שתף קטע נבחר

דרעי בבקשת שחרורו: אין לי לאן לחזור

ביום חמישי תתכנס ועדת השחרורים ותחליט האם ישוחרר דרעי מהכלא. בכתב הסיכום שהגיש דרעי לפרקליטות לפני ההחלטה, מצייר את עצמו כסוס גמור מבחינה פוליטית וכותב כי איבד כל מעמד בש"ס הנוכחית, "תנועה אשר בעמל רב זכיתי להיות בין מקימיה ובמשך שנים רבות שימשתי כיו"ר שלה והיא שימשה לי כבית שני...דלת בית זה נסגרה בפניי"

"כתוצאה מהרשעתי וכניסתי לכלא איבדתי למעשה את כל מעמדי בתנועת ש"ס", זהו אחד מטיעוניו של יו"ר ש"ס, אריה דרעי, במסמך בו הוא שוטח את הטענות בגינן הוא מבקש להשתחרר מהכלא לאחר ריצוי מחצית עונשו ואשר אותו הגיש אתמול (א') לוועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר.
ביום חמישי האחרון סוכם בדיון בועדת השחרורים שהתכנסה לדון בעניינו של דרעי כי ההחלטה תידחה בשבוע, במהלכו יגיש דרעי את הסיכום המדובר בכתב והפרקליטות, תגיב על כך תוך 24 שעות, באם תרצה. ביום חמישי הקרוב צפוייה הוועדה להתכנס ולפרסם את החלטה האם ישוחרר דרעי על פי 'חוק החצי' הקרוי על שמו. יצוין כי במידה ויוחלט כי דרעי זכאי לשחרור לאחר ריצוי מחצית מתקופת המאסר, הוא עשוי להשתחרר כבר באותו יום שכן התאריך הרשמי לשחרורו לאחר מחצית מאסרו חל כבר שלשום, ב-12 בינואר.
במסמך שהגיש דרעי הוא מנסה להתמודד עם הטיעונים המשפטיים אותם העלתה פרקליטות המדינה (ראה קישור מימין), כדי להסביר את התנגדותה לשחרורו לאחר ריצוי מחצית עונשו. בצד הטיעונים המשפטיים מצויה גם התייחסותו של דרעי למעמדו הפוליטי המעורער בש"ס היום, לאחר שכבר ברור לכל כי הרב עובדיה יוסף מעדיף בהנהגת ש"ס את היו"ר הנוכחי אלי ישי.

"אין לי לאן לחזור"

דרעי מצייר את עצמו כסוס גמור מבחינה פוליטית, הוא כותב במפורש כי איבד כל מעמד בש"ס הנוכחית, כי 'דלת הבית' נסגרה בפניו ומגדיר את עצמו כמי ש'אין לו למעשה לאן לחזור'. וכך הוא כותב: "כתוצאה מההרשעה אהיה מנוע למשך שנים ארוכות מלכהן במשרה ממלכתית וידוע גם כי כתוצאה מהרשעתי וכניסתי לכלא איבדתי למעשה את כל מעמדי בתנועת ש"ס, בראשה עמדתי בעבר, תנועה אשר בעמל רב זכיתי להיות בין מקימיה ובמשך שנים רבות שימשתי כיו"ר שלה והיא שימשה לי כבית שני. כאמור וכפי שפורסם, לאחרונה גם דלת בית זה נסגרה בפני".
במקום אחר כותב דרעי אודות "הנפילה החדה במעמדי, משר ויו"ר תנועה לאסיר שאיבד גם את מקומו במפלגה ומשעה שיצא לריצוי העונש אין לו למעשה לאן לחזור".
דרעי אמר כי הוא זה שפעל לשם פירוק מאהל המחאה 'שאגת אריה' שהוקם סמוך לחומות הכלא: "וזאת מרצוני להבטיח את כיבוד ההליכים ואת שמירת הסדר – ואת אירוע המשמעת היחיד המיוחס לי ב'ראיון טלפוני' שקיימתי, יש לראות על רקע זה, כאשר תומכי התעקשו לשמוע את הפנייה לפירוק מאהל המחאה בקולי שלי".

זהירות בכבוד מערכת המשפט

כהמשך לכך, דרעי נזהר מאד בכבודה של מערכת המשפט והזכיר כי הוא היה זה שפנה לציבור הגדול שתמך בו והודיע כי הוא מקבל עליו "את פסיקת בית המשפט באהבה". דרעי איזכר את דבריו של השופט ויתקון, "שעמד על זכותו של הציבור לדחות את פסיקת בית המשפט מבחינה רגשית, וזאת להבדיל מהחובה המוחלטת לכבד את פסקי הדין ולציית להם, עיקרון עליו אין עוררין".
את טענת הפרקליטות כי יש חשש לפגיעה באמון הציבור אם ישוחרר, הוא דוחה ורומז לכך כי אמונו של חלק אחר של הציבור יפגע דווקא אם לא ישוחרר. בנוסף הוא טוען כי סעיף "ההיבט הציבורי" אמור להיות מופעל רק במקרים חריגים דוגמת זה של רמי דותן או יורם שקולניק, שירה במחבל כפות. בהקשר זה מציין דרעי כי בית המשפט העליון החמיר איתו מאד וגזר עליו מאסר כספי, לעומת שותפיו לכתב האישום – "נותני השוחד", אשר הוענשו בעונשים של עד ששה חודשי עבודת שירות. "זהו איפוא גורלו האמיתי של איש ציבור שהורשע בפלילים", כותב דרעי.
עוד מונה דרעי במסמך את הדו"חות החיוביים אודות התנהגותו בכלא, דוחה את הדרישה שיביע חרטה על המעשים בגינם הורשע וטוען כי לא רק שהיא לא הועלתה בתום לב, אלא שהיא "דרישה בלתי אנושית ובלתי מתקבלת על הדעת".
הוא מנמק זאת בכך שבימים אלה ממש ההליכים לקיום משפט חוזר בעניינו ולביטול הרשעתו נמצאים בעיצומם. בסעיף הנימוקים האישיים, מזכיר דרעי כי החוק קובע שעל הוועדה לראות גם את סביבתו הקרובה של האסיר, וטוען כי אילו היה עומד בפני עצמו לא היה נאבק, שכן את כל מעייניו הוא מעוניין להשקיע במאבק לקבלת משפט חוזר, "דא עקא, את אשתי ואת תשעת ילדיי אני רואה לנגד עיני וכל בקשתי לועדה היא לשים קץ לסבל ולעונש שבו נענשו יקיריי על לא עוול בכפם".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום דלית שחם
דרעי. מבקש שחרור מוקדם
צילום דלית שחם
מומלצים