שתף קטע נבחר

ראש ה-CIA דן עם שר הפנים הפלסטיני ברפורמות

הממשל דורש מהנציגים הפלסטינים להשלים מיד את הרפורמות הביטחוניות כתנאי להעברת סיוע כלכלי

ראש ה-CIA, ג'ורג' טנט, נפגש הערב (שבת) עם שר הפנים הפלסטיני, עבד אל רזאק יחיא, ודן עמו בתוכנית רפורמה בשירותי הביטחון הפלסטיניים.
הממשל האמריקני דורש מהנציגים הפלסטינים להשלים את הרפורמות במנגנוני הביטחון ולערוב לביטחון האזרחים הישראלים כתנאי להעברת סיוע כלכלי ולהמשך המשא ומתן.
צוות של ה-CIA יצא לפני שבועיים לאזור ונועד עם גורמים ישראלים ופלסטינים. הגורמים הישראלים הציגו לאנשי ה-CIA את תוכניתו של שר הביטחון "עזה תחילה", לפיה ישראל תיסוג משטחי הרשות הפלסטינית ברצועה, אם יושג שקט באזור זה. הפלסטינים דורשים שישראל תיסוג גם מרמאללה, אך אפשר שהם יתפשרו לבסוף על נסיגה משתי ערים פלסטיניות אחרות.

מנמיכים ציפיות

מצרים וירדן כבר הסכימו לשתף פעולה ולאמן את כוחות הביטחון הפלסטיניים. ואולם, גורמים דיפלומטיים בוושינגטון ניסו להנמיך ציפיות לפני הפגישה. הגורמים אמרו שטנט ובכירים נוספים בממשל האמריקני אינם משוכנעים שבשלו התנאים למאמץ אמריקני בתחום הרפורמה בשירותי הביטחון ברשות.
בבית הלבן ובמשרד החוץ האמריקני ממתינים לתוצאות תוכנית ה-CIA לרפורמה ביטחונית ברשות הפלסטינית. אם יוחלט כי התוכנית ניתנת ליישום, יגיעו לאזור נציגי ה-CIA ומשרד החוץ ויתחילו לבצעה.
מזכיר המדינה האמריקני, קולין פאוול, שנועד השבוע עם בכירי הרשות הפלסטינית צפוי לשגר במהלך החודש נציגים למזרח התיכון, שייפעלו ליישום רפורמות ברשות הפלסטינית.

הפלסטינים: בחירות - רק אחרי נסיגת צה"ל

נציגי הרשות הפלסטינית השוהים בארה"ב נועדו אמש למשך יותר משעתיים עם תת מזכיר המדינה האמריקני, ווילאם ברנס. כמו כן הם נועדו עם סגן מנהל סוכנות הפיתוח העולמית, פרד שיק.
יועצו של ערפאת, נביל אבו רודיינה, אמר לפני פגישת טנט ויחיא כי "אבן הפינה ליציבות במזרח התיכון תלויה בכינון מדינה פלסטינית".
אבו רודיינה הביע תקווה שהקשר האמריקני-פלסטיני יימשך, "לטובת היציבות והשלום באזור". הוא ציין שבפגישות בוושינגטון הבהירו נציגי הרשות שבחירות חדשות לא יתקיימו, כל עוד חיילי צה"ל נמצאים בשטחי A.

ישראל: אין חדש בטענות הפלסטיניות

גורמים מדיניים אמרו בעקבות פגישת הבכירים הפלסטינים עם בכירי הממשל, כי "בטענות של הפלסטינים שלא ניתן לקיים בחירות ולהילחם בטרור בשעה שצה"ל נמצא בשטחים אין שום חדש".
הגורמים מציינים שישראל היתה מעוניינת בהפעלת עיקר הלחץ בנושא הצמחת מנהיגות פלסטינית אלטרנטיבית. לדברי הגורמים, עצם הגעת השרים הפלסטינים לוושינגטון מבטאת את ההבנה שלהם לדרישה האמריקנית הזאת. אולם לדברי הגורמים, נוכחותו של עריקאת בצוות הפלסטיני באה לומר לאמריקנים שמי שמנהלים את העניינים עדיין שואבים את מקור סמכותם מערפאת.
עם חזרת הצוות הפלסטיני לארץ צפויים פרס ובן אליעזר להיפגש עם השרים הפלסטינים. בן אליעזר ינסה לקדם את תוכנית הפיילוט שלו. פרס ינסה לקדם את נושא הרפורמות הביטחוניות והכלכליות ברשות ולהדגיש את האופק המדיני בשיחותיו עם הבכירים הפלסטינים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ינסה לקדם רפורמות. ג'ורג' טנט
צילום: רויטרס
מומלצים