שתף קטע נבחר

חם, מתוק ונוזל

גם אם משקאות החורף החמים בעצם בכלל לא תורמים לבריאותנו, תמיד אפשר להשתמש בשפעת קלה כתירוץ לשמוח בהם. אנה וגנר מכינה שוקולדה אלכוהולית, טודי עם סיידר וטקילה ותה ג'ינג'ר

כשהייתי קטנה ומצוננת, טיפחתי אפצ'ים מפוארים כדי לזכות בפרס הגדול של אמא: שוקולדה חמה שהוגשה למיטת חולייה של הפעוטה הגונחת. אמא לא ידעה אז, שבעיות בדרכי הנשימה, משפעת ועד ברונכיטיס, רק מחמירות אם נותנים לפציינטים לאכול או לשתות דברים שיש בהם חלב ומוצריו. היא חשבה שספל ניחוחי עם משקה כהה, מהביל, עתיר-קלוריות וממריץ נורא זה בדיוק מה שהילדה צריכה. הילדה הסכימה כי היה לה טעים.

 

האפצ'ים הבוגרים וחרחורי הגרון הראשונים של העונה מפיקים מחברים שלי תגובה אוטומטית של אמפתיה: "רוצה מרק עוף, מותק?" אז זהו, שמותק לא רוצה. מעודי לא האמנתי בתכונות הריפוי של פניצילין יהודי. או שצריך לאכול משהו בשעה שאי אפשר בכלל לזהות שום טעם. "רוצה ברק ביסו", אני גונחת לתוך שפופרת הטלפון, וגם מי שמזהה את הבקשה הפשוטה למרק מיסו מתקשה לעמוד בה. ככה חוסכים מחברים בישולים מיותרים.

 

משקאות חמים של חורף לא יעבירו לכם את השפעת תוך חצי יום. למעשה, למרות ההיסטוריה של חלקם, הם מיועדים בעיקר לאנשים בריאים שקר להם מבפנים, והערך המוסף היחיד שלהם הוא שנהייה חם ונעים וגם טעים. הנה שלושה עם היסטוריה ארוכה.

 

טודי

 

בעולם האנגלו-סקסי האמינו, שאם מחממים אלכוהול ומוסיפים לו סוכר ותבלינים מתוקים, זוכים לבריאות טובה במיוחד. המשקאות האריכו ימים יותר מן השותים. "טודי" בסיסי הוא מנה של ויסקי, ברנדי או רום מחוממת עם סוכר ומים בסיר קטן. מביאים עד לנקודת הרתיחה, מוסיפים מעט אגוז מוסקט מגורר, מקשטים בפלח גדול של לימון ושותים. אבל יש מסובכים וטעימים יותר. הנה טודי חגיגי, שש מנות, למסיבה חורפית עליזה:

 

טודי טקילה וסיידר

 

 

חומרים:

 

4 כוסות סיידר תפוחים לא מוגז

 

1 כוס מיץ חמוציות –יש להשיג במרכולים

 

1/2 כוס טקילה מאיכות טובה

 

1/2 כוס ליקר טריפל סק, או כל ליקר הדרים שתרצו

 

3 כפות סוכר

 

מקל קינמון, נעץ ציפורן וגרגר פלפל אנגלי

 

הכנה:

 

שופכים הכל – כולל תבלינים –לסיר קטן, מחממים עד מעט לפני נקודת הרתיחה. מוזגים לכוסות. מי שאוהב, יוסיף לכוסו טריזים של תפוז עם הקליפה.

 

תה ג'ינג'ר

 

במזרח מאמינים בכוחות החימום של מאכלים ומשקאות חריפים –לא אלכוהוליים, אלא כאלה שחריפותם היא חלק ממהותם. גם אחרי שחולטים את הג'ינג'ר במשקה הזה הוא מעקצץ בנעימות ולרגעים נדמה שהוא באמת פותח את האף ואת דרכי הנשימה, עד האפצ'י הבא.

 

חומרים (6 מנות):

 

6 כפיות עלי תה ירוק, או תה יסמין

 

6 סנטימטר שורש ג'ינג'ר טרי, מקולף וחתוך לטבעות דקיקות

 

מיץ משני לימונים

 

4 כפות דבש

 

6 כוסות מים

 

הכנה:

 

מניחים הכל בסיר קטן, מביאים לרתיחה, מבשלים עוד דקה, מעבירים דרך מסננת עדינה ומוזגים לכוסות.

 

שוקולדה חמה

 

תרשו לי לגלות לכם סוד: אם כבר נתקלתם במשקה סמיך מאד, חום וניחוחי בבתי הקפה –סביר מאד להניח שמקור הסמיכות הוא בקורנפלור, והניחוח מגיע ממה שקרוי "תמציות טעם וריח טבעיות". ברשותכם, נימנע מזה כאן. וכך נעשה שוקולדה חמה לארבעה ילדים, או כאלה שמתגעגעים לילדות:

 

חומרים:

 

4 כוסות חלב

 

2 כפות שמנת מתוקה

 

100 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות

 

1/2 כפית קינמון

 

1/2 מקל וניל

 

הכנה:

 

חוצים את מקל הוניל לאורכו. מניחים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים תוך ערבוב מתמיד על אש קטנה. מקפידים שכל השוקולד יימס ושהחלב לא יגלוש. ילדים אוהבים את זה קצת יותר מתוק, ואפשר להוסיף להם סוכר בתום הבישול. מבוגרים יכולים להוסיף לכל כוס חצי מנת וודקה, כפצוי על הילדות האבודה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים