שתף קטע נבחר

על קו הזינוק

ממש לפני הבחינה. כמה טיפים שיכולים לשפר את הציון הפסיכומטרי בכמה נקודות. הכי חשוב: להישאר רגועים. בהצלחה!

כבר נרשמתם למבחן הפסיכומטרי, התכוננתם (עם קורס או בלעדיו), חרשתם את הספר ואפילו חידשתם את הקשר עם הדודה המעצבנת מלוס-אנג'לס רק בכדי לתרגל את האנגלית. עכשיו מה שנותר זה להחזיק אצבעות. עוד כמה דברים ששוה לזכור ולעשות, על מנת להביא את היכולות שלכם לידי מיצוי בבחינה.

ערב הבחינה

לא ללמוד עד השנייה האחרונה. אפקט הלחץ הוא המשמעותי ביותר להצלחה בבחינה. כדאי אפילו לצאת לבלות בערב ולאוורר קצת את הראש, רק לא לשתות אלכוהול. יש מי שמציע לא ללמוד כלל ביום שלפני הבחינה.
לישון טוב בלילה. הדבר האחרון שכדאי הוא להיבחן עייפים.

יום הבחינה

להגיע מוקדם על מנת שיהיה מספיק זמן להכיר את מפת האוניברסיטה בכלל ואת הדרך לשירותים בפרט. מי שנבחן באוניברסיטה שהוא לא מכיר שייקח בחשבון שהקמפוס הוא מקום גדול, ולוקח זמן למצוא בו את הדרך.
ללכת לשירותים לפני תחילת הבחינה. אם צריך לצאת באמצע - לא לדחות, אפשר לרוץ (גם אם המשגיח צריך לרדוף אחריכם...)
לשמור מרחק מהלחוצים והמלחיצים. בכל בחינה, ישנם הטיפוסים הלחוצים שמוציאים את הלחץ על החבר'ה האחרים, על ידי שאלת שאלות מעצבנות ומיותרות בנושאי הבחינה, ומה כן או לא עשיתם לקראתה. פשוט לשמור מרחק (מומלץ גם בסוף המבחן).
לא להתיישב קרוב לבוחנים. זה רק מלחיץ ומפריע.
לעבוד רגוע. אם שאלה נראית קשה - לבצע ניחוש על-פי המידע הקיים, ולחזור אליה אם נשאר זמן בסוף. בכל מקרה לא להיתקע יותר מדקה וחצי על שאלה.
לא לבנות על רמאויות - כמעט בלתי-אפשרי לחזור לפרק קודם מבלי להיתפס (יש צבעים שונים לכל פרק וסימנים אחרים בהיקף). אין מה להעתיק מהשכן - קרוב לוודאי שהוא נבחן בנוסח אחר. מי שנתפס מעתיק או מרמה עלול להיות מורחק מהאקדמיה לצמיתות.
כאשר פתרתם שאלה - ללכת אל דף הפתרונות עם התשובה ועם מספר השאלה בראש (שאלה עשרים ואחת - תשובה ארבע), לא סתם למלא את הטור הבא. כך נמנעים מהזזות במקרה שמדלגים על שאלה, למשל.
אם גיליתם שזז לכם טור התשובות, להרים מיד את היד ולומר לבוחן. לא לנסות להספיק לתקן – ההנחיה לבוחנים היא לתת לנבחנים זמן אחר המבחן לתקן את זה.
לעבוד רגוע. אם הבחינה נראית קשה - זכרו שהציון אתם נמדד יחסית לנבחנים האחרים, ולא אבסולוטית.
אם פרק מסוים קשה יותר - הוא ככל הנראה פרק מקביל. עם זאת, לא לנסות ולנחש מה הם קטעי הפיילוט ולפתור את כל הפרקים באותה תשומת לב.
בסוף כל פרק לא להשאיר אף שאלה ללא תשובה. אם צריך - לנחש בלי להתבייש. לעבוד רגוע כבר אמרנו?

להביא ליום הבחינה (ולהכין יום מראש)

ניירת - טופס זימון למבחן ותעודת זהות. אף תעודה מזהה אחרת (רשיון נהיגה, דרכון, מנוי לבריכה)לא תתקבל.
אוכל - זה לא היום לדיאטה. מומלץ לקחת שתייה מתוקה וחטיף שוקולד או שניים. יש להימנע מאוכל מלוח ומצמיא, מפיצוחים, ומשאר מרשרשים ומפצפצים. לא להגזים - באים להיבחן, לא לארוחה.
כלי כתיבה - 2 עפרונות HB2, מחק, מחדד. סרגל (לשמירה על טורי התשובות אם כי רק בחלק מהמקרים מותר להשתמש בו).ניתן גם להביא עט לצורך החישובים והקשקושים.
דף הנוסחאות - כדי שיהיה על מה לחזור עד שתתחיל הבחינה (יש לפעמים זמן המתנה ארוך).
שעון - להתאמן ערב קודם בתפעולו.
הכי חשוב: take it easy – זה רק עוזר! בהצלחה!
נכתב בסיוע אנקורי ומכון שחר

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תעודת זהות. לא דרכון ןלא רישיון
לא לשכוח לגשת לפני המבחן
מומלצים