שתף קטע נבחר

"סעדאת ושובאכי עשויים להישפט במדינה שלישית"

כך אומר מקור בפמליית רה"מ בוושינגטון. ראש הממשלה יקרא לממשל האמריקני להתנות את העברת הכספים לפלסטינים בביצוע רפורמה נרחבת במבנה הרשות

ראש הממשלה, אריאל שרון, נחת הלילה (ב') בוושינגטון. שרון מתכוון להציג בפגישותיו עם צמרת הממשל האמריקני את "תיק ערפאת", הכולל ממצאים הקושרים את היו"ר לתשתית הטרור הפלסטינית, וכן תוכנית מדינית מפורטת, הכוללת הסדר מדורג להפסקת אש בין ישראל לפלסטינים.
שרון יקרא בפגישותיו בארה"ב להתנות את העברת כספים האמריקנים והאירופים לרשות הפלסטינית בביצוע רפורמות נרחבות במבנה הרשות. מקור בפמליית ראש הממשלה אמר, כי יש להעמיד בראש הרשות גוף ריכוזי דוגמת ממשלה, עם חלוקת סמכויות ותפקידים. "גישה זו קנתה אחיזה בקרב המצרים, הירדנים, האמריקנים והאירופים", אמר המקור.
ראש הממשלה יבהיר בפגישותיו עם צמרת הממשל, שהטרור וההסתה חייבים להיפסק לחלוטין. מקור בפמלייתו אמר, כי "אין מקום לטיעון שלפלסטינים אין כוחות להילחם בטרור. בשל אותו טיעון", הוסיף המקור, "לא נכנסנו לעזה, שיכולה לשמש מקרה מבחן להפגנת המוטיבציה הפלסטינית נגד הטרור".

"מבצע 'חומת מגן' יצר חלון הזדמנויות"

המקור אמר כי מבצע "חומת מגן" עורר בקרב הפלסטינים זעזוע עמוק ויצר "חלון הזדמנויות". "מדובר בדור שלא הכיר את צה"ל ולא ראה את מה שראו אבותיו מבחינת יכולותיו", אמר. "הזעזוע הוא גם מכמות האבדות, וגם מן הידיעה שאין לפלסטינים יכולת עמידה מול ישראל".
בעניין הוועידה הבינלאומית, אמר מקור מדיני, כי "מטרתה ליצור אטמוספירה של שיח. הוועידה לא נועדה לטפל במשא ומתן בין הצדדים, אלא בבעיות אזוריות שטעונות פתרון, כמו למשל התפלת מי ים. הוועידה נועדה גם ליצור הקלה מבחינת התחושות בקרב הערבים, שהנה - מדברים, וניתן לדבר". טרם הוחלט אם ראש הממשלה עצמו ישתתף בוועידה. המקור המדיני הוסיף כי "מה שחשוב להבין הוא, שכל עוד ערפאת ישנו - לא יהיה שלום, והעולם רואה זאת היום יותר מאשר בעבר".
ראש הממשלה סבור שיש לנצל את ההפוגה שנוצרה בימים האחרונים. הוא מעריך כי ההפוגה נובעת משתי סיבות עיקריות: ראשית, מהעובדה שהפלסטינים נחלשו מאוד בעקבות מבצע "חומת מגן", ושנית, בזכות המידע הרב שהצטבר בידי ישראל בעקבות המבצע.
מקור בפמליית ראש הממשלה אמר, כי ישראל מוסיפה לתבוע את הסגרתם של פואד שובאכי ואחמד סעדאת, המוחזקים בבית הכלא ביריחו. "הפעילות המשפטית בנושא נמשכת", אמר. לדברי המקור, נבחנת האפשרות לנהוג בשניים בדומה למקרה לוקרבי, כלומר - להעבירם למדינה שלישית, שם יישפטו ויירצו את עונשם.
"ישראל לא נואשה מהסיכוי להגיע לשלום ולקץ הסכסוך, אך כדי שזה יקרה חייב להתבצע שינוי בצורת ניהול הרשות, וחייב לשרור שקט באזור", סיכם המקור.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רויטרס
בוש ושרון בפגישה קודמת (ארכיון)
צילום רויטרס
מומלצים