שתף קטע נבחר

יעד לשבוע: בודפשט

העיר הולכת ותופסת תאוצה בקרב התיירים הישראלים, הסיבות: אתרים יפים, שווקים צבעוניים תחבורה נוחה, וכמובן - מחירים נמוכים יחסית. מדריך מקוצר

בודפשט הולכת ותופסת תאוצה כיעד פופולרי בקרב הקהל הישראלי. כך מעידים סוכני הנסיעות. על פי הנתונים הרשמיים כ-25 אלף ישראלים יצאו להונגריה בחודשים מאי ויוני, ובחודשי הקיץ המספר היה גדול אף יותר. הפופולריות של בודפשט אינה מפליאה, שכן מדובר באחת הערים היפות באירופה שחבילת הנופש אליה נמכרת, עדיין, במחיר זול יחסית.
העיר בודפשט נחלקת לשני חלקים, בודה ופשט, הנחצים על ידי נהר הדנובה. את הטיול בעיר כדאי להתחיל בתצפית מגבעת גלרט, הקרויה על שם הבישוף גלרט, שהביא את הנצרות להונגריה במאה ה-11. האתר השני לביקור הוא גבעת המצודה שעליה נמצא ארמון המלך. זה נבנה במאה ה-13 ושוחזר מספר פעמים לאחר שנפגע הן בפלישה הטורקית במאה ה-16, הן על ידי האוסטרים ובמלחמת האזרחים במאה ה-19. במקום נמצאות גם הגלריה והספרייה הלאומית וכן המוזיאון לתולדות העיר. מקומות נוספים ראויים לביקור בגבעה הם מצודת הדייגים וכנסיית מטיאש.
את הסיור בעיר כדי להמשיך בחצי השני, פשט, כשיוצאים מכיכר קוטוש לעבר בניין הפרלמנט המפואר ומשם לכנסיית בלווארושי, שבה קבור הקדוש גלרט. משם, למי שאינו יכול להתאפק ומוכרח לשוטט בחנויות, אפשר להמשיך לרחוב ואצי שבו נמצאות מסעדות, בתי קפה וכמובן גם חנויות ומרכזי קניות. בהמשך הסיור אפשר להגיע לשוק המרכזי, המקורה, גם אם אינכם מתכוונים לקנות דבר. מדובר בשוק עם כ-200 חנויות לבשר, גבינות, דברי מאפה ושאר דברי מזון בקומה הראשונה וחנויות לאמנות ומסעדות בקומה השנייה.
אסור להחמיץ ביקור ברובע היהודי. בית הכנסת ברובע, שהוקם במאה ה-19, הוא בית הכנסת הגדול ביותר באירופה, שיכול לאכלס עד כ-3,000 איש. אפילו תאודור הרצל, שהתגורר בסמוך, חגג שם את חגיגת בר המצוה שלו. במקום, שבו היה ביתו של חוזה המדינה נמצא כיום המוזיאון היהודי, ובו חדר זיכרון לקורבנות השואה, אנדרטה בצורת ערבה בוכיה וכן חפצי קודש ויודאיקה.
אתרים נוספים לביקור הם בזיליקת אישטוואן הקדוש, שהיא הגדולה בעיר, בית האופרה המרשים, מרחצאות סצ'ניי, אחד מאתרי הספא הגדולים באירופה הכוללים בריכות, סאונה וחדרי אדים - אתר המתאים לרגיעה אחרי יום ארוך של שיטוט בעיר וכן גשר השלשלאות. מדובר בגשר הראשון שנבנה בבודפשט וחצה את הדנובה. היוזמה לבנייתו היתה של הרוזן איסטבן, לאחר שנאלץ להמתין שבוע כדי לחצות את הנהר כדי לקבור את אביו. הגשר תוכנן על ידי הארכיטקט ויליאם קלארק, ובנייתו הסתיימה בשנת 1948.
תחבורה בעיר: מי שמגיע לבירות מזרח אירופה אינו יכול שלא לקנא במערכת התחבורה העירונית שלהם, שמתקדמת בעשרות שנים לעומת מערכת התחבורה המפגרת בערים הראשיות בישראל. בבודפשט ניתן להגיע לכל מקום באמצעות המטרו (הרכבת התחתית) או החשמלית, רכבת פרברים או אוטובוסים - ובמחיר זול מאוד. יש כרטיסים יומיים, תלת-יומיים, שבועיים וחודשיים, המאפשרים נסיעה בכל קווי התחבורה הציבורית.
כרטיס-בודפשט: מאפשר נסיעה בכל הקווים וכן כניסה למוזיאונים והנחות רבות. ניתן לרכוש בלשכת התיירות המקומית.
קניות: לא ממש חייבים. למרות שיש מוצרים רבים שם שזולים באופן משמעותי מאשר בארץ.
מטבע: פורינט. השער הוא כ-250 פורינט לדולר אחד. במקומות רבים מקבלים כרטיסי אשראי. מומלץ, בלשון המעטה, לא להחליף כסף אצל חלפני הרחוב.


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בודפשט. 25 אלף ישראלים יצאו להונגריה בחודשים מאי ויוני
מומלצים