שתף קטע נבחר

היום: פגישת טנט-שרון

מחלוקת בין שרון לבן אליעזר. ראש הממשלה סבור שחובה לנתק את ערפאת מתהליך הרפורמות. בן אליעזר סבור כי ביצוע הרפורמות תלוי בערפאת ויש לשכנעו להיות חלק מהן - ולהפסיק את הטרור

ראש הממשלה, אריאל שרון, ושר הביטחון בנימין בן אליעזר, ייפגשו היום (ב') עם ראש ה- CIA, ג'ורג' טנט. טנט מקיים בימים אלה סבב פגישות עם ראשי מדינות האזור, שנועד לקדם את ביצוע הרפורמות במנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית.
גורמים מדיניים ציינו, שהמסר שיעביר שרון לטנט בפגישתם הוא שהתנאי לביצוע הרפורמות הוא הרחקתו של יאסר ערפאת ממוקדי השליטה על הארגונים נושאי הנשק. לבן אליעזר יש עמדה שונה בנושא: הוא סבור שביצוע הרפורמות תלוי בערפאת, ויש לשכנעו להיות חלק מהן ולהורות לארגונים הכפופים לו לפעול נגד הטרור.
"הדרך היחידה לעצור את ההידרדרות באזור היא בהפעלת לחץ על יאסר ערפאת, בלא רחמים ומכל הכיוונים האפשריים", אמר בן אליעזר אתמול.
מקורבי שר הביטחון אמרו כי דעתו של בן אליעזר על ערפאת אינה שונה מזו של שרון, "אבל המציאות היא שהוא עדיין האיש המרכזי והמשפיע ואי אפשר להתעלם מזה".
מטרת ביקורו של טנט היא לאחד את 12 הארגונים נושאי הנשק ברשות תחת קורת גג אחת, ולצמצם את מספרם לארבעה בלבד. עם זאת, לטנט יש מנדט מוגבל, כיוון שבממשל האמריקאי עדיין לא הוחלט אם ערפאת צריך להיות חלק מן הרפורמות. כתבנו עלי ואקד מדווח, כי מקורות פלסטינים מעריכים שמי שיעמוד בראש המנגנון המאוחד לא יהיה מוחמד דחלאן, אלא דווקא בעבד אל-רזאק יחיא, המפקד לשעבר של צבא השחרור הפלסטיני.

פרס: העימות עלול להתרחב

שר החוץ, שמעון פרס, הזהיר אמש כי אם לא יחול שינוי מדיני בקרוב - ייתכן שהעימות עם הפלסטינים יתרחב למדינות נוספות באזור.
בהופעה בפני סטודנטים במרכז הבינתחומי בהרצליה אמר פרס: "אם לא יהיה תהליך שלום בעתיד הקרוב והאינתיפאדה תימשך, ואם ההאשמות ההדדיות בין הישראלים לפלסטינים יימשכו, קיים חשש כי העימות יתרחב למדינות נוספות".
שר החוץ הוסיף, כי ישראל צריכה לתבוע מהפלסטינים לבצע רפורמה ושינוי במדיניות, וציין כי "לצד ערפאת יש אנשים שעימם ניתן לנהל משא ומתן". פרס קשר בין המצב הביטחוני למצב הכלכלי בה נמצאת ישראל, ואמר כי ללא התקדמות במשא ומתן, לא צפוי שינוי במצב הכלכלי. פרס: "בלי לחזור לתהליך של שלום, לא נוכל להבריא את המצב הכלכלי והחברתי. הביטחון והכלכלה מחוברים כמקשה אחת. אם לא נפעל בתחום המדיני, העוני ייגבר, מפעלים ייסגרו והמצב יהיה קשה".
בהתייחסו אל תהליך השלום עם סוריה, אמר פרס כי "אין אפשרות לשלום עם סוריה מבלי להחזיר את כל הגולן. למצרים החזרנו את כל השטח, את כל המים, את הנפט - את הכל. גם לירדנים החזרנו את הכל, ולא נראה לי שהסורים יסתפקו בפחות". "אבל", הוסיף שר החוץ, "עדיף לסיים את המשא ומתן עם הפלסטינים ורק אחר כך לעבור לסוריה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ראש הסי.איי.אי טנט
צילום: רויטרס
מומלצים