שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    הצרפתים בהלם

    והרי החדשות: בעולם שותים הרבה יותר יין, אבל פחות צרפתי. לברי ססלוב יש שני יינות חדשים ו'כרמל מזרחי' ממשיכים לגייר

    לידיעת חובבי היין, הנה חדשות מהחזית העולמית. בימים אלה מסר מסייה ז'אק ברתומו, המבקר הכללי של משרדי הממשלה, דו"ח מיוחד בנושא ייצוא היין הצרפתי לידיו של שר החקלאות בפאריז. השורה התחתונה: מתוך כלל שוק ייצוא היין העולמי, חלקם של היקבים הצרפתיים ירד ל 23% לעומת 30% לפני עשר שנים. היקף השוק הזה, אגב, עומד השנה על 68 מיליון הקטוליטר (מידת נפח הנוזל הנהוגה בענף היין – מאה ליטר).
    ציטוט מן הדו"ח: "האוסטרלים, הצ'יליאנים, הארגנטינאים והאמריקנים, באופן הפשוט ביותר שאני יכול לתאר זאת – מוציאים אותנו לאט לאט מהמשחק", והמעניין ביותר, אחד ההסברים שמביא ברתומו להדרדרות, נשמע כמו שריקה עם שתי אצבעות בפה, באמצע המיסה בקתדרלה של בורדו: "מתחת לכמה מהשמות המפוארים של היקבים הוותיקים והמוכרים, מסתתרים יינות בינוניים, כאלה שאינם ראויים לשמם.." נראה, כי הסערה בין הכרמים הצרפתיים יצאה לדרך.

    המגע של ססלוב

    מעולם לא פגשתי את האיש ברי ססלוב. אבל יכול להיות, שכאשר נפגש ואלחץ את ידו, יהיה במגע הזה משהו מהתחושה שנותנים היינות שהוא עושה. יינות עם מגע יד אישי כל כך, גם כאשר הם באו בעבר משנים פחות מוצלחות.
    המדור גירגר שני יינות שהגיעו מן היקב שלו אשר בקיבוץ אייל, ואהב את הטאץ', שילוב של משהו מקומי ישראלי ים תיכוני ואיטלקי גם יחד. "אביב מרלו 2001", נעשה מענבי הזן הגדלים בכרם השייך ליקב, בקדיתא, בגליל העליון, בגובה 800 מטרים מעל פני הים. לאחר התסיסה, הוא עורבב עם כמות קטנה של קברנה סוביניון והתיישן ארבעה חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקניות, וגם, בעץ ערמון. התוצאה ניחוחית מאוד, שזיפית, מעושנת במידה ואפופה היטב בשנף. אוהבי מרלו יימצאו ביין כמעט את כל מה שהם אוהבים, כולל ליטוף קטיפתי מתכרבל על השלון. 59 שקלים הבקבוק.
    ה"אדום קברנה סוביניון 1999", נעשה מענבי אחד הכרמים אשר בסביבת כרם בן זמרה, בגליל העליון, ומבציר טוב במיוחד, לטעמי. הוא נמנם להנאתו במשך 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקניות, התבגר והבשיל, צבר מורכבות וטעמים. האדום שלו נהדר לעין, והאף מסתחרר מניחוחות הפטל ותותי העץ השחורים, השנף המסתלסל מארובת הכוס וממשהו רענן וירוק ברקע כל אלה. על החך הוא נדיב ואדיב, ונוכח. הוא ידידה הטוב ביותר של גבינת קממבר שהגיעה לפירקה. 79 שקלים הבקבוק.

    העליה האיטלקית

    משהו בדומה לסוכנות היהודית, כרמל מזרחי תחת המותג "כרמל'ס צ'ויס", ממשיכה לאתר ולגייר יינות מיקבים שונים בעולם, ולהעלותם כשרים לישראל. בדרך כלל מדובר ביינות הגונים ביותר, במחירים אשר הופכים את העיסקה לכדאית מאוד, למשוש לב חובבן היין המקומי היוצא לסיור בכרמי העולם ללא צורך במשכנתא.
    המדור לגם בימים אלה שני עולים חדשים מאיטליה. "מוסקטו ד'אסטי 2001", יליד שיטת עשיית יינות מבעבעים איטלקית בעלת מסורת ארוכה. הוא 100% מוסקט לבן, מתקתק, קל ובעל ניחוח אופייני. קר מאוד, 4 עד 6 מעלות, הוא מתאים לטעם הישראלי הרחב, לקיץ הישראלי החם ולמצב הביטחוני המסובך. 39 שקלים הבקבוק.
    ה"סנג'ובזה די פוליה 2001", גם הוא מעשה היקב האיטלקי ג'יורדנו, מענבי כרמים בדרום מזרח המגף. יש לו גוון אדמוני נאה, ומשהו מניחוחות הזן הנפוץ הזה המשמש בטוסקנה את יצרני הקיאנטי, אך הוא לוקה בחוסר מורכבות. מחיר הבקבוק 39 שקלים.

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ססלוב: ליטוף קטיפתי שמתכרבל על הלשון
    מומלצים