שתף קטע נבחר

אם שכולה במחאה על גירוש המבוקשים: "שרון היה חלש"

מטה נפגעי הטרור אירגן הבוקר הפגנת מחאה סמוך מפקדת צה"ל בגוש עציון, לשם הוסעו המתבצרים שיצאו מכנסיית המולד. אחת המפגינות, יהודית דסברג: "זוהי מחאה מוסרית נגד שחרור הרוצחים. הם צריכים לשבת בכלא"

בגוש עציון הפגינו הבוקר (יום ו') כ-30 בני אדם נגד שחרור המבוקשים מבית לחם, לאחר שאוטובוסים ועליהם המתבצרים שיצאו מהכנסייה הובאו למפקדת צה"ל ביישוב. בראש המפגינים, הנמנים על מטה נפגעי הטרור, עמדה יהודית דסברג, ששכלה את בתה אפרת וחתנה, ירון אונגר, בפיגוע ירי ב-23 ביוני 1996.
"שמענו בבוקר את החדשות והחלטנו באופן ספונטני לבוא לכאן להפגין", מספרת דסברג. "אנחנו מוחים נגד שחרור הרוצחים וזוהי מחאה מוסרית יותר ממחאה ביטחונית - רוצח צריך להיות בכלא", מוסיפה דסברג, "ככה זה צריך להיות במדינת חוק כמו ישראל".
האוטובוסים ועליהם המתבצרים ששהו בכנסייה כ-40 יום, הגיעו הבוקר למקום לתשאול לפני פיזורם ליעדיהם השונים - 13 המבוקשים יוטסו לקפריסין ומשם יפוזרו במדינות שונות באירופה, 26 הפלסטינים ששהו במתחם יגורשו לעזה ושאר הפלסטינים ואנשי הכמורה ישוחררו.
דסברג מספרת כי למחנה צה"ל במקום נכנסו שלושה אוטובוסים ועליהם המתבצרים. היא אומרת שברור לה שלא היה באפשרותה למנוע את יציאת האוטובוסים אולם הייתה חייבת, לדבריה, לבוא למקום ולמחות.
"אני מוחה נגד ראש הממשלה, בראש ובראשונה, על חוסר המוסריות שלו בשחרור הרוצחים. אני מוחה נגד האירופים הצבועים ונגד הנשיא האמריקני, ג'ורג' בוש".
"מחר", אומרת דסברג, "כשהמרצחים האלה ירצחו מישהו באירופה או במקום אחר, יאשימו את ישראל בייצוא של טרור וההאשמה הזו תהיה צודקת. יגידו לנו 'אתם שיחררתם אותם'.
"איך ייתכן שראש הממשלה של ישראל נלחץ לפינה", מוסיפה דסברג, "אתה רה"מ ואתה מקבל את ההחלטות". לדבריה כשם שאמר שהוא דוחה את בואה של ועדת החקירה לאירועים בג'נין היה צריך רה"מ לומר שאינו משחרר מרצחים. "שרון היה חלש", היא אומרת, הוא הזמין את זה"
יצויין כי בג"ץ דחה ביום רביעי עתירה שהגיש מטה נפגעי הטרור, שביקש למנוע את גירושם של המבוקשים מכנסיית המולד לחו"ל מפני ששם הם לא ייאסרו ויהיו חופשיים. בין העותרים היה בנה של דסברג, עו"ד זאב דסברג.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסנת קרסננסקי
דסברג עם אחד מנכדיה, בנם של בתה וחתנה שנהרגו (ארכיון)
צילום: אסנת קרסננסקי
מומלצים