פשוט לבן
בלי אגוזים, בלי צימוקים ובלי סובין. ליאור אדרי אופה לחמניות רגילות וקלות להכנה מקמח לבן
לחמניות מקמח לבן
חומרים (ל – 12 לחמניות):
10 גרם שמרים לחים
7 כפות מים חמים
2 כפות סוכר
½ כפית מלח
½ 2 כוסות קמח
¾ כוס מים חמימים
1/3 כוס + 1 כף שמן זית
2 חלמונים
3 כפות חלב
הכנה:
1. מערבבים את השמרים עם 7 כפות מים חמים ומעמידים ל – 10 דקות.
2. מערבבים בקערה גדולה את הסוכר, המלח והקמח. מוסיפים את תערובת השמרים, המים והשמן ולשים לבצק רך ודביק. ממשיכים ללוש במשך 7 דקות. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מוציאים את הבצק מהקערה וחובטים בו קלות עם האגרופים, כדי להוציא את האוויר. מחלקים ל – 12 חתיכות, מכדררים ומניחים בתבנית משומנת.
4. טורפים את החלמונים והחלב ומברישים את הלחמניות. מתפיחים 30 דקות נוספות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות צלזיוס במשך 25 דקות.
'עוגה עוגה' רחוב רוטשילד 8 ת"א.
מומלצים