שתף קטע נבחר

שרון יגיד לבוש: אני תומך במדינה פלסטינית

כך הבהיר ראש הממשלה לחברי המטבחון, אבל הבהיר גם כי ישראל תדרוש את הפסקת הטרור הפלסטיני לפני כל התקדמות מדינית. דרישה נוספת שיציג שרון: הרשות תאחד את מנגנוני הביטחון שלה

ראש הממשלה, אריאל שרון, כינס הבוקר (ו') את המטבחון המורחב, המורכב מראשי הסיעות, לקראת צאתו לוושינגטון ביום ראשון.
שרון שוחח עם השרים על העמדות שיציג בפגישותיו עם נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, ואמר להם בין היתר שהוא תומך בהקמת מדינה פלסטינית בעתיד. בתגובה למחאותיהם של שרי הימין אמר שרון כי אין חידוש בעמדתו, והוא כבר הביע אותה בעבר.
בנוסף אמר שרון כי ישראל תדרוש את הפסקת הטרור הפלסטיני לפני כל התקדמות מדינית, וכי הרשות תידרש לאחד את מנגנוני הביטחון שלה, כדי להבטיח יציבות שלטונית.
שרון גם דיבר על הועידה הבינלאומית לשלום, והעריך כי היא אכן תתקיים בקיץ (ראו ידיעה נפרדת). השר דוד לוי הביע התנגדות לועידה, באומרו כי "מדובר בדינמיקה בלתי רצויה, שעלולה לסכן את ישראל בסופו של דבר".
לעומתו אמר שר החוץ, שמעון פרס, כי הוא "בעד שיתוף פעולה עם ארה"ב, רוסיה, האיחוד האירופי והאו"ם במטרה לגרום לפלסטינים להפסיק את הטרור". הוא הוסיף כי הוא מתנגד להצבת כוח בינלאומי ומשקיפי או"ם בשטחים.
שר הביטחון, בנימין בן אליעזר, אמר בישיבה כי "חייבים ליצור תוכנית מדינית בתום מבצע 'חומת מגן', כדי לא לאפשר יצירת תשתית חדשה לטרור". עוד הוסיף בן אליעזר כי "אם אנחנו לא לא נפעל במישור המדיני, עלולים גורמים בינלאומיים לכפות הסדר מדיני על ישראל".
השר אלי ישי אמר כי לדעתו לא צריך להציג כעת תוכנית שתכלול ויתורים מדיניים, אלא צריך להיווכח קודם לכן כי הרשות מוכנה לפעול נגד הטרור. לדבריו, דרוש "פסק זמן" שבמהלכו ישוקם האמון בין ישראל לפלסטינים. ישי אמר כי לדעתו אי אפשר ללכת לויתורים מדיינים לעת עתה וכי קודם לכן צריך להיווכח שהרשות הפלסטינית מוכנה לפעול נגד הטרור.
השרים שיבחו את ההחלטה למנוע את בואה של ועדת הבדיקה שמינה האו"ם לאירועים בג'נין ואמרו שלפי שעה מדובר בהחלטה מוצלחת מבחינת ישראל.

שרון יציג בפני בוש דו"ח הקושר את ערפאת לטרור

הפגישה בין שרון לבוש צפוייה להתקיים ביום שלישי. שרון יציג בפני בוש דו"ח הקושר את ערפאת לטרור. שרון ייקח עמו לוושינגטון את הדו"ח, שאורכו כמאה עמודים. את הדו"ח הכינה ועדה בראשות השר דני נווה. לדברי נווה, מדובר בדו"ח הקושר את ערפאת במעורבות ישירה לארגוני הטרור וחושף את השחיתות ברשות הפלסטינית.
בימים האחרונים אמר שרון בראיון לטלוויזיה בארה"ב כי הוא מתכוון להציג בפני הנשיא "תוכנית מדינית מפורטת, שכמותה לא הוצגה עד כה לפתרון הסכסוך הישראלי-ערבי". נראה כי שרון יחזור באוזני בוש גם על תוכניתו להסדר ביניים ארוך טווח ולהביע הסכמה להקמת מדינה פלסטינית בעתיד. בנוסף, צפוי שרון להביע נכונות לדון ביוזמה הסעודית, שעיקרה הוא חזרה לגבולות 67' תמורת נורמליזציה ביחסי ישראל ומדינות ערב.
שרון יבהיר כי יהיה מוכן לפעול לשיקום הרשות בתנאי שערפאת לא ישאר במעמדו הנוכחי. המסר שיעביר שרון לגורמי מימשל הוא שערפאת הוא 'מכשול לתהליך המדיני'.
גורמים בירושלים אומרים כי שרון מודע לעובדה שאם לא תהיה תנופה מדינית, הישגי מבצע חומת מגן עשויים לרדת לטמיון. לעומת זאת, מציינים גורמים פוליטיים, כי יקשה על שרון להציע פשרות, על רקע הכינוס הקרב של מרכז הליכוד.
העיתון "ניו יורק טיימס" פרסם כי הנשיא בוש והאמיר עבדאללה מסעודיה סיכמו ביניהם להפעיל לחץ על הישראלים והפלסטינים כדי שתיווצר נכונות להתקדם בתהליך המדיני. גורמים מדיניים מציינים כי ייתכן שהאמריקנים יכרכו את היוזמה הסעודית עם תוכנית קלינטון, שבה דובר על חזרה לגבולות 67' עם תיקוני גבול, כולל חלוקת ירושלים.
לקראת הביקור הביע נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, תקווה להתקדמות נוספת בפתרון המשבר במזרח התיכון בפגישות שיקיים בשבוע הבא בוושינגטון עם שרון ועם עבדאללה, מלך ירדן. בוש אמר כי "הקהילה הבינלאומית מעוניינת לעזור לפלסטינים לבנות את מדינתם, אך זו לא תוכל להתבסס על יסודות הטרור והשחיתות". הוא הוסיף כי "לצד ההתקדמות החיובית במזרח התיכון, ישראל תהיה חייבת להשתתף במשא ומתן על השטחים הפלסטינים".
לנסיעתו של ראש הממשלה לוושינגטון יצטרפו השרים לימור לבנת ואלי ישי, וכן מפכ"ל המשטרה, רב ניצב שלמה אהרונישקי, ואל"מ מירי אייזן, ראש מחלקת מודיעין שדה במפקדת חיל היבשה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
בוש. ערפאת חופשי להפגין מנהיגות
צילום: איי פי
מומלצים