שתף קטע נבחר

השר ריבלין: אם ארה"ב תבקש, נשקול להבליג על תקיפה עיראקית

שר התקשורת בראיון ל-ynet: "אם הם יבקשו לסיים את המלאכה בעיראק ושלא נפריע להם, בוודאי שנשקול זאת אם נראה שהם יכולים להביא לסופו של סדאם"

"אם האמריקנים יבקשו, נשקול לשבת בשקט במקרה של תקיפה עיראקית נגד ישראל". כך אומר היום (ה') שר התקשורת רובי ריבלין, בראיון ל-ynet. לעומת זאת, משבר המים עם לבנון נראה לו עילה לפתיחה במלחמה, גם אם מדובר בהפרעה למתקפה האמריקנית נגד עיראק.
לפני כשבוע הצטרף השר ריבלין, מקורבו של ראש הממשלה, אריאל שרון, לזירה המדינית באופן מעשי - שרון מינה אותו לחבר בצוות המשא ומתן להקלות לאוכלוסיה הפלסטינית, במקום השר דני נוה, שלדברי ריבלין, לא היה מרוצה, כי ראש הממשלה לא נפגש עימו מספיק. כשהגיע לצוות, הוא אומר, הפתיע אותו השר פרס לטובה.

האם להערכתך ישראל תסכים להבליג על התקפה נגדה, אם האמריקנים יבקשו זאת?

"צריך לזכור שהיכולת של העיראקים לפגוע בנו היא מקומית וקטנה יותר מיכולתם במלחמת המפרץ לפני 12 שנה. הסכנה היום קטנה יותר מכל סכנה עתידית שעלולה להתפתח. אנחנו נגבה את האמריקנים בכל פעולה, מבלי לייעץ להם מה לעשות. כשמישהו רוצה להרוג אותך, עדיף להתמודד איתו כעת מאשר לחכות שהוא יגדל למימדים שלא נוכל להתמודד איתם. אם האמריקנים יבקשו מאיתנו לשבת בשקט במקרה שתוקפים את ישראל, בוודאי שנשקול את העניין. אם הם יבקשו לסיים את המלאכה בעיראק ושלא נפריע להם, בוודאי שנשקול זאת. יש בהחלט אפשרות כזאת, אם נראה שהם יכולים להביא לסופו של סדאם חוסיין".

כיצד אתה רואה את התארגנויות ראשי הערים לפינוי המוני של תושבים במקרה של מתקפה, כמו שנעשה בעיריית רמת גן?

"זה דבר חמור ביותר. אם יש מצב שבו מגרשים יהודים מעריהם, אפשר יהיה לחשוב שניתן לגרש את היהודים מארצם. אני חייתי בירושלים בזמן המצור, אם היינו בורחים ממנה, היא לא היתה בירת ישראל כיום".

האם אתה מסכים עם דברי ראש הממשלה, שמשבר המים והטיית מי החצבאני הם עילה למלחמה?

"אין ספק. מים זה כמו אוויר. אדם לא יכול לחיות בלי מים ובלי אוויר מי שלא מקפיד על זה, מוותר על עצמאותו. לישראל אין שום בעיה למנוע שאיבה מהמים שזורמים לחצבאני באמצעים צבאיים".

גם אם הדבר יפריע לארה"ב במערכה נגד עיראק?

"יש דברים שהם לפתחנו ועליהם אין פשרות. אנו מוכנים לוותר על אינטרסים למען האינטרס האמריקני, אך לא בנושא שהוא בעייתה של ישראל בלבד".

שרון החליט למנות אותך לחבר בצוות השיחות הישראלי עם הפלסטינים, במקום השר דני נוה. עד כה השתתפת בפגישה אחת. עם איזה רושם יצאת ממנה?

"הופתעתי לטובה משמעון פרס. הוא לא נתן לפלסטינים להיכנס לנושאים שהם רוצים, אלא רק לנושאים שאנחנו מסכימים לדבר עליהם. כשסאיב עריקאת דרש את הפסקת הבנייה בתל רומיידה, פרס השיב שהאנשים שמתגוררים שם מהווים מטרה לאש פלסטינית. הם אינם יכולים לגור בקרוואנים, רק בנייה תבטיח את קיומם ולכן היא תימשך. אם הייתי יושב ליד בני אלון, לא הייתי יכול לשמוע תשובה טובה יותר. אני מנאמני חברון ונהניתי לשמוע את זה. לנוכחות שלי הפלסטינים הגיבו בחשדנות משום שהם לא ידעו האם כוונת שרון בהכנסתי לצוות היא לשדרג את הוועדה או להקשות על פרס".

השר נוה אמר שהוא התפטר מחברותו בצוות, בשל חילוקי דעות עם פרס.

"דווקא לי השר נוה אמר שבעיותיו היו עם ראש הממשלה. הוא לא אמר ולו מלה אחת על פרס. נוה לא חשב שהוא יוכל למלא את תפקידו כראוי משום שלא נפגש עם ראש הממשלה. לראש הממשלה בהחלט יש סדר יום עמוס, אך אני מוצא את הדרכים שלי לפגוש אותו".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים