שתף קטע נבחר

הודו: הישראלים "מצפצפים" על משרד החוץ

במשרד החוץ מביעים מורת רוח מהעובדה שאחוז נכבד של הישראלים בחרו להישאר בצפון הודו, למרות המתיחות עם פקיסטן. רק כחמישית מהישראלים בהודו נענו לבקשה להירשם בשגרירות

במשרד החוץ מביעים מורת-רוח מהעובדה שהמטיילים הישראלים "מצפצפים" על המלצת משרד החוץ לעזוב את הודו, או לפחות להירשם בשגרירות.
עד כה נשמעו רק מעט מאוד מטיילים לאזהרה שפרסם המשרד לעזוב את הודו מחשש להידרדרות בעימות עם פקיסטן . ההערכה היא כי מתוך כ-3,000 מטיילים ישראלים במדינה, רק 660 נענו להמלצת משרד החוץ להירשם בשגרירות, כדי שיהיה אפשר לפקח על תנועתם, וכדי שניתן יהיה ליצור איתם קשר במקרה של מלחמה באזור. 600 מטיילים נרשמו עד כה בשגרירות ישראלי בניו דלהי ו-60 בלבד בבומביי.
במשרד החוץ אומרים שרק אחוזים בודדים מהמטיילים החליטו לשוב לארץ בעקבות האזהרות על מלחמה שעשויה לפרוץ בין הודו לפקיסטן. מעטים החליטו לעזוב את הודו לנפאל ולתאילנד, וחלק מהישראלים החליטו לטייל בדרום המדינה. אחוז נכבד של מטיילים ישראלים נשאר באזור המתיחות בצפון הודו, למרות האזהרות.
מנהלת המחלקה לישראלים בחו"ל במשרד החוץ, אורית שני, אומרת שהמלצת משרד החוץ לעזוב את הודו עומדת בעינה. לדבריה, ההמלצה לצאת מהודו נועדה "למנוע פקק תנועה נוראי אם תפרוץ מלחמה".
שני אומרת כי אזהרות משרד החוץ אמנם לא גרמו לישראלים לחזור הביתה, אבל הן סייעו למנוע יציאת תיירים ישראלים חדשים להודו. לדבריו, כיום רק ישראלים מעטים נכנסים למדינה. שני אומרת ששמעה כי סוכני נסיעות רבים לא גבו ממטיילים, שחששו מהמצב בהודו, דמי ביטול, ולדבריה במשרד החוץ מעריכים את המחווה של סוכני הנסיעות.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מסיבות בהודו. הישראלים נשארים
מומלצים