שתף קטע נבחר

פגישת הוועדה הביטחונית הסתיימה ללא תוצאות

פגישה נוספת תיערך היום. תוצאות הפגישות אמורות להשפיע במידה רבה על החלטת המטבחון האם לאשר לערפאת לצאת לביירות

הפגישה הביטחונית שנערכה אמש בין הישראלים לפלסטינים הסתיימה ללא תוצאות. המשתתפים קבעו לקיים היום (ב') פגישה נוספת.
לדברי גורם ביטחוני ישראלי, המחלוקת מהשבוע שעבר עומדת בעינה. עיקרה: השאלה מהו השלב שבו יהפכו הסיכומים הביטחוניים למשא ומתן ומדיני. הפלסטינים דורשים להקדים את המשא ומתן המדיני לשלבים הראשונים של מתווה טנט, בעוד ישראל דורשת לחכות 4 שבועות.
מחלוקת נוספת היא בנוגע לדרישת הפלסטינים מצה"ל להסיג את כוחותיו ולהסיר את הכתר מעל הערים הפלסטיניות. צה"ל מצידו מתנה את הסרת הכתרים במאבק אמיתי של הפלסטינים בטרור ובמעצר של מחבלים.
המטבחון יתכנס הבוקר לקראת השעה 10:00. תוצאות הפגישות הביטחוניות, בהן מנסה השליח אנתוני זיני לגבש תוכנית מוסכמת להפסקת האש, אמורות להשפיע במידה רבה על החלטת המטבחון בשאלה האם יאסר ערפאת ייצא לביירות.

שרון: כל עוד הטרור נמשך, ערפאת נשאר

ראש הממשלה, אריאל שרון, אמר אתמול בישיבת הממשלה כי "כל עוד הטרור נמשך, ערפאת לא ייצא מהשטחים". עם זאת, אומרים בלשכת ראש הממשלה כי ההחלטה אם ערפאת ייצא לביירות תתקבל ברגע האחרון, על סמך ההתפתחויות בשטח ובהתאם לתוצאות הפגישה של הוועדה הביטחונית.
בתוך כך, סגן נשיא ארה"ב, דיק צ'ייני, אמר אתמול כי לא סביר שייפגש עם עראפת לפני ועידת הפיסגה הערבית בביירות.
צ'ייני, שסירב לפגוש את ערפאת במהלך ביקורו במזרח התיכון, לא שלל את האפשרות כי ייפגש עם ערפאת בעתיד והסביר כי ערפאת לא עשה עדיין די על מנת להפסיק את הטרור נגד ישראל.
גורמים מדיניים מציינים כי הלחץ האמריקני שמופעל על ישראל לאפשר את יציאתו של ערפאת הוא "לחץ של ממש". הלחץ נובע בין היתר מהתחייבויות של צ'יני למנהיגי מדינות ערב במהלך סיורו באזור לסייע ליציאתו של ערפאת. ארה"ב סבורה, אומרים הגורמים, שאי יציאתו של ערפאת לביירות יכולה לפגוע באינטרסים האמריקנים באזור.

עמדות סותרות של שרון ובן אליעזר בישיבת הממשלה

בישיבת הממשלה אתמול הציגו ראש הממשלה ושר הביטחון עמדות סותרות באשר לרמת האלימות בשטחים ולמעשיו של ערפאת.
השר בן אליעזר אמר שריסון פעולות צה"ל והלחץ האמריקני על ערפאת "הביאו לניצנים של תזוזה בצד הפלסטיני לכיוון הרגעת המצב, שבאים לידי ביטוי בגינויים לפיגועים בישראל ובהנחיות ברורות יותר לארגונים, כולל התנזים". עם זאת, הוסיף בן אליעזר, "בל נשלה עצמנו שמדובר בשינוי עמוק". בן אליעזר ציין שההנחיה היא להפסיק פיגועים בישראל ולא בשטחים, ולדבריו "זה אינו מקובל עלינו". בלשכת שר הביטחון אף אמרו כי ניכרת ירידה סטטיסטית בכמות האירועים בימים האחרונים.
לעומתו, אמר ראש הממשלה כי אין שום שינוי ברמת האלימות, ולדבריו ערפאת לא הורה להפסיק את הפיגועים.

הממשלה אישרה את מינוי יעלון לרמטכ"ל

כצפוי, אישרה הממשלה פה אחד את מינויו של האלוף משה (בוגי) יעלון לרמטכ"ל. יעלון ייכנס לתפקידו ב-9 ביולי במקום רב-אלוף שאול מופז, שישתחרר לאזרחות.
שר הביטחון, בנימין בן אליעזר, הסביר את השיקולים לבחירת יעלון: "בבחירת הרמטכ"ל נתתי משקל למי מבין ארבעת המועמדים שהיה לו תפקיד שטח, ניסיון קרבי והיכרות של מאפייני גזרת הלחימה". לדבריו, בחר ביעלון בגלל "אישיות ומסלול תפקידים מגוון משל כולם, שמכין היטב לתפקיד הרמטכ"ל".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
שרון. מן הדין לאפשר לי
צילום איי פי
מומלצים