שתף קטע נבחר

לשכת פרס: פגישת המו"מ הייתה "טובה ועניינית"

צוותי המו"מ של ישראל והרשות חידשו את המגעים. פרס הבטיח: נפשיר עשירית מכספי המסים, אם יימצא מנגנון פיקוח מתאים. בימים הקרובים יתקיימו פגישות נוספות לדיון בהקלות

צוותי המשא ומתן הישראלי והפלסטיני נפגשו אמש (שבת) בירושלים לדיון משותף. מהצד הישראלי השתתפו שר החוץ, שמעון פרס, השר דני נווה, מתאם הפעולות בשטחים, האלוף עמוס גלעד, ומנכ"ל משרד האוצר, אוהד מראני. מהצד הפלסטיני השתתפו בכיר הרשות הפלסטינית, סאיב עריקאת, שר הפנים החדש, עבד אל-ראזק יחיא, שר האוצר החדש, סאלם פייאד והשר ג'מיל טריפי.
הפגישה, שעסקה בהקלות לאוכלוסיה הפלסטינית, נמשכה יותר משלוש שעות, וגורמים מדיניים בישראל הגדירו אותה "טובה ועניינית".
שר האוצר הפלסטיני פייאד ביקש שישראל תפשיר את כספי המסים שהקפיאה מאז תחילת האינתיפאדה הנוכחית, המסתכמים, לדבריו, ביותר משני מיליארד ש"ח. הוא הדגיש כי הוא פועל בימים אלה לבנות מערכת כספית אחת, שתפקח על תנועת הכספים ברשות.
שר הפנים, עבדל ראזק אל יחיא, סיפר כי הוא פועל לשיקום המערכת הביטחונית הפלסטינית והזהיר כי נוכחות צה"ל בשטחי A מעודדת את הטרור ומונעת מהרשות לפעול נגדו. השרים הפלסטינים הביעו את נחישותם לשקם את הרשות הפלסטינית כגוף שלטוני.

נקבעו פגישות נוספות לדיון בהקלות

גורמים מדיניים מסרו כי שר החוץ פרס הציג את הפעולות שישראל מוכנה לבצע על מנת להקל על האוכלוסיה בשטחים. בין היתר אמר פרס כי ישראל תסכים להפשרת 10% מכספי הפלסטינים המוקפאים, אם יימצא מנגנון פיקוח על העברת הכספים, שיאפשר לוודא שהכספים מגיעים ישירות לאוכלוסייה.
בפגישה נדונו גם הקלות בעוצר, מתן אישורי עבודה לפלסטינים, והרחבת הפעילות במעברי הגבול להעברת סחורות. הצדדים סיכמו כי בימים הקרובים יתקיימו פגישות נוספות, גם בדרגים מקצועיים, וגם של הצוות עצמו, כדי לעבד את פרטי ההקלות לפלסטינים.
לדברי השר דני נווה, שהשתתף בפגישה, הוא אמר לחברי המשלחת הפלסטינית כי "הבעיה העיקרית היא שבזמן שאנחנו ישובים כאן ואתם מבקשים הקלות, בערים שמהן אתם מגיעים, נמשכים ברגעים אלה הניסיונות להוציא פיגועים לעבר ערי ישראל. איום הטרור הוא לא רק מהחמאס או מהג'יהאד, אלא גם מהפתח". גם נווה וגם פרס אמרו כי הטרור מונע ומעכב את היכולת לשקם את היחסים ולבצע הקלות לפלסטינים.

שרון ביקש סיוע ממזכ"ל האו"ם

גורמים מדיניים אומרים שישראל עוסקת בימים האחרונים בנסיונות למצוא אפיק להעביר באמצעותו סיוע ישירות לפלסטינים, כדי לוודא שהסיוע הזה לא ייפול לידיהם של מי שעוסקים בטרור. הגורמים אומרים שנעשים ניסיונות למצוא דרכים להעביר לפלסטינים סיוע של המדינות התורמות, באמצעות ארגונים הקשורים לאו"ם.
לפני ימים אחדים שוחח שרון בטלפון עם מזכ"ל האו"ם קופי אנאן. בשיחה, על פי פרסום בעיתון הדני הנפוץ "פוליטיקן", ביקש שרון "סיוע דרמטי" לאוכלוסיה הפלסטינית האזרחית, והדגיש כי מצבה הוא קשה ביותר.
טריה לארסן, שליח האו"ם לאזור, אמר בראיון לעיתון הדני שהאו"ם יתערב בהקדם כדי להעביר את הסיוע הדרוש לאוכלוסיה.

וייסגלס וקפלינסקי יצאו לוושינגטון

ואילו ראש לשכת רה"מ, עו"ד דב וייסגלס, יצא הלילה לוושינגטון יחד עם אלוף משה קפלינסקי, במטרה לקדם שיחות עם בכירים בממשל. ככל הנראה השניים ידונו עם גורמים בממשל על הרפורמות ברשות הפלסטינית.
שרים במפלגת העבודה מתחו ביקורת על שליחותו של קפלינסקי, וטענו כי אינו משמש עוד כמזכירו הצבאי של ראש הממשלה, ולכן אין מקום לשגרו בשליחות מדינית מטעמו של שרון. בלשכת שרון ציינו בתגובה כי קפלינסקי השתתף בסדרה ארוכה של שיחות שהיו בחודשים האחרונים עם הממשל האמריקני, והפגישות שאליהן הוא נשלח עתה הן המשך לפגישות הקודמות.

הפלסטינים: בן אליעזר נפגש עם ראשיד

מקורות פלסטיניים בכירים טוענים ששר הביטחון נפגש בשבוע האחרון בחשאי עם יועצו הבכיר של ערפאת, מוחמד ראשיד. לדברי המקורות, בן אליעזר ניסה "למכור" לראשיד את תוכניתו להתפסקת אש מדורגת. הפגישה התקיימה לפני נסיעתו של בן אליעזר ללונדון. בן אליעזר הכחיש ב"קול ישראל" את קיום הפגישה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רויטרס
פרס. להקל על חיי הפלסטינים
צילום רויטרס
מומלצים