שתף קטע נבחר

ירידה חדה בשיעור המהגרים להתנחלויות

המצב הביטחוני הקשה עושה את שלו: על פי נתוני הלמ"ס, שנת 2001 מהווה שנה של שיא שלילי מבחינת ההגירה להתנחלויות ביהודה, שומרון ועזה. הגידול נשען לפיכך ברובו המכריע על הריבוי הטבעי הגבוה

שיעור גידול האוכלוסיה היהודית בהתנחלויות שביהודה, שומרון וחבל עזה צנח באופן דרמטי השנה: כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו היום (ג').
על פי הפרסום, שיעור הגידול באוכלוסיה ב-9 החודשים הראשונים השנה הוא מן הנמוכים שנרשמו בעשור האחרון: 4.4% לעומת 7.8% בשנת 2000 וממוצע של 8% בחמש השנים הקודמות. מרבית המהגרים (65%) התיישבו בשני ישובים חרדיים, ביתר עילית ומודיעין עילית. למעשה, ללא הגידול בישובים אלה היה הגידול מצטמצם ל-2.5% בלבד.
בסך הכל עברו להתגורר בהתנחלויות 2,500 תושבים, לעומת בין 5,000 ל-7,000 בכל אחת מהשנים בעשור האחרון.
בעיר אריאל למשל, נרשם מאזן הגירה פנימית אפסי (שלילי). בישובים רבים אחרים הרוב המוחלט של הגידול מקורו בריבוי הטבעי, ולא בהגירה מבחוץ. היחס הוא בדרך כלל של 60-70% ריבוי טבעי לעומת 20-30% בלבד של הגירה מבחוץ.
הריבוי הטבעי בהתנחלויות גבוה כמעט פי שלושה מזה הקיים בכלל האוכלוסיה (3.1% לעומת 1.1% באוכלוסיה היהודית כולה). שיעור הפריון היהודי בשטחים עומד על כ-4 ילדים לאישה.
במועצת יש"ע מסרו בתגובה כי "נתוני הלמ"ס, למרות שאינם מעודכנים במלואם, מוכיחים שגם השנה גדל מספר המתנחלים ביש"ע למרות פיגועי הטרור הרצחניים של ערפאת. עובדה זו מוכיחה כי שום איום מדיני או ביטחוני לא יוכל להרוס את מפעל ההתיישבות", דברי מועצת יש"ע.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום ארכיון ידיעות אחרונות
(ארכיון)
צילום ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים