שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    חתונת הגבינות והיין

    לכבוד חג השבועות לובש המדור בגדי חתן-כלה ומסביר איך לשדך בין הגבינה הנכונה ליין המתאים. הפמיניסטיות לא יאהבו את זה, אבל את הכלה (הגבינה) יש לבחור רק אחרי שברור מי החתן (היין)

    החתונה הפופולארית כל כך שבין הגבינות לבין היין – בניגוד למה שאפשר לחשוב – היא אינה דבר מובן מאליו. החיבור הזה צריך להיות מדויק ככל האפשר, יש לעקוף מכשולים כמו זיווג לא נכון המושאיר את שני הצדדים פצועים, והחשוב מכל, לשכוח מנישואין של בני מעמדות שונים. כלומר, גבינות משובחות עם יין זול או בקבוק בורדו מעולה ואלגנטי עם גבינת אחוז וחצי הלובשת מכל פלסטיק. זה ייגמר רע.

    קודם היין, אחר כך הגבינה

    כיועץ נישואין לרגע, ממליץ המדור בשלב הראשון לבחור בקבוק יין, או שניים, או שלושה, מאותר ז'אנר, מאותה רמה, ורק אז לקבץ על פיו את הגבינות. חסרי העכבות בתחום יכולים כמובן לארגן שתי קבוצות שונות של בקבוקים ויינות, כאשר בין לבין, כוס מים תקים עבור המדקדקים את המחיצה הנחוצה. ומעל לכל, הכל עניין של טעם, והכללים באו לעולם על מנת שיהיה מה להפר מפעם לפעם.
    - יינות לבנים, קלים ורעננים, או יינות רוזה, יכולים ללוות בנועם ותוך שילוב טעמים שאינו מאיים איש על רעהו, גבינות שמנת עם טעם טבעי, גבינות לבנות למריחה, גבינות מסקרפונה או ריקוטה, גבינות מוצרלה ודומיהן.
    - גבינות מהמשפחה ההולנדית או מסוג הגרויר המכונות אצלנו בשם החיבה הוותיק "צהובות", או גבינות צ'דר, שהן בעלות מרקם צפוף מאוד ושמנוניות, מקיימות בדרך כלל הרמוניה עם יינות אדומים טובים, קברנה סוביניון למשל, או סירה (שיראז). ככל שהגבינות האלה מצוידות בטעם חזק יותר, כך יש במקביל לוותר על אדומים מעודנים לטובת יינות פחות מתוחכמים.
    - גבינות רוקפור עזות טעם וניחוח, או גורגונזולה מאיימת, או גבינות אחרות המצוידות ב"ורידים" כחולים וצפורניים ארוכות, זוכות לעדנה אמיתית לצד יינות קינוח מתוקים, מהסוג הארומטי. השיא הוא כמובן יינות סוטרן, אשר באו לעולם בסיועה האדיב של פטריית הרקב האציל בוטריטיס סינראה, או יין טוקאי עשיר (אך בין זכייה אחת לרעותה בלוטו, אפשר להסתפק ביין קינוח שכיח אך משובח, ויש כאלה כמה וכמה במקומותינו).
    - גבינות קממבר או ברי, כאשר הן מפגינות בשלות ונראה כי הן יודעות דבר או שניים על החיים האמיתיים, יכולות וצריכות להחזיק על גבן יינות אדומים מיושנים, מלאים, עזים ועשירים, עם נוכחות טובה של טעמי פרי. המלצה של המדור – אין כמו פינו נואר לבעוט ביעילות בישבנה המגרה של גבינת קממבר שהגיעה לפרקה.
    - גבינות עזים, עם או בלי עשבי תיבול, שהן זן נפוץ ואהוב במפגשי חילופי זוגות על הצלחת, יהיו מוכנות לעשות כמעט הכל ליד יין לבן יבש ופירותי, עם נטייה טובה לחמצמצות. לחלופין, אפשר לעטוף אותן ביין אדום קל, או למשל במרלו נעים ורך.

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    גבינות ויין. לא מובן מאליו
    ארכיון
    גבינה צהובה. הרמוניה עם קברנה סוביניון
    ארכיון
    מומלצים