שתף קטע נבחר

לבנה עם קצף מחפשת שורשים

מי אמר שאין עולים חדשים לארץ? תראו מה קורה על מדפי הבירה. עוד ועוד בקבוקים מנסים להידחק אל בין השורות וחובב הקצף הממוצע עשוי ממש ללכת לאיבוד. מזל שאנחנו פה כדי לעשות סדר

"מקומת הלתתיה נשמעו נקישות מלודיות עדינות של אתים מתהפכים על רצפה רטובה, הרחש הקצבי של השעורה המתפזרת... ושוב השיר כמו גלי הים ההולכים וגואים: כבר חלפה האהבה, איננה... לרגע נעמדתי באפלה, אחר כך ירדתי כמה מדרגות, חום השעורה הנובטת סטר לי בלחיים, שתי מנורות כרסניות האירו את ערוגות השעורה... פועל הלתת הצעיר, עירום עד למחית גופו, מהדס בפסיעות קטנטנות, הרים מלוא האת שעורה מצד אחד ופיזר את הלתת בצד השני..." כך מתאר הסופר הצ'כי הנפלא, האיש שעטו טבל בבירה, בוהומיל הארבאל, רגע קסום בעבודתה של מבשלת שיכר (מתוך הרומן "תספורת", בתרגומה היפה כל כך של רות בונדי הוצ' "גוונים"). בהערות לאותו ספר, מתלוננת בנודי כי בבואה לתרגם את עבודת הבירה, מצאה כי העברית מסתפקת בכמה מונחים בסיסיים, האקדמיה ללשון לא ידעה להושיע אותה, והיא נעזרה בדוד אהרליך, הכימאי הראשי של מבשלת הבירה של "טמפו" בנתניה, שתרם לה ממונחי המפעל, לצד מה שבראה לשונית היא עצמה. הדבר קשור ככל הנראה לעובדה שבימים עברו, ארץ ישראל היתה מחוז היין והבירה, למרות שההיסטוריה שלה ארוכה כמו זאת של היין, היתה צדדית. המדור נזכר בכל אלה, דווקא על רקע ההתרחבות הבלתי פוסקת המתרחשת כיום בשוק הבירה. ייצור מקומי מגוון יותר וייבוא מתרחב הנותן לחובבי הקצף הניחוחי הזדמנויות למפגשים סוערים. הנה כמה מאפשרויות הבליינד דייט החדשות בפאב המקומי.
"מרפי אייריש סטאוט" – מקור הבירה האירית הזאת בבאר המים הטובים על שם מריה הקדושה, אשר בעיר קורק, לידה פעלה משך דורות מבשלה של נזירים. מבשלת מרפי, אשר נוסדה ב - 1856, והתפרסמה בין השאר בבירת ה"אוייסטר" שלה, שטעמה המיוחד בא מהוספת מרק צדפות. ה"סטאוט" המיובאת לארץ טעימה מאוד, יבשה למחצה, לטיפת המתיקות שלה מחמיאה לחך, 4% אלכוהול, והיא מגיעה בבקבוק ה - 500 מ"ל המכיל בתוכו "קפסולת ניטרוג'ן" (כך מכונה הפטנט החביב בבריטניה), הנותן לך אפשרות לשתות מבקבוק ולקבל מזיגה קצפתית נימוחה כמו מהחבית.
ה"מרפי רד", של אותה מבשלה, היא בירת "לאגר" אדמדמה אירית טיפוסית, ארומטית ובעלת מורכבות בטעימה.
ה"אפליכם בלונד", ו"אפליכם דאבל", הן בירות מתוצרת פלמית בלגית, יצירתם המפוארת של דיירי המנזר הבנדיקטני של אפליכם, ממערב לבריסל, אשר נוסד בדיוק בשנת 1074. כיום, נותר מכל זה כמובן רק שם מותג, מתכונים ומסורת עשייה – והייצור עבר מן המנזר למבשלות בירה גדולות. הקונץ של ה"אפליכם", תסיסה שניה בבקבוק – סטייל שמפניה – הנותנת בירה חזקה (כ - 7% אלכוהול), עם טעמים מלאים, מתובלים, עשירים וטעימים. בגלל אותה תסיסה בבקבוק, מופיעה על התווית של הבירה הזאת הבהרה בזאת הלשון: "משקעי השמרים אשר בתחתית – הם 100% טבעיים", הבלגים לא לוקחים סיכונים.
ובשורה לחובבי הבירה היפאנית "אסהי" ("השמש העולה" למתקשים ביפאנית, מותג בירה השייך לכמה חברות): המדור נתקל על המדפים בארץ בייבוא כשר של הבירה הנ"ל מתוצרת מבשלת "אוסקה" ייצור בירה בסגנון המערבי, החל ביפן בשנות ה - 80 של המאה ה - 19, בהשפעה אמריקנית, הולנדית וגרמנית, ובשילוב ההשפעות המקומיות, הניב כמה וכמה תוצרים משובחים הזוכים להצלחה בעולם הגדול.
ה"סופר דריי" התגלתה כשמה – יבשה מאוד, רעננה ואיכותית על החך. נותר למדור לקוות רק, כי היבואנים השונים יביאו לכך שהבירות הנ"ל ואחרות – יהיו באופן קבוע על מדפי החנויות והרשתות, להנאת חובבי השיכר.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרפי. מבשלה של נזירים
אפליכם. משקעים טבעיים
מומלצים