שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    מה יאכלו במונדיאל: כדורגל, קימצ'י וצ'אפצה

    גומבוץ סלע, אוהד מושבע של כדורגל ושל אוכל בכלל, לא מצליח להריע מן היציע למטבח הקוריאני. הסברים, תלונות וגם מתכונים מסורתיים ומהירים, דווקא טעימים, יבהירו מדוע היה מעדיף לבלות בין משחק למשחק בכל סושייה יפנית

    ברגע ששמעתי "קוריאה", אני מודה שנדלקה לי נורה אדומה. לא בתור חובב כדורגל, אלא בתור מי שאוהב אוכל. כי בעוד שאוהדי המונדיאל ביפן יבלו בין משחק למשחק במסעדות דגים וסושי, צריך לזכור שהמטבח הקוראני יכול לספק הפתעות מגוונות מאוד, חלקן נעימות במיוחד וחלקן כאלה שלא תרצו לחוות בשנית.
    ארוחה קוריאנית אינה מורכבת ממנות. כל האוכל מובא באחת אל השולחן וכל אחד מרכיב לו את הארוחה שלו. שולחן האוכל נראה ומתנהג כמו "בוּפֶה" ארוך ומתמשך. המטבח הקוריאני מבוסס על תבשילי ירקות. חלקם מבושלים וחלקם מוקפצים, חלקם מעודנים וחלקם חריפים במיוחד. שום, סויה, שמן שומשום, פלפל אדום חריף ובצלים הם הבסיס לתיבול. מאכלי בשר נפוצים פחות, אולם פה ושם יוכלו האוהדים בקוריאה ליפול על אחת מ-6,000 המסעדות בהן שום דבר אינו ברור מראש, שם בתפריט ניתן יהיה למצוא "קסרול של לברדור" ובתוספת תשלום לא פעוט לקבל "טרטר קוקר ספניאל", "קרפצ'יו פודל" או "המבורגר פינצ'ר" מדיום-רייר.
    יש מי שיטענו, ש"אכילת כלבים היא בדיוק כמו אכילת פרות או קנגורו". אז אם אתם קוראים לפרת המחמד שלכם בשם, נותנים לה להיכנס איתכם למיטה בליל ברקים ורעמים וללקק לכם את הפנים, נצמדים גב לגב ברכות ומושכים זה לזה את שמיכת הפוך - אז אתם צודקים, ואני כבר עכשיו מכין את מכתב ההתנצלות שלי. אני עוד לא מצאתי לפרה שלי שם. היא סיפור בפני עצמה ואיכשהו שום שם לא יושב עליה טוב. חוצמזה, מכל האנשים שאני מכיר, הכלב שלי הוא היצור האנושי שהכי מבין בכדורגל ובזה חינו, בעוד פרתי מעדיפה טניס שולחן.
    אין זה משנה כלל מה מוגש בצד, בקוריאה אין לגיטימציה לארוחה ללא אורז, מרק וקימצ'י. הם עיקר הארוחה, הבשרים מהווים את התוספות. אוכלים במקלות, כמו בסין ויפן, ועיקר ההשפעה על המטבח מגיעה מסין, אבל הרבה מאד טעמים הלכו לאיבוד בדרך.
    הקימצ'י הוא שם כולל לחמוצים. הקימצ'י הראשון והעתיק ביותר נעשה מצנוניות, מאוחר יותר התפתחה גרסת הכרוב המוכרת לכל ילד קוריאני. כל השאר הן נגזרות, "גירסאות COVER". אופן ההכנה המיוחד הוא המנפיק את הטעם. טעים לכם? נסו לעשות את אותו Vדבר עם רצועות של לפת. נשארתם בבית? הנה מתכון.

    חומרים:

    2 כרובים סיניים
    10 בצלים ירוקים פרוסים לטבעות
    120 גרם מלח (רצוי מלח ים)
    15 גרם אבקת צ'ילי
    4 שיני שום קצוצות גס
    2 כפות סוכר
    פיסת ג'ינג'ר קטנה
    חצי כף תרכיז קימצ'י, שיש להשיג בחנויות למזון מן המזרח הרחוק , אבל אם אין - לא נורא

    הכנה:

    מסירים מהכרוב את העלים החיצוניים ואת ה"גזע", ופורשים את העלים על שולחן העבודה. משפשפים את המלח אל תוך עלי הכרוב, מכניסים לשקית ניילון אטומה, סוגרים היטב ונותנים לעלים לעמוד כשלש שעות. שוטפים את העלים מהמלח וסוחטים אותם חזק בעזרת הידיים. מפזרים את אבקת הצ'ילי על העלים ומעסים אותם. מוסיפים את שאר מרכיבי המתכון, מכניסים לכלי אטום ומניחים בפינה אפילה למשך שלושה ימים.
    אגב, היה והוזמנתם לארוחה קוריאנית, לעולם אל תתחילו לאכול לפני שזקן האורחים החל לאכול ולעולם אל תעזבו את השולחן בטרם עזב אותו זקן האורחים.
    קימצ'י לא ישביע את קרקורי הרעב של הבטן במחצית, כשהאדרנלין קצת צונח מרוב פרשנויות. אז אפשר לקפוץ למטבח ולהכין צ'אפצ'ה. או בעברית: ירקות מעורבים בבקר או עוף. זוהי מנה שמגישים בסעודות ראש השנה לקוריאנים, ואחרי שתאכלו תבינו גם למה רובם ממש רזים.

    חומרים (לארבעה מונדיאליסטים):

    250 גרם בשר בקר, רצוי סינטה
    2 גזרים יפים
    1 פלפל אדום
    1 פלפל ירוק
    20 יחידות שעועית ירוקה שהוצאתם משקית של קפואונים והפשרתם קצת
    100 גרם נצרי במבו, שיש להשיג בחנויות למזון מן המזרח הרחוק
    150 גרם אטריות אורז דקיקות
    3 כפות שומשום בגרגרים
    3 כפות שמן שומשום
    מלח, פלפל לבן לפי הטעם
    2 כפות רוטב סויה
    1-2 כפות סוכר
    שן שום כתושה

    הכנה:

    שולחים את הסטייק למקפיא לעשרים דקות. מוציאים, וחותכים לרצועות דקיקות ביותר, בעובי חצי אצבע (לא של שוער, של מעודדת קוריאנית) מעסים את רצועות הבשר עם רוטב הסויה, הסוכר, הפלפל הלבן, השום וחצי כף שמן שומשום חותכים את הפלפלים והגזר לרצועות דקיקות.
    בווק או במחבת ברזל כבדה, מחממים את יתרת שמן השומשום, מחליקים פנימה את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהצבע משתנה, בערך שלוש דקות. מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד.
    מוסיפים למחבת את הירקות, מקפיצים 2-3 דקות. מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד.
    חולטים את אטריות האורז במים רותחים למשך דקה. מסננים, מאשפזים בקערה, עליה מניחים גם את הבשר והירקות. מוסיפים מעט שמן שומשום מתוך המחבת, מוסיפים גרגרי שומשום, מערבבים היטב ובודקים תיבול. ייתכן שתרצו את זה קצת יותר מלוח, אז פשוט מוסיפים מעט מלח, מערבבים ומגישים. הקוריאנים בהחלט אוהבים אוכל פושר ואפילו קר.

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צ'פאצ'ה. אטריות מוקפצות למונדיאליסטים רעבים
    מומלצים