצר בו התגוררה משפחת זאבי, הדליקו נרות נשמה והניחו זרים

החל משעות הצהריים החלו לזרום לבית משפחת זאבי ברמת השרון חבריו הקרובים של רחבעם זאבי, שנרצח הבוקר (יום ד') במלון הייאט בירושלים. בבית המשפחה שהו האלמנה, יעל זאבי, וארבעה מחמשת ילדיהם. הבן החמישי פלמ"ח-יפתח, עושה את דרכו מארה"ב חזרה לישראל.
לרחוב השקט בו גרה משפחת זאבי הגיעו שוטרים רבים ואנשי השב"כ, מלווים בכלבי גישוש, כדי לאבטח את המגיעים.
בין הבאים היו אישי ציבור, חברים לנשק וגם אזרחים מהשורה. נשיא המדינה לשעבר, עזר ויצמן, אמר לפני כניסתו לבית המשפחה: "איבדתי אדם קרוב. המדינה איבדה אדם חשוב. מיד כששמעתי על שאירע נסעתי לבית החולים, אולם כשהגעתי הוא כבר היה מת".
"גנדי רצה להתפטר ולא נתנו לו" הוסיף ויצמן, שאמר שעל אף הבדלי דעות "זה היה תענוג לעבוד איתו. הוא עזר לי במעבר מחיל האוויר למטה הכללי. בפגישתנו האחרונה, בחנוכת הספר של אורי ירום, הוא עזר לי ללכת. זו מכה קשה", אמר ויצמן.
חבר הכנסת לשעבר (ליכוד), עקיבא נוף, אמר: "גנדי היה אחד מאחרוני הנפילים". נוף ציין שזאבי בחר כדרך חיים להלך חופשי דווקא בארץ ישראל. "איפה יש אנשי ציבור כמוהו? איש תרבות ואיש איכות", הוסיף.
בין הבאים היה גם חברו לסיעה לשעבר של גנדי, הרב בא-גד, שאמר "הלא תדעו כי שר וגדול נפל בישראל. גנדי היה שר והיה גדול, היה ראש תנועת מולדת והאמין בטרנספר, ולא ויתר, למרות כל הקשיים". הרב בא-גד אמר כי בעבר לחץ על זאבי לעזוב את מלון הייאט לטובת מלון רמאדה בשל מיקומו הבעייתי של מלון הייאט.
יו"ר הדירקטוריון של חברת החשמל, אלי לנדאו, אמר כי זאבי היה אבן בחומת הביטחון של ישראל, "הוא היה עמוד תווך". לנדאו הוסיף שרצח רחבעם זאבי הוא מעשה בל יכופר, "צר לי שהוא עצמו לא האמין שזה מה שיקרה לו, ולכן לא שמר על עצמו", אמר.
העיתונאי אורי דן סיפר כי הכיר את זאבי עשרות שנים, "הרגע הגדול ביותר שהאיש חיבר את עצמו לישראל היה במבצע קדש, כשהניף את הדגל על הר סיני".
אורי ירום, מי שהקים את טייסת המסוקים הראשונה בחיל האוויר, נחשב לאחד החברים הקרובים של זאבי. ירום אמר כי מעבר לאבדה האישית זו אבדה לעם ישראל. "בבית הזה יש ספרייה של ארץ ישראל, שבבתים מעטים יש ספרייה כזו. הוא היה איש ארץ ישראל, ארץ ישראל בהתגלמותה".
הרמטכ"ל לשעבר, משה לוי שהגיע אל הבית אמר "אני כועס כמו כל עם ישראל היום. איבדנו אדם נהדר, בן אדם וחבר, מפקד ולוחם, שעשה את כל הדרך. לא דרך ארוכה אלא את כל הדרך. חברות של עשרות שנים נקטפה על ידי רוצחים שפלים. אם יש לי גאווה, זה על שזכיתי להיות חבר שלו".
גם בשעות הערב המשיכו מבקרים לפקוד את בית משפחת זאבי ברמת השרון. בין השאר הגיעו האלוף במיל' ישראל טל (טליק), השרה לימור לבנת, ראש המוסד לשעבר, שבתי שביט, ראש עיריית רמת-גן, צבי בר, ויהורם גאון.
האלוף במיל' טל, אמר "עוברים לי בראש הרבה זכרונות, כולל של סיטואציות משותפות. אני בייחוד בוכה על האדם, החבר שהלך לעולמו. אני יכול רק להצדיע".
צבי (ציצי) גרא, עשה דרך ארוכה עם השר זאבי. השנים שירתו מגיל 17 בפלמ"ח יחדיו, לימים הפך צבי גרא במאי וניהל שני קמפיינים לבחירות למולדת. גרא סיפר כי את הקמפיין הראשון העניק לזאבי בחינם. "הוא אהב לספר בדיחות שלא תמיד נעמו למי שחטף את זה, אבל אף פעם לא גמגם", סיפר גרא. הוא סיפר עוד כי בבית משפחת זאבי שוררת עצבות קשה, בני המשפחה הספונים בבית כמעט ואינם מדברים.
בין הבאים לבית, גם אזרחים מן השורה, שלא הכירו אישית את השר זאבי. שולמית וינטר, הגיעה מאלפי מנשה כשעיניה דומעות: "מאז ששמעתי את זה אני לא מפסיקה לבכות. הוא היה אדם שנלחם על כל פיסת אדמה, והראשון שהגיע לכל פיגוע. פשוט נורא. איך אפשר לעבור על כך לסדר היום?", אמרה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום דלית שחם
בית זאבי ברמת השרון
צילום דלית שחם
צילום לע"מ
רחבעם ויעל זאבי
צילום לע"מ
צילום דלית שחם
ויצמן בכניסה לבית משפחת זאבי
צילום דלית שחם
מומלצים