שתף קטע נבחר

למרות עמדת שרון - פרס מקדם ועידה בארה"ב

שר החוץ שוהה בארה"ב בשליחות רשמית ומנסה לקדם כינוס של ועידה בינלאומית. לשכת ראש הממשלה בתגובה: עדיין לא בשלו התנאים לכך. פרס נועד עם מלך ירדן ודן עמו בין השאר בהקלות לפלסטינים

שוב מחלוקת בין שר החוץ, שמעון פרס, לבין ראש הממשלה, אריאל שרון. פרס, שעומד לפתוח היום (ד') בשורה של פגישות רשמיות עם בכירי הממשל האמריקני, מתכוון לקדם את רעיון ועידת השלום הבינלאומית. בלשכת ראש הממשלה מצננים את ההתלהבות ואומרים כי "טרם בשלו התנאים".
שר החוץ יוועד היום עם בוש האב באחוזתו שבמיין. לאחר מכן הוא יקיים סדרת פגישות מדיניות בוושינגטון עם מזכיר המדינה, קולין פאווול, היועצת לביטחון לאומי קונדוליסה רייס ומזכיר ההגנה האמריקני, דונלד רמספלד.
פרס אמר שלשום בפגישותיו עם נשיא צרפת, ז'ק שיראק ועם שר החוץ הצרפתי, דומיניק דה-וילפן, כי "ישראל תומכת בכינוס ועידה אזורית בהקדם". לדברי פרס, "ישראל מסכימה באשר לצורך בכינוס ועידה אזורית, שישתתפו בה 'הרביעיה' ומדינות ערב המתנגדות לטרור". פרס ציין כי הקהילה הבינלאומית צריכה לערוב למימוש הסכמים, ובדרך זו לפתור את בעיית האמינות של הרשות הפלסטינית.
גורמים בלשכת ראש הממשלה אמרו בתגובה: "אפשר להעלות רעיונות שונים על ועידות. ועידה יכולה לשמש אופק מדיני, וזה התפקיד של מי שעוסק במדיניות חוץ, אך לא כל דבר מיועד לביצוע מיידי. ברור שלא בשלו התנאים לכינוס ועידה כזו". מקורבי ראש הממשלה אומרים כי "אפילו הנשיא ג'ורג' בוש הבהיר בנאומו שטרם בשלו התנאים. לפני כינוס ועידה כזו צריכים להתמלא כמה תנאים והם: הפסקת האלימות וההסתה והסכמה על סדר יום לוועידה". בלשכת ראש הממשלה אומרים ש"לא ניתן לדבר על שלום, כשעדיין יש פיגועים והתרעות רבות".

פגישה עם מלך ירדן

שר החוץ נפגש אתמול בקולורדו עם עבדאללה מלך ירדן. השניים דנו בקידום פרוייקטים כלכליים וחקלאיים משותפים לשני המדינות ובהקלות לאוכלוסיה הפלסטינית בשטחים.
גורמים ישראלים ציינו שבאחרונה אלפי אזרחים פלסטינים מעוניינים לעבור לירדן, בשל המצוקה ההומניטרית המחריפה בשטחים, ולמצוא שם תעסוקה. הירדנים מגבילים את כניסת הפלסטינים באמצעות מכסות מוגבלות.

מי זה מיטשל?

פרס עדכן את המלך בהקלות שמבוצעות בשטחים. עבדאללה אמר לפרס כי יש להעניק לפלסטינים תקווה ממשית וברורה עם לוח זמנים מוגדר להקמת מדינה. קודם לכן אמר עבדאללה בנאום שנשא בוועידה כלכלית בקולורדו "בסופו של יום, כאשר שואלים את עמי האזור, אף אחד לא יודע מי זה מיטשל ומי זה טנט, הפלסטינים בסך הכל רוצים תקווה ברורה למדינה עצמאית והישראלים רוצים תקווה לחיים בביטחון. צריך לספק לשני העמים את רצונם".
בתוך כך, 21 משאיות מצויידות במזון ובתרופות הועברו בימים האחרונים מירדן לרשות הפלסטינית דרך גשר אלנבי.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רוייטרס
מקדם את הוועידה הבינלאומית. פרס
צילום רוייטרס
מומלצים