שתף קטע נבחר

פרויקטים עם מצרים: דף לבן..

נציגי משרד החוץ נערכו לקראת ועידת יוהנסבורג להציג את שיתופי הפעולה של ישראל באזור - בעיקר עם מדינות ערב. עם הירדנים זה עובד, אבל עם מצרים צנחו מספר הפרויקטים המשותפים לאפס

עקבות "השלום הקר" עם מצרים יתבטאו היטב גם בוועידת יוהנסבורג, שתיפתח מחר (יום ב') בדרום אפריקה: ישראל ומצרים לא יציגו אף פרויקט של שיתוף פעולה - משום שאין כזה.
בחודש אפריל, עם תחילת מבצע "חומת מגן", הודיעו המצרים שהם מבטלים כל שיתוף פעולה בילטרלי עם ישראל, למעט קשרים דיפלומטיים שנועדו לסייע בפתרון הבעיה הפלסטינית. בעקבות כך, צנח לאפס מספר הפרויקטים המשותפים של ירושלים וקהיר. נציגי משרד החוץ, שקיבלו תיקים מסודרים אודות שיתוף הפעולה של ישראל עם מדינות אחרות, גילו דף ריק וחלק תחת הכותרת: "שיתוף הפעולה עם מצרים".
גורמים במשרד החוץ אמרו ל-ynet כי לישראל אין כל פרויקט משותף להציג עם מצרים בוועידה, משום שמאז ההכרזה המצרית על הפסקת שיתוף הפעולה, אין שיתוף פעולה כלשהו עם המצרים בפרויקט אזורי כלכלי. לדבריהם, מדובר בעיקר בפרויקטים חקלאיים שהופסקו חד צדדית על ידי המצרים. "בהסכם השלום עם מצרים דובר על שיתוף פעולה חקלאי לטובת שני העמים. נכון להיום זה לא קיים", אמר גורם המקורב לעניין במשרד החוץ.
זאת, בעוד שעם ירדן ישנה שורה שלמה של פרויקטים משותפים - כמעט בכל תחום, החל מפרויקט מניעת ייבוש ים המלח וכלה באזורי תעשיה משותפים לשתי המדינות. ישראל תציג אפוא בוועידה בעיקר את הפרויקט הישראלי-ירדני המשותף להצלת ים המלח. ים המלח מתייבש בקצב של כמטר לשנה, ובימים אלה עמלים נציגי שתי המדינות על פיתוח פרויקט שמטרתו להזרים מי ים לים המלח באמצעות תעלת מים מאזור עקבה. מהצד הישראלי יציג את הפרויקט השר רוני מילוא.

החשש: ועידת דרבן 2

ועידת יוהנסבורג תיפתח מחר בדרום אפריקה. נציגי משרד החוץ, שנשלחו לייצג את ישראל בוועידה, נערכו באחרונה לאפשרות של מתקפה אנטי-ישראלית חריפה נגד ישראל כלקח מוועידת דרבן אשתקד, שבה התקיימה מתקפה אנטי-ישראלית חריפה של גורמים פלסטינים ותומכיהם, מתקפה אשר ישראל לא צפתה מראש ולא נערכה כראוי להתמודד אתה.
ההיערכות באה לידי ביטוי בעשרות נציגים ישראלים שיהיו נוכחים בוועידה, בין היתר ממשרד החוץ, המשרד לאיכות הסביבה, המשרד לשיתוף פעולה אזורי, הסוכנות היהודית, קק"ל ונציגי ארגון הסטודנטים היהודי העולמי. כן הוכנו "תוכניות מגירה" הסברתיות, למקרה של התרחשות מתקפה אנטי-ישראלית דומה לזו משנה שעברה.
בוועידה צפויים להשתתף כ-65 אלף נציגים מכל המדינות. גורמים במשרד החוץ אומרים שהשאיפה היא שהוועידה תתמקד בנושאים המקצועיים (נושאי איכות הסביבה ושיתוף פעולה אזורי), ולא תשמש במה לניגוח פוליטי של ישראל.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רויטרס
מובארק. לא רוצה פרויקטים
צילום רויטרס
צילום דובי זכאי
ים המלח. נשארה ירדן...
צילום דובי זכאי
מומלצים