שתף קטע נבחר

בכיר בפנטגון: יש סיבות טובות לפקפק בערפאת

תת שר ההגנה האמריקני הביע ספקות באשר לתפקידו של ערפאת בכל הנוגע לרפורמות ברשות הפלסטינית. תת מזכיר המדינה האמריקני הבהיר לשרון ולפרס: צריך לקבוע לו"ז להקמת מדינה פלסטינית במקביל לרפורמות ברשות

גורמים בממשל האמריקני מביעים ספקות באשר לתפקידו של יאסר ערפאת במימוש הרפורמות ברשות הפלסטינית.
תת שר ההגנה האמריקני, דאג פייט, אמר אמש (ו') בתום פגישה שערך בתל אביב עם שר הביטחון, בנימין בן אליעזר, כי בממשל האמריקני יש עניין רב בביצוע הרפורמות בצמרת הרשות הפלסטינית, וכי בכוונת הממשל להשקיע מאמצים רבים לשם כך.
במסיבת עיתונאים נשאל פייט האם ערפאת מהווה מכשול לרפורמות והשיב: "זו שאלה גדולה. לרבים יש ספקות לגבי התפקיד שממלא ערפאת, ויש להם סיבות טובות לכך". לדבריו, אין לדעת מה יחליט הממשל בסופו של דבר בסוגיה, "אולם הנשיא בוש כבר הביע בעבר את אכזבתו ממנהיגותו של ערפאת".

ארה"ב דורשת "אופק מדיני"

תת מזכיר המדינה האמריקני, ויליאם ברנס, נפגש אתמול בנפרד עם ראש הממשלה שרון ועם שר החוץ פרס, ודן עמם בחידוש תהליך השלום וברפורמות ברשות הפלסטינית.
ברנס הציג בפני השניים את עמדת ארה"ב, שלפיה ישראל צריכה להציג לפלסטינים "אופק מדיני", הכולל לוח זמנים להשגת הסכם קבע ולהקמת מדינה פלסטינית. האמריקנים סבורים שחידוש התהליך המדיני צריך להיעשות במקביל לרפורמות ברשות. מצד שני, הבהיר ברנס בשיחותיו ברשות כי לא יהיה מו"מ מדיני ללא רפורמות (על פגישת ברנס וערפאת - ראו ידיעה מקושרת).
עמדתו של ראש הממשלה שרון היא שדרושה תחילה רפורמה מקיפה, שתנתק את ערפאת מהשליטה ברשות. עמדתו של שר החוץ פרס היא שהתנאי היחיד שישראל צריכה להציב לחידוש התהליך המדיני היא איחוד של מנגנוני הביטחון הפלסטיניים.
ראש הסי.איי.איי, ג'ורג' טנט, שצפוי להגיע לישראל בשבוע הבא, אמור לדון עם הצדדים ברפורמה הביטחונית. גם הממונה על מדיניות החוץ והביטחון של האיחוד האירופי, חוויאר סולאנה, יגיע בסוף השבוע לאזור וייפגש עם הישראלים והפלסטינים.

אל-באז: "כל עם בוחר את הנהגתו"

אוסאמה אל-באז, יועצו המדיני של הנשיא מובארק, בא לישראל, וקיים אתמול פגישות עם בכירים ישראליים. אל-באז הציג בפני שרון את הערכת המצב של הממשל המצרי לגבי ההתפתחויות באזור.
לקראת פגישתו עם שר החוץ פרס התייחס אל-באז לדרישתו של שרון לנטרל את ערפאת: "כל עם בוחר את הנהגתו", אמר אל-באז, "אנו בקשר עם ההנהגה הפלסטינית. ישראל לא יכולה לקבוע עבור הפלסטינים מי יהיה מנהיגם". אשר לרפורמות אמר אל-באז: "שאלת הרפורמות נתונה לפלסטינים, לכל צד יש התחייבויות שהוא צריך למלא".
אל-באז אמר כי מטרת מצרים היא להעביר את האזור משלב האלימות והטרור לשלב הקדמה והשלום. "אנו פה למען השלום", אמר אל-באז, "וזוהי המטרה העיקרית של ביקורי, להקל על ההתקדמות". לדבריו, "בהיעדר שלום כולל, כל מדינות האזור צפויות לסכנות גדולות, כולל מדינת ישראל".
שר הביטחון, בנימין בן אליעזר, אמר בתום פגישה עם אל-באז כי "אין דרך אחרת למעט ישיבה סביב שולחן הדיונים". בן אליעזר אמר: "הטרגדיה היא שכרגע, כל ההנהגה הפלסטינית רוצה ומכירה בצורך הזה, אך אינה יכולה לעשות זאת, ואילו ערפאת, שיכול לעשות זאת, אינו מעוניין בכך".
שר החוץ פרס התייחס לידיעות על כוונת האמריקנים לדחות את הוועידה האזורית לסוף הקיץ, ואמר כי "להשאיר חלל פוליטי" לא יהיה מהלך חכם. לדבריו, בפגישתו עם ברנס לא התרשם כי צפויה דחייה של הוועידה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רויטרס
ברנס. אופק מדיני
צילום רויטרס
מומלצים