שתף קטע נבחר

ארה"ב תשקול תמיכה במועצת הביטחון רק בהחלטות שיכללו גינוי לטרור

כך אמר הלילה שגריר ארה"ב באו"ם לחברי מועצת הביטחון, ששבה והתכנסה לדיון בהצעת הגוש הערבי לגנות את ישראל, בעקבות ההתנקשות בסלאח שחאדה. בעבר השתמשה ארה"ב בזכות הווטו שלה על מנת להפיל הצעות דומות אולם מעולם לא הציבה תנאי מוקדם לכך שכלל תשקול אותן

מסתמן מפנה במדיניות ארה"ב כלפי ישראל בזירה הבינלאומית. ארה"ב הודיעה הלילה (שבת) למועצת הביטחון של האו"ם כי מעתה תוכל לתמוך אך ורק בהחלטות שכוללות גינוי לטרור הפלסטיני וקוראות לישראל ולפלסטינים לשאוף לפתרון מדיני לסכסוך.
מועצת הביטחון התכנסה שלשום כדי לדון בהצעת ההחלטה של הגוש הערבי לגנות את ישראל, בעקבות ההתנקשות בראש הזרוע הצבאית של החמאס, סלאח שחאדה. הלילה שבה המועצה והתכנסה לדיון בנושא, דיון שיתחדש שוב ביום שני.
פקיד אמריקני סיפר כי שגריר ארה"ב באו"ם, ג'ון נגרופונטה, אמר בישיבה הסגורה של המועצה כי ההצעה היא חד צדדית וכי ארה"ב תתנגד לה אם היא תובא להצבעה. לדברי הפקיד, אמר נגרופונטה, הן בישיבה אתמול והן בזו שנערכה שלשום, כי החלטות כאלה אינן מסייעות להשכנת שלום באזור.
ארה"ב, המשמשת כמגינה של ישראל במועצת הביטחון, השתמשה בעבר בזכות הווטו שלה על מנת למנוע קבלת הצעות החלטה דומות, אולם מעולם לא הציגה תנאי מוקדם כזה.

"נראה כמה יתמכו בהחלטה"

לדברי הפקיד האמריקני, אמר נגרופונטה למועצת הביטחון כי מעתה ואילך, הצעות החלטה הנוגעות לסכסוך במזרח התיכון, חייבות לכלול גינוי לטרור הפלסטיני. כן חייבות ההצעות לכלול גינוי מיוחד כלפי ארגוני החמאס, הג'יהאד האיסלאמי וגדודי חללי אל-אקצה, הזרוע הצבאית של הפתח.
ארה"ב דורשת עוד כי החלטות מועצת הביטחון יציגו קריאה לשני הצדדים, הישראלים והפלסטינים, לשאוף לפתרון מדיני לסכסוך. בנוסף, כל דרישה מישראל לנסיגה משטחים פלסטינים חייבת לכלול התייחסות לצרכים הביטחוניים של ישראל.
שני שגרירים החברים במועצת הביטחון אמרו לסוכנות הידיעות כי חברות המועצה הביעו באופן כללי תמיכה בעמדת ארה"ב.
פקידים אמריקניים הסבירו כי "וושינגטון עייפה מהניסיונות החוזרים ונשנים להעביר החלטות גינוי לישראל".

ערפאת הביע אכזבה

ראש הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, הביע אכזבה מדברי ארה"ב. "אני מצטער שהאמריקנים ישתמשו בזכות הווטו כדי למנוע קבלת כל החלטה שתגנה את פשעי ישראל".
משקיף אש"ף באו"ם, נאסר אל-קידווה, אמר בתגובה כי התנאים של ארה"ב "אינם סבירים" והוסיף: "נראה ביום שני כמה מבין חברות מועצת הביטחון יתמכו בהחלטה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מועצת הביטחון של האו"ם
צילום: איי פי
מומלצים