שתף קטע נבחר

דחלאן: כל עוד הישראלים נגד ערפאת - אני איתו

לדברי דחלאן, מאז שהנשיא בוש נשא את נאומו, חלה התחזקות במעמדו של יו"ר הרשות הפלסטינית. במאמר לעיתון הבריטי "גרדיאן" כותב דחלאן כי בנסיבות הקיימות, לא תוחלף המנהיגות הפלסטינית

מוחמד דחלאן, שכיהן עד לחודש שעבר כראש מנגנון הביטחון המסכל בעזה, אומר שנאומו של הנשיא האמריקני ג'ורג' בוש גרם להתחזקות ניכרת במעמדו של יאסר ערפאת. לדבריו, בנסיבות הנוכחיות החלפת ההנהגה הפלסטינית אינה עומדת על הפרק.
דחלאן כתב במאמר לעיתון הבריטי "גרדיאן": "הסקרים מראים ששמונה מתוך עשרה פלסטינים תומכים בערפאת". הוא הוסיף: "כל עוד הישראלים נגד ערפאת - אני איתו, למרות ההשגות שהיו לי על כמה החלטות שקיבל. כל עוד היו"ר נתון בסגר, תהיה זו שגיאה למתוח עליו ביקורת - זה ישרת רק את ישראל ואת אמריקה". דחלאן הזהיר ואמר כי מי שינסה לגרש או להרוג את ערפאת יצטער על כך. הוא ציין כי "הכל אפשרי בעידן בוש ושרון". לדברי דחלאן, "הממשל האמריקני פשוט אינו מוכן להתעמת עם ממשלת שרון. זה הוכח באופן ברור כאשר בוש שב וביקש משרון לסגת מהערים הפלסטיניות ושרון התעלם ממנו".
במאמר מתאר דחלאן את כשלון תהליך השלום ואת הנסיבות שהובילו, לדעתו, להסלמת העימות: "השתתפתי בקמפ דייויד והייתי מאלו שלחמו להגיע להסכם. אישים פלסטינים במשלחת האשימו אותי שהייתי נלהב מדי להגיע להסכם, אבל אני הייתי הראשון שסירבתי למה שהוצע (פשוט מפני שלא היתה הצבעה כתובה). בניגוד לטענות שנשמעות, לא הוצעה כל הצעה רצינית בקמפ דייויד. השיחות בטאבה שנערכו כעבור ארבעה חודשים היו משהו אחר. היה בהן דו-שיח רציני. אם היו מציעים לנו בקמפ דייויד את אותה חבילה שהוצעה בטאבה, יכולנו להגיע להסכם, אבל אהוד ברק מנע את האפשרות להגיע להסכם, משום שנותרו שבועיים לבחירות".
דחלאן טוען כי הטעות הבסיסית היתה לקבוע הסדרים זמניים במסגרת הסכם אוסלו, כששני העמים מוכנים להסכם קבע. לדבריו, הרשות הפלסטינית שילמה מחיר על הסכמי אוסלו בדמות התחזקות הגורמים האיסלמיים: "הזהרתי את שר החוץ לשעבר שלמה בן עמי ואת דניס רוס מפני עימות חדש שלושה ימים לפני ששרון הגיע למסגד אל אקצה", מספר דחלאן ומוסיף: "יומיים לאחר פרוץ העימות טלפן אלי שאול מופז ושאל אם אפשר לסיים את זה. אמרתי לו 'תשכח מזה. תתקשר אלי בשנה הבאה'". הוא האשים את ישראל בכך שהיא מהווה את המכשול הגדול ביותר לשלום: "הם שבויים בחלומות ובאשליות, כפי שאנחנו היינו לפני 30 שנה".
מוחמד דחלאן קרא להמשיך ליישם את הרפורמות, "לא כדי לרצות את האמריקנים, אלא מנקודת המבט של האינטרס הפלסטיני". בהקשר זה אמר כי יש לקצץ את מספר השרים, להפסיק את בזבוז הכספים ולצמצם את מספר מנגנוני הביטחון".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
מוחמד דחלאן
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים