שתף קטע נבחר

"ביום שני - תחילת המו"מ להפסקת אש"

מקורות פלסטינים: השליחים האמריקנים יקיימו פגישה רמת-דרג עם נציגים משני הצדדים. שר פלסטיני ל-ynet: "ההצעות האחרונות שהגיעו מצד האמריקנים לפלסטינים הן הטובות ביותר שקיבלנו בשנה האחרונה"

מקורות ברשות הפלסטינית מדווחים היום (ד'), כי המו"מ להפסקת אש יחל ביום שני הקרוב בישיבה פלסטינית-ישראלית רמת דרג, בהשתתפות שני השליחים האמריקניים אנתוני זיני וויליאם ברנס.
בפגישה ידונו הצדדים ביישום דו"ח מיטשל. הפלסטינים ידרשו להפסיק את ההתנחלויות ולהתחיל במו"מ מדיני. ישראל, על פי ההערכות, תדרוש שבעה ימי שקט קודם ליישום דו"ח מיטשל, ותתעקש כי הרשות תעצור מבוקשים.
הגעת השליחים מעוררת ויכוח נוקב בין הפלגים הפלסטינים. עיסמאיל הנייה, מראשי החמאס, אומר כי תוכנית פאוול נועדה להביא להפסקת האינתיפאדה, לזרוע פילוג בתוך הפלסטינים ו"בעיקר להבטיח את השמירה על ביטחון הציוניים". הנייה הזהיר את הרשות שלא להיכנע ללחץ האמריקני, "שמטרתו להאיץ ברשות לנקוט פעולות שיאיימו על האחדות הפלסטינית".
לעומת זאת, אומר ל-ynet שר בכיר ברשות הפלסטינית, כי נאום פאוול כלל מרכיבים חשובים מאוד ו"ההצעות האחרונות שהגיעו מצד האמריקנים לפלסטינים הן הטובות ביותר שקיבלנו בשנה האחרונה".

מושל ג'נין ל-ynet: "שרון לא מעוניין בשקט"

זוהייר מנאסרה, מושל ג'נין ומהאישים המקורבים לערפאת, אומר בראיון מיוחד ל-ynet, כי "כל העולם מבין שהפלסטינים שמרו על השקט ומי שלא מעוניין בשקט הוא שרון".
"שרון לא רוצה בחידוש המו"מ, כי חידוש המו"מ משמעותו נסיגה מהשטחים, הסרת הסגר והחזרת כספים. לכן שרון ימשיך בעוד פרובוקציות שיולידו תגובות מצד קיצוניים פלסטינים, תגובות שיאפשרו לו לטעון שאין שקט ויאפשרו לו לדרוש שקט לפני חידוש המו"מ".
מנאסרה אומר, כי הפלסטינים לא אהבו את דברי פאוול על הטרור הפלסטיני, וציין כי דברים אלה מבוססים על אינפורמציה לא נכונה שמגיעה לאמריקנים מצד ישראל והלובי הציוני.
"למרות זאת נעשה הכל כדי לשתף פעולה עם התוכנית האמריקנית. כל העולם ראה שאנו משקיעים את כל המאמצים למנוע אלימות ושהתנאי של שרון הוא בלתי אפשרי מפני שחיילי הכיבוש והמתנחלים נותנים לקיצוניים סיבות לבצע פעולות תגובה אלימות. אפילו פאוול הודה שהוא טעה כאשר הסכים לדרישת שבעה ימי השקט של שרון".
בהקשר זה אומר מנאסרה, כי החלטת צה"ל שלא לסגת מג'נין היא "החלטה שמוכיחה ששרון רוצה לשמור על נקודות חיכוך שיתרמו לאינטרס שלו לשמור על רמה מסויימת של אלימות". לדבריו, לא רק מג'נין לא נסוגו הישראלים "אלא גם מטול כרם לא היתה נסיגה ישראלית וגם בחאן יונס וברפיח פעל הצבא הישראלי ביממה האחרונה בתוך שטחי הרשות הפלסטינית".
"יש בג'נין מאז תחילת האינתיפאדה 81 שהידים והתגובה האלימה הראשונה מצד הפלסטינים בג'נין, הגיעה רק אחרי החלל ה-40", אמר, "אבל ג'נין נמצאת על התפר וכיבוש שלה לא עושה רעש כפי שזה קורה כשהישראלים כובשים את בית לחם ואת רמאללה לכן הם ממשיכים בכיבוש ג'נין. הישראלים טוענים שאנו לא שולטים על כל מה שקורה בג'נין. הנוכחות שלהם היא זו שלא מאפשרת לנו שליטה מלאה. הם נמצאים בכל פינה, בכל רחוב ובכל כפר באזור ג'נין. ואם הם רוצים שתהיה לנו שליטה מלאה הם חייבים לסגת מג'נין ומכל שטחי A ו- B והשטחים הפלסטינים הנוספים", סיכם.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
ערפאת והשליח ברנס (צילום ארכיון)
צילום איי פי
מומלצים