שתף קטע נבחר

פשוט לבן

בלי אגוזים, בלי צימוקים ובלי סובין. ליאור אדרי אופה לחמניות רגילות וקלות להכנה מקמח לבן

 

לחמניות מקמח לבן

 

 

חומרים (ל – 12 לחמניות):

 

10 גרם שמרים לחים

 

7 כפות מים חמים

 

2 כפות סוכר

 

½ כפית מלח

 

½ 2 כוסות קמח

 

¾ כוס מים חמימים

 

1/3 כוס + 1 כף שמן זית

 

2 חלמונים

 

3 כפות חלב

 

הכנה:

 

1. מערבבים את השמרים עם 7 כפות מים חמים ומעמידים ל – 10 דקות.

 

2. מערבבים בקערה גדולה את הסוכר, המלח והקמח. מוסיפים את תערובת השמרים, המים והשמן ולשים לבצק רך ודביק. ממשיכים ללוש במשך 7 דקות. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

3. מוציאים את הבצק מהקערה וחובטים בו קלות עם האגרופים, כדי להוציא את האוויר. מחלקים ל – 12 חתיכות, מכדררים ומניחים בתבנית משומנת.

 

4. טורפים את החלמונים והחלב ומברישים את הלחמניות. מתפיחים 30 דקות נוספות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

5. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות צלזיוס במשך 25 דקות.

 

'עוגה עוגה' רחוב רוטשילד 8 ת"א.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים