שתף קטע נבחר

המרוויחים הגדולים של האירו

ממציאת הארנק הייחודי, ממציאי שעון המחשב ועוד כמה סקטורים תעשייתיים כבר עושים כסף טוב מהמהומה והצורך להתאים את החיים לעידן האירו

שוב ושוב הסבירו לנו: מבחינה מקרו-כלכלית, החלפת המטבעות הלאומיים והכנסת האירו מהווה צעד בעל משמעות קטנה (ומחיר כמעט-זניח). הוויכוח על נושא זה עדיין לא הוכרע, וייתכן שלא בקרוב תהיה הסכמה על נכונותה של טענה זו. התשובה תצטרך להתבסס על חישובים מורכבים. אבל יש מי שבשבילו הצעד הזה – ההחלפה ה"פשוטה" לאירו – הוא בוודאי עסק טוב.
למשל, גברת אחת שהמציאה ארנק ייחודי: מדובר בארנק המחולק לתאים. כל תא מזהה (באמצעות קורא-אופטי) את המטבע או השטר הספציפי ואז, על-גבי צג LCD (כמו במחשב-כיס), מופיע השווי של השטר במטבע הלאומי. כך יכול התושב לדעת, כרגיל, את סכום הכסף שיש לו במזומן.
ומה לגבי פעילות כלכלית (קניות, חיסכון) בסכומים שאינם בהכרח מצויים בארנק? חברה אחת כבר מוכרת "שעון" ייחודי למטרה זו. עונדים אותו על היד; אך הוא לא מראה את השעה – אלא מבצע חישובים מדויקים לגבי המרתו של כל סכום בכל אחד מתוך 12 המטבעות הלאומיים אל השווי שלו באירו, וגם להיפך.
ועוד גורם שהרוויח: חברות בתחום המכונות למכירת מוצרים, כגון סיגריות ומשקאות וממתקים וכריכים, וכן מכונות בחניונים ובכבישי-אגרה. במכונות אלה יש צורך לשנות את התכנות, כדי שיוכלו לקלוט ולזהות את האירו (בעיקר מטבעות, אך גם שטרות), בתחילה במקביל לכסף הלאומי ואחר-כך במקומו.
זו עבודה לא פשוטה, אבל די כדאית: למתכנתים, לעובדי המחרטות, לטכנאים שמתקינים וכמובן למעסיקים שלהם. במצב של האטה ואבטלה, האירו כבר סייע לקבוצה לא קטנה של אנשים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום : מתוך אתר האיחוד האירופי
אירו. טוב לממציאים
צילום : מתוך אתר האיחוד האירופי
מומלצים