שתף קטע נבחר

שרון והממשלה דנו בתגובות לפיגועים האחרונים

הממשלה דנה הבוקר בתגובת ישראל לפיגועים האחרונים. לאחר מכן כינס שרון את המטבחון וראשי הסיעות. מקורות מדיניים: הדיון כעת מתמקד בשאלה כיצד להחזיר את כושר ההרתעה של ישראל, מבלי לגרום להסלמה. יועצו של שרון: למי שעוסק ישירות בטרור לא תהיה חסינות

ראש הממשלה, קיים היום (א') שורה של דיונים והתייעצויות בנושא ההסלמה בשטחים ודרכי התגובה של ישראל.
תחילה התייעץ שרון עם כל שרי הממשלה בישיבה השבועית. לאחר מכן כינס שרון, ששב הבוקר לעבודה בירושלים לאחר שבוע של מנוחה והתאוששות ממחלת השפעת, את חברי המטבחון המורחב, הכולל את שר החוץ, שמעון פרס, שר הביטחון, בנימין בן-אליעזר, השרים אלי ישי ונתן שרנסקי וראשי סיעות הקואליציה.
נודע שבין האפשרויות שעלו במטבחון היתה הצעה להעמיק את הכניסה לשטחי A ולהאריך את משך השהייה שם לצורך איסוף נשק ומעצר מבוקשים. בנוסף נשקלת אפשרות להחריף את הלחץ על ערפאת ברמאללה וכן אפשרויות נוספות שהוצגו על ידי מערכת הביטחון.
המטבחון לא קיבל החלטות מיוחדות, והדיון בו עסק בעיקר בנושאים אסטרטגיים כלליים, ופחות בהחלטות אופרטיביות.
למרות זאת, בלשכת ראש הממשלה מדגישים כי זימון ראשי הסיעות להתייעצות ביטחונית הוא צעד חריג, וגורם מדיני הסביר: "ראש הממשלה עושה זאת בשעה שהוא רוצה להחליט על צעדים משמעותיים, שצריכים להתקבל על דעת הסיעות".
מקורות מדיניים הבהירו שהדיון כעת מתמקד בשאלה כיצד להחזיר את כושר ההרתעה של ישראל לאור אירועי הימים האחרונים, וזאת מבלי להסלים את המצב ומבלי להביא לחיכוך עם האמריקנים, שמבקשים למנוע הידרדרות באיזור לקראת מתקפה אפשרית על עיראק. הגורמים הדגישו שהאינטרס הישראלי הוא למנוע הסלמה ולשמור את הקונפליקט במסגרת הקיימת.
עוד הוסיפו הגורמים כי שרון לא שינה את עמדתו בעניין נכונותו לקיים פגישות עם בכירים ברשות הפלסטינית למרות החרפת הפיגועים. "ישראל מעונינת להידבר עם כל גורם במטרה להביא להפסקת אש", הסבירו.

מגמת הסלמה

שר הביטחון בן אליעזר אמר בישיבת הממשלה כי ישראל נמצאת במגמת הסלמה, וכי תמונת הטרור קשה עוד יותר כשלוקחים בחשבון פיגועים שנמנעו על ידינו, "תאונות עבודה" ופיגועים שיצאו לפועל אך לא גרמו לנפגעים. הרשות הפלסטינית וערפאת, הוסיף בן-אליעזר, לא עושים כמעט מאום כדי לעצור את ההסלמה, וערפאת אף מלבה אותה בהתבטאויותיו הפומביות.
שר הביטחון המשיך ואמר כי לערפאת נדמה שהלחץ העולמי עליו התרופף ושהוא שואב עידוד ממה שנראה לו "כסכין בחוסן הפנימי הישראלי", כמו תופעת הסרבנות. אבל, קבע בן אליעזר, ערפאת טועה בתחושותיו והקהילה הבינלאומית מבינה היטב את המצב ואת האחריות המוטלת עליו.
באשר לסרבנים נמסר מלשכת שר הביטחון כי בן אליעזר סבור שאין לפתור את העניין באמצעות ענישה, וכי צריך לרדת לשורשו ולעומקו של העניין. שר הביטחון, נאמר עוד, "סבור כי מחאה היא דבר חיובי ונכון, אך היא צריכה להיעשות בתוך הבית".

פרס: לא נסלים את המצב

שר החוץ שמעון פרס אמר היום כי אין בכוונת ישראל להסלים את המצב ולנקוט בצעדים קשים. פרס אמר בתום פגישה עם ראש ממשלת צ'כיה, נילוש זמן, כי "הפעם איננו נלחמים נגד צבא או מדינה, אלא עומדים מול עם שנקרע לגזרים, בשל מספר ארגוני טרור שפועלים בתחומו ולא מאפשרים קיום מדיניות מסודרת". פרס אמר כי עלינו לנקוט בכל הצעדים הנדרשים נגד הטרור, אך לא לוותר על האופציה המדינית.
פרס אמר כי פעולות הטרור פוגעות יותר בפלסטינים מאשר בנו, משום שהן מעמידות בסימן שאלה את רציפות ההנהגה הפלסטינית.

גיסין: מי שעוסק בטרור - לא תהיה לו חסינות

סוכנות הידיעות הצרפתית דיווחה כי רענן גיסין, יועץ התקשורת של ראש הממשלה אריאל שרון, אמר, כי איש ברשות הפלסטינית, כולל היו"ר ערפאת, לא יהיה חסין מתגובות ישראל לטרור הפלסטיני. את הדברים אמר גיסין לאחר ניסיון הפיגוע ליד מחנה 80.
גיסין הבהיר אחר כך ל-ynet כי אמר שמי שעוסק ישירות בטרור, בין אם הוא חבר ברשות ובין אם באחד מאירגוני הטרור, לא תהיה לו חסינות. בתשובה לשאלת הכתב מה תהיה מדיניות ישראל אם יתברר שערפאת עוסק ישירות בטרור אמר גיסין כי אז ישראל תצטרך לשקול את מדיניותה לגביו.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
סייר ברצועה. בן אליעזר
צילום איי פי
מומלצים