שתף קטע נבחר

חוק יסוד: זכויות חברתיות אושר לקריאה ראשונה

ועדת החוקה של הכנסת אישרה את חוק היסוד, שמגן על זכויותיהם הבסיסיות של תושבי ישראל בתחומי העבודה, ההשכלה, החינוך, הבריאות, הדיור והרווחה. החוק גם מבטיח את זכותם של עובדים להתאגד ולשבות. בשל התנגדות החרדים, יוחזרהחוק להצבעה נוספת בוועדה. ח"כ רביץ: נסכים להעביר את החוק כחוק רגיל. ח"כ לפיד: התנגדות ש"ס מוכיחה שהיא אינה מפלגה חברתית

ועדת החוקה של הכנסת אישרה היום (ד') לקריאה ראשונה את הצעת חוק יסוד: זכויות חברתיות - למרות התנגדות חברי הכנסת החרדים וחברי האיחוד הלאומי. עם זאת, בשבוע הבא תתקיים הצבעה חוזרת על החוק, לבקשת יו"ר הקואליציה, ח"כ זאב בוים. בוים מעוניין לקיים דיון בנושא בהנהלת הקואליציה, בטענה שעל פי ההסכם הקואליציוני חקיקה חוקי יסוד צריכה להתקבל בהסכמה רחבה בקואליציה.
חוק יסוד: זכויות חברתיות מגן על הזכויות של תושב ישראל לסיפוק צרכיו הבסיסיים בתחומי העבודה, ההשכלה, החינוך, הבריאות, הדיור והרווחה על ידי רשויות השלטון. על פי החוק, עובדים יהיו זכאים להתאגד לפי בחירתם בארגוני עובדים, ויהיו זכאים לשבות.
חברי הכנסת החרדים מתנגדים עקרונית לחקיקת חוקי יסוד, מחשש שבית המשפט העליון יפרש אותם בדרך כזו "שתעוות את חוקי הכנסת", כהגדרת ח"כ יצחק כהן מש"ס. חברי הכנסת של ש"ס, יהדות התורה והאיחוד הלאומי טענו גם שהעברת החוק סותרת את ההסכמים הקואליציוניים. עם זאת, ח"כ אברהם רביץ מיהדות התורה אמר שיתמוך בחוק אם הוא יועבר כחוק רגיל, ולא כחוק יסוד. לדבריו, הוא אף מוכן לפשרות נוספות.
ח"כ טומי לפיד טוען שאי הסכמתה של ש"ס לחקיקת החוק כחוק יסוד, מוכיחה שהיא אינה מפלגה חברתית, מאחר שמדובר בחוק חברתי טהור. "מי שמנסה לחסום את החקיקה הזו עושה פשע פרלמנטרי נגד החברה הישראלית. אין פה שום מחלוקת דתית - זה חוק חברתי", אמר גם יו"ר ועדת החוקה, ח"כ אופיר פינס.
ח"כ פינס יוזם פשרה, שלפיה החוק יעבור בקריאה ראשונה כחוק יסוד, בקריאות השניה והשלישית הוא יהפוך לחוק רגיל, ובתום הקדנציה של הכנסת הנוכחית הוא יחזור להיות חוק יסוד, אלא אם 61 ח"כים יחליטו אחרת. "כך תהיה לחברי הכנסת ארכה של שנה לנסות את החוק ולקבוע את עמדתם לגביו", אומר פינס.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אתר הכנסת
פינס. מקדם את הצעת החוק
צילום: אתר הכנסת
אתר הכנסת
רביץ. נסכים לחוק רגיל
אתר הכנסת
מומלצים