שתף קטע נבחר

רמון ובן עמי מציגים: תוכנית להפרדה חד צדדית

השניים חברו כדי להציג את התוכנית שהם מקווים "להוריש" לראש המפלגה, שזהותו עדיין לא נקבעה. על פי התוכנית, ההפרדה תיעשה בסיוע כוח רב לאומי, כש-80 אחוז מההתנחלויות יישארו בשטח ישראל. אם לא תהיה תמיכה בינלאומית לרעיון, הם אומרים, על ישראל לפעול באופן חד צדדי

חברי הכנסת חיים רמון ושלמה בן עמי (העבודה) הציגו היום (ה') במסיבת עיתונאים בתל אביב את התוכנית המדינית עליה שקדו בחודשים האחרונים: הפרדה חד צדדית בסיוע רב לאומי, כצעד ביניים לקראת הסדר כולל, בגיבוי הקהילה הבינלאומית.
לדבריהם, הסיכוי להגיע להסדר עם ערפאת בתקופה הקרובה הוא אפסי כיוון שהוא לא יילחם בטרור, כדי שלא לגרום למלחמת אזרחים ולהפסיד את שלטונו ולכן צריכה ישראל לפנות לקהילה הבינלאומית שתתמוך במהלך הפרדה. ההפרדה, לדבריהם, היא שלב בדרך להסכם קבע.
על פי תוכנית רמון-בן עמי, בישראל יישארו 80 אחוז מההתנחלויות וכוחות הסיוע הבינלאומי יפקחו על מעברי הגבול. הכוח הרב לאומי, בראשו ארה"ב, ישמש חיץ בין הרשות הפלסטינית לישראל.
על פי ההצעה, אם לא תיווצר תמיכה בינלאומית – ישראל תבצע את המהלך חד צדדית ותבהיר לממשל האמריקני כי היא נכונה להיכנס למו"מ על הסדר קבע על פי מתווה קלינטון. "זו לא תוכנית אידיאלית, יש בה חורים", אמר רמון, "אולם היא כרגע האלטרנטיבה המועדפת. האפשרות השנייה היא לכבוש את השטחים ולמוטט את הרשות הפלסטינית, לכך תיתן העבודה יד אם לא תתמוך בתוכנית".
תמיכת מוסדות העבודה, ובראשם מרכז המפלגה, היא היעד הבא, לאחר שרמון ובן עמי מבינים מי במפלגה מתנגד ומי תומך בתוכנית: השרים פרס ובן אליעזר מתנגדים בחריפות, בורג לא הביע את דעתו והשרה דליה איציק תומכת. התנגדותם של בכירי המפלגה אמנם מהווה מכשול, אולם השניים בטוחים שיתגברו עליו. אם יקבל מרכז המפלגה את הרעיון, הרי שהם מכתיבים מצע מדיני ליו"ר המפלגה, יהיה אשר יהיה ויוצרים אלטרנטיבה מדינית שתבסס את מנהיגותם העתידית במפלגה.
ככל הנראה לא תתגבש השותפות הנוכחית ליצירת מחנה משותף בעבודה בעתיד. בבחירות האחרונות לראשות המפלגה, שעדיין לא הוכרעו, איש מהם לא הביע תמיכה באף מועמד. רמון אומר כי הוא עדיין סבור "שלא היה צורך לקיים את הבחירות לפני גיבוש אלטרנטיבה למפלגה". ואילו בן עמי התנגד בעבר להפרדה חד צדדית, אולם כמו רמון הוא מבין כי מנוף פוליטי יימצא כעת רק באיחוד כוחות ורעיונות. "וכרגע", אמר, "שאלת הבחירות הבאות לראשות העבודה אינה רלוונטית".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
רמון. עבדו חודשים על התוכנית
צילום איי פי
צילום: חגי אהרון
בן עמי. במפלגה מתנגדים
צילום: חגי אהרון
מומלצים