שתף קטע נבחר

תנאים של חיבה

נדמה, וזאת התבטאות זהירה, שיש עתיד. כאשר יקבי בוטיק, מהסוג העושה יינות בעבודת יד ועם כל הלב, עוברים לייצור כמויות של בקבוקים בנות חמש ספרות, מבלי לאבד איכויות והתלהבות, כי אז אפשר להגיד שסצינת היין המקומית נעה בכל זאת בכיוון הנכון

הפגישה בימים אלה עם היינות החדשים של יקב רוזנבאום, גרמה לי לפרץ סנטימנטלי וזאת למה? חכו ותשמעו.
אבי רוזנבאום, מנהל היקב, ודוקטור משב גלזר, רופא כירורג וממוחה ליין (שילוב טבעי בעיני, מהתקופה שבמלחמות הקדומות בין ערי יוון העתיקה לבין האימפריה הפרסית, השתמשו ביין לחיטוי פצעי חיילים והצילו בכך חיי רבים), התחילו לעשות יין במרתף באבן יהודה לפני שמונה שנים. לפני יותר משנה הם החליטו להתקרב אל הענבים שלהם, כמו שצריך, שכרו מבנה גדול בקיבוץ מלכיה בגליל העליון, סמוך לכרם, והתחילו לעבוד באמת. על פי המסופר יש להם שם אולם ייצור, אולם תסיסה ומבנה בטון פנימי מקורר ליישון היין.
לעובדת היות הייננים סמוכים אל האשכולות כמעט ואין תחליף. המעקב מקרוב, במיוחד בתקופת ההבשלה, אחרי התקדמות הענבים, יוצר תנאים של חיבה. בעיתוי הנכון, כאשר הענב הבשל כבר אינו יכול להתאפק עוד, כמו גם היינן – פורץ הבציר. מהר מאוד מגיעים האשכולות שנבצרו ידנית אל אולם היקב הקריר, מתחילים בתנאים אופטימליים את הדרך אל היין. בבציר של 2001 נבצרו כמויות ענבים להכנתם של כ - 10,000 בקבוקים. מחציתם קברנה סוביניון, והשאר מרלו, שרדונה ויין קינוח ממוסקט אלכסנדרוני.
המדור טעם בימים אלה מן "הקברנה סוביניון" וה"מרלו" – 1999 – של רוזנבאום. שניהם זניים, מענבים בכרם עמק קדש, מגפנים שעברו זמירה מיוחדת המפחיתה את כמות היבול אך משביחה מאוד את הנותר. היין התיישן יותר משנה בחביות עץ אלון צרפתי (99 שקלים לבקבוק).
שניהם הביאו נחת ועניין רב לחך. יש בהם ניחוחות וטעמים אופיינים, לצד קווי אופי אישיים. מה שמעורר צפייה וסקרנות רבה לקראת תוצרת השנים הבאות, מן הגלגול החדש במלכיה.

מאהב איטלקי

"צינזאנו", משפחה איטלקית עתיקה ומותג עולמי ידוע מאוד של וורמוט, גילגלו א לפתח המדור בקבוק חדש, פיתוח חדשני – "צינזאנו לימטו". אפריטיף וורמוטי מאוד אך בעת ובעונה אחת אפוף ומסוחרר בתוך טעמי לימון וליים.
נעשה סדר – ואחר כך נמשיך מקור השם וורמוט הוא מגרמנית או / וגם אנגלו סקסונית, ופירושו צמח הלענה. עושים אותו באיטליה מאז המאה ה - 17, על בסיס יין, בדרך כלל יין לבן, ושורה ארוכה של תוספות שונות הנרקחות פנימה, ובהן סירופ סוכר, אלכוהול ושורה של עשבים וצמחי תבלין, ובהם צמח הלענה, כינין, כוסברה, ציפורן, גרגרי ערער ועוד. תהליך הייצור הארוך והמורכב מוציא בסופו של דבר משקה שאינו דומה כלל ליין של תחילת הדרך.
ה"צינזאנו לימטו" החדש – כ - 15% אלכוהול – שהמדור העדיף ללגום קר מאוד ובתוספת קרח, התגלה כידיד אמיתי לימי תחילת הקיץ החמים האלה – שילוב מנצח של רעננות עם נוכחות שמנונית טובה על החך, ניחוח מעודן וטעם משתלח בעוצמתו אך נעים להפליא. מומלץ. (55 שקלים לבקבוק, יבוא של מ. אקרמן).

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"צינזאנו לימטו". ללגום קר מאוד ובתוספת קרח
מומלצים