שתף קטע נבחר

טריה לארסן: לא אשתתף בוועדת הבדיקה בג'נין

שליח האו"ם למזרח התיכון הודיע כי הוא מקבל את ההתנגדות הישראלית וכי הוא סבור שעליו להעיד בפני הוועדה ולא להיות חבר בה

שליח האו"ם למזרח התיכון, טריה לארסן, אמר הבוקר (יום א') כי הוא מבין ומקבל את ההתנגדות הישראלית להשתתפותו בצוות הבדיקה של האו"ם לאירועי מחנה הפליטים ג'נין. לארסן ציין כי לדעתו עליו להעיד בוועדת הבדיקה, ולא להיות חבר בה.
לארסן ציין שהוא אינו מותח ביקורת על עצם ביצוע המבצע הצבאי אלא רק על הנזק לאוכלוסיה הפלסטינית.
בירושלים הביעו אמש התנגדות להרכב ועדת הבדיקה. בין היתר היו אמורים להיות חברים בוועדה, השליח לארסן, נציג אונר"א, פיטר האנסן, ויו"ר ועדת האו"ם לזכויות האדם, מרי רובינסון.
היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, אמר בישיבת הממשלה הבוקר כי יבדוק את האפשרות החוקית להכריז על לארסן, כ"אישיות לא רצויה" בישראל. גורמים מדיניים ציינו כי "נושא כזה יכול להיות מובא לאישור הקבינט, בהסתמך על המלצות משרד החוץ". עם זאת, גורמים דיפלומטיים אמרו ששרון אינו נפגש ממילא עם לארסן וגם יועצו המדיני דני איילון נמנע מפגישות עימו.
השר לשעבר יוסי ביילין אמר בתגובה לדבריו של היועץ המשפטי לממשלה, על לארסן, כי הדברים מסכנים את מעמדו המקצועי של רובינשטיין. "התבטאויות אלו אינן חלק מתפקידו ועלולות לפגוע קשות באמון המקצועי בו", אמר ביילין והוסיף כי "לארסן הוא ידיד השלום בין ישראל והפלסטינים והניסיון להציגו כאויב ישראל הוא חלק ממאמציה של ממשלת שרון-בן אליעזר להרוס כל מה שנותר מתהליך השלום".

התנגדות ל"צוות בדיקה מוטה"

גורמים מדיניים אמרו אמש, לאחר שנודע על הרכב הוועדה, כי ישראל לא תסכים שצוות מוטה בדעותיו, המגיע עם דעות נחרצות מראש, יבדוק את האירועים. לדבריהם, "ישראל תתנגד לוועדת בדיקה שלארסן יהיה חבר בה משום שהוא הביע זעזוע חריף על שאירע בג'נין, אולם אחרי הפיגוע במלון 'פרק', קולו לא נשמע". כמו כן אמרו הגורמים כי לארסן מתעלם מהעובדה שג'נין הפכה למרכז של פעילי טרור ומחבלים המגיעים לישראל.
על שיגור המשלחת החליט האו"ם לפי הצעה של קופי אנאן. המשלחת תבחן את מידת ההרס שנגרם במחנה הפליטים ג'נין בעקבות פעולת צה"ל במקום בשבועות האחרונים. ההצעה התקבלה פה אחד על-ידי 15 החברות במועצת הביטחון.
בהחלטה, שמספרה 1405, הביעה מועצת הביטחון את דאגתה לנוכח "המשבר ההומניטרי שבפניו ניצבת האוכלוסיה הפלסטינית במחנה הפליטים", כאשר "היקף הקורבנות בנפש והנזק שנגרם עדיין אינם ידועים".
מועצת הביטחון הדגישה בהחלטתה את הצורך במתן סיוע דחוף לתושבי המחנה, וקוראת לישראל להסיר את ההגבלות שהטילה על הצלב האדום וארגוני הסיוע, המבקשים לפעול בשטחי הרשות הפלסטינית.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים