שתף קטע נבחר

דראפט 2002: פוינט גארדים

השנה עומדים לבחירת קבוצות ה-NBA רכזים איכותיים מבעבר והם ברובם בשלים ומנוסים יותר. אמיר בוגן מתמקד בששת הפוינט גארדים המבטיחים של דראפט 2002 ושם דגש מיוחד על צמד הוויליאמסים - ג'יי ופרנק

ג'יי וויליאמס פרנק וויליאמס ייז'י וולץ דן דיקאו 
סטיב לוגאן רוג'ר מייסון ג'וניור 

עמדת הפוינט גארד דורשת אחריות וקור רוח – תכונות שהפכו לנדירות בין כלל השחקנים הבוסריים של הדראפטים האחרונים. השנה עומדים לבחירת קבוצות ה-NBA רכזים איכותיים מבעבר והם ברובם בשלים ומנוסים יותר לאחר שלוש-ארבע שנים במכללה (במעמד ג'וניור ומעלה). להלן ששת הפוינט גארדים המבטיחים בדראפט 2002.

ג'יי וויליאמס
שחקן המכללות הטוב ביותר בשנתיים האחרונות ולא, אל תקראו לו ג'ייסון, מעכשיו, פשוט תקראו לו ג'יי. הגארד של דיוק, ג'יי (לשעבר ג'ייסון) וויליאמס (20, 1.88 מ' - ג'וניור), מוגדר כפוינט גארד, למרות שהוא עשה הכל בשביל הקבוצה של מייק ששבסקי ובעיקר ניצח משחקים. הוא מהיר וחזק, קולע מצוין מכל טווח ולא מפחד לחדור לסל.

נכון, לוויליאמס היתה בעונה האחרונה בעיה מקו העונשין ונכון שהוא לא הצליח להביא ל'בלו דבילס' תואר שני ברציפות, אבל לתעצומות הנפש שלו, חוכמת המשחק והאחריות שהוא מגלה, אין תחליף בדראפט הנוכחי. הקבוצה שתבחר בו באחד משני המקומות הראשונים בדראפט תרוויח שחקן מצוין, אבל בעיקר מנהיג צעיר ובשל לשנים רבות.

- רוצה להיות: כמו אייזיאה תומאס. הלב של תומאס היה גדול על הגוף שלו, וכך גם במקרה של וויליאמס. תומאס הוביל את אוניברסיטת אינדיאנה לאליפות המכללות ב-81', וויליאמס עשה זאת עם דיוק עשרים שנה לאחר מכן. תומאס הוביל את דטרויט פיסטונס לשתי אליפויות רצופות ב-89' ו-90', וויליאמס ישמח לחכות שמונה שנים עד לתואר הראשון שלו כמקצוען.

- לא רוצה להיות: כמו ג'ייסון וויליאמס. לא לשוא החליף וויליאמס את שמו. הוא פשוט לא רוצה שיקשרו אותו לג'ייסון וויליאמס המפוזר מ-ממפיס ובטח לא עם זה הרוצח מניו ג'רזי.

חזור למעלה
פרנק וויליאמס
ג'ייסון או ג'יי – מה שבטוח: הרכז הטוב ביותר בדראפט הנוכחי, נקרא וויליאמס ובעצם, גם השני. עם זאת, פרנק וויליאמס (22, 1.91 מ' – ג'וניור) הוא שחקן שונה לחלוטין. וויליאמס מאילינוי הוא רכז חזק עם נוכחות פיזית של ממש, שהכתיבה את סגנון המשחק ההגנתי והאיטי של ה'פייטינג אילני', שהזכיר במשהו את הסגנון המקובל במקצוענים.

וויליאמס, שהיה המנהיג והמען של הקבוצה בעת צרה, הוא שחקן מבוקר ואחראי שאינו מתבייש לנצל את יתרונותיו הפיזיים בבק-קורט בהגנה, בהתקפה ובעיקר בסחיטת עבירות מן היריב.

- רוצה להיות: כמו גארי פייטון. המודל המוצלח ביותר לגארד פיזי מסוגו של וויליאמס הוא הרכז מסיאטל. שיפור נוסף במשחק ההגנה ופיתוח יכולות פוסט-אפ יכולות לקרב אותו לרמה של הכפפה.

לא רוצה להיות: כמו ג'מאל טינסלי. וויליאמס נופל על המשבצת של רכז אינדיאנה פייסרס בדראפט שעבר, שחווה עונת רוקי מרשימה, אבל זאת רק לאחר 27 מדורי גיהנום עד שנבחר בסוף הסיבוב הראשון אשתקד.

חזור למעלה
ייז'י וולץ
הגארד הצ'כי של אולימפיה לובליאנה, ייז'י וולץ' (20, 2.01 מ') לא קנה לו שם של כוכב בזירה האירופית, אבל לפי הערכת הסקאוטים בארצות הברית מדובר באחד כזה, עם הסתייגות אחת – האם הוא מסוגל לתפקד כרכז ועוד ב-NBA. וולץ' ניחן אמנם בתכונות פיזיות מרשימות ביחס לשחקני אירופה: גוף אתלטי, ידיים ארוכות ורגליים מהירות. אולם, וולץ' ייבחר בסיבוב הראשון בזכות חוכמת המשחק, יכולת הכדרור והמסירה, ששכנעו כי הוא מסוגל לשחק בשני תפקידי הגארד.

- רוצה להיות: כמו יארומיר ייגר. וולץ' יהיה הנציג הראשון בתולדות צ'כיה ב-NBA, אך הוא ימצא מודל לחיקוי ברמה הלאומית על מגרשי ההוקי קרח בארצות הברית, שם שולטים בני ארצו. ייגר, אחד הסקוררים הגדולים בתולדות ה-NHL, הוא אחד מהם ו-וולץ' ישמח לזכות באותה הצלחה כמקצוען על הפארקט.

- לא רוצה להיות: כמו דורון שפר. וולץ' מעורר התעניינות גם בין קבוצות העילית של אירופה (קינדר בולוניה). לפי תקדים שפר הישראלי עליו לדחות אותם ולהתמקד בקריירת ה-NBA – חלום בר מימוש, שעלול להתפוגג אם לא יגשימו כאן ועכשיו.

חזור למעלה
דן דיקאו
עד כה ידעה ליגת ה-NBA רק שחקן אחד יוצא גונזאגה הפצפונת – ג'ון סטוקטון. החל מהשנה הקרובה, יהיה ל'זאגס' נציג שני בליגה בדמותו של דן דיקאו (24, 1.85 מ' – סיניור). כמו סטוקטון, מדובר ברכז לבן ונמוך, אבל עתיר אינטליגנציה, קשיחות וקור רוח, שהפך את גונזאגה למעצמה בשנתיים האחרונות וזוכה לקרדיט עצום בין הסקאוטים, בזכות תקדים סטוקטון ולא פחות, בזכות היכולת שלו עצמו.

- רוצה להיות: כמו מארק פרייס. ההשוואה לסטוקטון מתבקשת, אבל דיקאו הוא יותר סקורר ממנהל משחק. לשניהם יש יד מצוינת משלוש, אך דיקאו משתמש בה יותר מכוכב יוטה ג'אז – משהו בסגנון של פרייס הזכור לטוב, למרות נסיונותיו הכושלים לגבור על סטוקטון בשנות השמונים.

- לא רוצה להיות: כמו ברנט פרייס. לאחיו הצעיר של פרייס, ברנט, היה כל מה שהיה למארק ולדיקאו היום, אבל חוץ משלשה פה ושם, לאף אחד לא ברור איך הוא עדיין שורד בליגה.

חזור למעלה
סטיב לוגאן
הרבה סימני שאלה נלווים לסטיב לוגאן (22, 1.82 מ' – סיניור) וגרמו לנפילה תמוהה במניותיו, אותן הרוויח בצדק, כשהוליך את סינסינאטי לצמרת ה-NCAA. משום מה, לוגאן לא זוכה להערכה בליגה, למרות שנמנה על חמישיית העונה במכללות ולמרות שהתעקש ועבד ארבע שנים עם בובי האגינס, שתחת ידיו התעצבו מקצוענים מוצלחים רבים.

ייתכן כי הבעיה היא במימדי גופו הצנועים, תכונה שלא מנעה ממנו להיות שחקן חד, תזזיתי, קשוח ואקפלוסיבי בקולג' – תכונה שלא מנעה משחקנים אחרים בעבר, לשחק כמו גדולים גם ב-NBA.

- רוצה להיות: כמו טייני ארצ'יבלד. ב-NBA נרתעים משחקנים נמוכים? לוגאן (כמו כל "ננס" אחר) ישלח אותם לארצ'יבלד, כוכב עבר בשנות השבעים והשמונים והאב הרוחני של כל הרכזים שגובהם הצנוע עומד להם לרועץ.

- לא רוצה להיות: כמו ניק ואן אקסל. מלבד גובהו, קיים חשש שלוגאן יתפתח כסוליסט חסר תקנה – חלום בלהות מסוגו של ואן אקסל. בסינסינאטי הוכיח לוגאן שהוא מסוגל ליצר נקודות בעצמו, אבל הקפיד על המשחק הקבוצתי.

חזור למעלה
רוג'ר מייסון ג'וניור
הסקורר האדיר, רוג'ר מייסון ג'וניור (22, 1.96 מ' – ג'וניור), הוא בעצם שוטינג גארד, שנאלץ לשחק במכללה כרכז בהצלחה לא מבוטלת. מייסון ג'וניור יודע לעשות נקודות כקלע חוץ ובעיקר כשחקן פוסט-אפ בצבע, על אפם וחמתם של שומרים נמוכים ממנו. זה יכול להיות היתרון הגדול ביותר שלו כרכז NBA, זאת במידה שהוא אכן כזה.

- רוצה להיות: כמו ג'יילן רוז. פוסט-אפ, קליעה מבחוץ וניהול משחק השתלבו באופן כמעט הרמוני ברוז, שהפך לכוכב של ממש. מייסון ג'וניור, הנמוך מרוז בראש, ישמח להתפתח באופן דומה.

- לא רוצה להיות: כמו בראיין שואו. הפוסט-אפ הוא הקלף החזק של מייסון ג'וניור וכך היה גם במקרה של שואו בזמנו, לפני שזה הפך לסטטיסט (אם יד מדויקת) על קו השלוש.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
ג'יי וויליאמס. מוכן כבר עכשיו
צילום איי פי
צילום: איי פי
דן דיקאו. גונזאגה על המפה
צילום: איי פי
מומלצים