שתף קטע נבחר

השר נווה התפטר מצוות המו"מ עם הפלסטינים

גורמים בסביבת נווה: הוא התעמת עם פרס; גורמים הקשורים לשיחות: העימותים היו עם שרון. בפגישה דרשו הפלסטינים לצרף את חברון להסדר "עזה ובית-לחם תחילה" ולהפשיר כספי מיסים פלסטינים. גורמים פלסטינים: אין טעם בפגישות עם פרס. אין לו מנדט "לסגור דברים"

השר דני נווה התפטר מצוות המשא-ומתן עם הפלסטינים. בפגישה שהתקיימה אתמול (ג') עם שרים פלסטינים בתל אביב החליף השר רובי ריבלין את נווה לצד שר החוץ, שמעון פרס ומנכ"ל משרד האוצר, אוהד מראני.
גורמים הקשורים בשיחות אמרו ל-ynet שנווה החליט להתפטר משום שראש הממשלה לא מתייעץ איתו על המהלכים הקשורים לתפקידו בצוות. לעומת זאת טוענים גורמים בסביבתו של נווה, שהסיבה לעזיבתו היא ויכוחים בלתי פוסקים עם השר פרס בנושאים הקשורים לשיחות.
בקרבתו של פרס לא ידוע על שום ויכוח. מלשכת השר נמסר כי לא היו כל מחלוקות בינו ובין נווה, וציינו שבמקרים רבים אף הביע נווה עמדות קרובות מאוד לעמדותיו של פרס בשיחות עם הפלסטינים. נווה עצמו סרב לנמק את החלטתו.
בפגישה אחר הצהריים השתתפו, מהצד הפלסטיני סאיב עריקאת, שר הפנים עבד אל רזאק יחיא, שר האוצר סאלם פיאד ושרים פלסטינים נוספים. בסיום הפגישה ציינו הצדדים שבימים הקרובים צפוייה להתקיים פגישה בין שר הביטחון, בנימין בן אליעזר ובין שר הפנים הפלסטיני יחיא. עוד הוחלט בפגישה כי השר ג'מיל טריפי, הממונה על הקשרים האזרחיים בין ישראל לרשות, ייפגש עם מתאם הפעולות בשטחים על מנת לדון עמו בהקלות נוספות לפלסטינים.

עזה ובית-לחם, וגם חברון

בפגישה הביעו הפלסטינים ביקורת על דברי ראש הממשלה שרון, לפיהם הוא אינו מכיר בהסכמים עם הרשות. הפלסטינים גם דרשו לוח זמנים ברור לישום הסכם עזה בית-לחם וכן דרשו לכלול בו גם את פינוי העיר חברון.
בהתייחס לסוגיית פינוי עזה ובית-לחם אמר בתום הפגישה השר פרס שאין מגבלה גיאוגרפית בנושא זה, אלא מגבלות תפקודיות בלבד. פרס אמר שבכל מקום שהפלסטינים יוכיחו לקיחת אחריות, ישראל תצא ממנו. "איננו רוצים להיות כובשים מחדש אלא לעזוב מוקדם ככל הניתן", אמר.
גם בלשכת ראש הממשלה התייחסו לנושא. גורמים בלשכה אמרו שאין מניעה לצרף את חברון לתוכנית עזה תחילה למרות שהרגעת השטח בעזה עדיין לא התרחשה, זאת משום שישראל תעמוד על העקרון שלא תהיה נסיגה ממקומות שבהם הפלסטינים לא השתלטו על השטח. הגורמים ציינו שלצורך צירוף חברון להסדר יהיה צורך בפעולות אקטיביות של הפלסטינים בחברון הכוללות מעצר חשודים ופעולות נוספות.

איפה הכסף?

בישיבה התעוררה מחלוקת בין ישראל לפלסטינים בנושא העברת 70 מיליון ש"ח מכספי המיסים הפלסטינים המוקפאים. עד כה העבירה ישראל לפלסטינים 140 מיליון מתוך 210 מיליון השקלים אותם הייתה אמורה להעביר. השר פרס ציין בפני הנציגים הפלסטינים שהסכומים לא יופשרו משום שאין כל ערובה לכך שהכספים לא יועברו לידי גורמים פלסטינים המעורבים בטרור.
סאיב עריקאת אמר שיש צורך בעזרה מוחשית מיידית של ישראל בנושא הכספים משום שאחרת הרשות הפלסטינית תתמוטט ולא תוכל לתפקד. בתגובה אמר לו ריבלין שיש לזכור מדוע נוצר המצב הזה.

הפלסטינים: לפרס אין מנדט

בתוך כך אמרו גורמים פלסטינים ברמאללה ל-ynet, כי צריך לקחת כל פגישה עם פרס בערבון מוגבל, שכן פעם אחר פעם עולה שאין לו מנדט "לסגור דברים" וכי ההסכמים עמו לעולם אינם מקויימים.
שר ההסברה הפלסטיני, יאסר עבד רבו, שהביע התנגדות לפגישה היום, אמר שהיא משרתת את שיטתם של שרון ופרס ומייפה את המצב בעיני דעת הקהל הבינלאומית. עבד רבו הדגיש שהפגישה שנערכה היום נותנת תחושה של דיאלוג שנמשך בין שני הצדדים בעוד שהמצב הוא מלחמה מתמדת בשטח מצד ישראל.
מלשכת פרס סרבו להתייחס לדברים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אתר הכנסת
ויכוחים עם פרס או שרון? השר נווה
אתר הכנסת
מומלצים