שתף קטע נבחר

אל-חיאת: ערפאת שוקל להכריז בסוף השבוע על מדינה

אמש השתתפו פרס וערפאת בארוחת ערב משותפת בבריסל. מלשכת פרס נמסר כי שר החוץ אמר לערפאת בפגישה כי "בלי הטלת מרות מרכזית אחת על הכוחות החמושים, מעצרי מנע, סיכול ומאבק אמיתי בטרור - לא תיתכן התקדמות להשגת שלום". עימות פרץ בין פרס לשר החוץ הסורי

יאסר ערפאת שוקל להכריז על מדינה פלסטינית כבר בסוף השבוע הקרוב, במהלך כינוס עצרת האו"ם - כך מדווח הבוקר (יום ג') העיתון הערבי "אל-חיאת".
על פי הדיווח, מעריכים ברשות הפלסטינית כי מדינות רבות יתמכו באופן אוטומטי במדינה החדשה, וייצרו מציאות חדשה בשטח. במקביל, נשקלת גם אפשרות לגבש עם הגוש הערבי והאיסלאמי קואליציה שתדרוש הצהרה תקיפה נגד ישראל ומעשיה בשטחים.
אמש נועד ערפאת עם שר החוץ שמעון פרס בבלגיה. שר החוץ ויו"ר הרשות הפלסטינית השתתפו בארוחת ערב בביתו של ראש ממשלת בלגיה, כחלק מכינוס של האיחוד האירופי.
גורמים אירופים אמרו כי בפגישה עלו לדיון "נושאים של ממש". לעומת זאת, מלשכתו של פרס נמסר כי המגעים לא היו מדיניים וכי שר החוץ אמר לערפאת בפגישה כי "בלי הטלת מרות מרכזית אחת על הכוחות החמושים, מעצרי מנע, סיכול ומאבק אמיתי בטרור - לא תיתכן התקדמות להשגת שלום".
מלשכתו של פרס נמסר כי הנציגים האירופים שהשתתפו בפגישה קיבלו את עמדת פרס אך הוסיפו כי על ישראל לבצע הקלות בשטחים. לפני הפגישה אמר פרס: "אל תצפו להרבה, זה שניפגש לא אומר שהבעיות ייפתרו".
ערפאת הכריז בתום פגישה שערך מוקדם יותר עם ראש ממשלת בלגיה כי הוא "מחוייב באופן מלא לתהליך השלום" והבטיח כי "הפלסטינים יעשו את כל המאמצים האפשריים כדי למנוע כל פעולה טרוריסטית".
כזכור פרס וערפאת נפגשו בסוף השבוע פעמיים לשתי שיחות קצרות, במהלך כנס במיורקה שבספרד. לפני פגישות אלו אסר שרון על פרס לקיים מגעים מדיניים עם ערפאת בפגישות.

פרס תקף את פארוק א-שרע - וגם את הבלגים

שר החוץ פנה בנאומו בבריסל לעמיתו הסורי, פארוק א-שרע שהיה נוכח במקום, ואמר: "אחרי שנה של התעללות החיזבאללה במשפחות החיילים החטופים הגיע הזמן שתעזרו לפחות להביא אותם הביתה לקבר ישראל".
בהתייחסו לדברי א-שרע שאמר בנאומו כי "הפלסטינים מתנגדים לכיבוש וזו זכותם", שאל פרס: "האם רצח ילד בן 14 וילדה בת 15 זו התנגדות לכיבוש?".
"החזרנו למצרים וירדן כל סנטימטר אדמה בלי טרור ובמשא ומתן. בשביל מה צריך טרור ורצח ?", אמר שר החוץ. מקורות ישראלים אמרו כי א-שרע נראה "חיוור" בעקבות הדברים, אולם מיהר להשיב כי הנוכחות הפלסטינית בדמשק היא רק בדרג של "משרדי עיתונות והסברה".
את שיחתו עם ראשי בלגיה ניצל פרס כדי לתקוף אותם על ההליך המשפטי המתנהל במדינה נגד שרון בפרשת סברה ושתילה. "לא יכול להיות מצב, בו מדינה אחת שופטת מדינה אחרת. אילו הייתם במקומנו הייתם נוהגים לפחות כמונו", אמר.

שרון: בתוכנית פרס יש דברים מעניינים

אריאל שרון אמר אתמול בישיבת ועדת החוץ והבטחון של הכנסת, כי הוא עורך דיונים עמוקים עם שמעון פרס באשר לתוכניתו המדינית של שר החוץ. לדבריו אין בתוכנית פרס פירוק יישובים כפי שדווח באחרונה "אך יש בה בהחלט דברים מעניינים. אם זו תוכנית משותפת – אדע כשנגמור את הדיונים".
כמה חברי כנסת תקפו את שרון על כך שאין הוא מביא בעצמו תוכנית מדינית. שרון השיב: "אתם חושבים שאני צריך לשרטט פתרון? אני יכול לדבר רק על פתרונות, ראינו מה עשה שרטוט מדוייק של הדרך. אמרתי פעמים רבות שתמורת שלום אמיתי אני מוכן לפשרות מכאיבות, אפילו מכאיבות מאוד. עד כמה לא אוכל לומר כי זה מיד יתפרש כקו התחלה".
שרון סיפר כי פגישה נוספת באשר לתוכנית המדינית שהוא מגבש עם פרס נקבעה ליום שישי הקרוב. פרס צפוי לדון בתוכנית עם הבכיר הפלסטיני אבו עלא, בפגישה שיערכו ביום חמישי בשבדיה.
מוקדם יותר אמר שרון לחברי סיעת הליכוד כי בכל מקרה, הוא יתנגד לפשרה טריטוריאלית בבקעת הירדן. "בכל הסדר בקעת הירדן במובנה הרחב - עד מעבר לקו הגבעות שמעל לציר איילון מעמק בית שאן ועד מעלה אדומים ומשם עד לגבול מצפון לערד - זה אזור הביטחון המזרחי שאיני רואה אפשרות שלא יהיה בשליטתנו המלאה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
ערפאת בבלגיה
צילום איי פי
צילום איי פי
פרס בבלגיה
צילום איי פי
מומלצים