שתף קטע נבחר

העבודה והליכוד השיגו טיוטת הסכם לממשלת אחדות

שר הבינוי והשיכון, בנימין בן אליעזר וח"כ מאיר שטרית מהליכוד, הצליחו להגיע לפשרה לגבי מנגנון קבלת ההחלטות בממשלת החירום. כעת מחכים לאישורם של ברק ושרון

שר הבינוי והשיכון, בנימין בן אליעזר, וח"כ מאיר שטרית מהליכוד, שנפגשו אמש (יום א') בלשכת השר בירושלים, ניסחו טיוטה להסכם בין הליכוד והעבודה לכניסה לממשלת חירום.
ההסכם מפשר על המחלוקות שהיו בין הצדדים בנוגע למנגנון קבלת ההחלטות - נקודת המחלוקת הקשה ביותר בין הצדדים. הלילה הוצגו פרטי נוסחת הפשרה ליו"ר הליכוד, ח"כ אריאל שרון ולראש הממשלה, אהוד ברק.

במהלך היום: המטוטלת נעה לקראת פיצוץ

במהלך היום שררה פסימיות לגבי הסיכויים להקים ממשלת חירום. שרון שקל שלא להגיע לפגישה עם ראש הממשלה לאחר ששמע את ברק אומר בראיון לרדיו, כי בליכוד הבינו שאי אפשר להגיע לפשרה בנושא הקדמת הבחירות ושאינו מעוניין ואינו מתכוון להעניק זכות וטו לשרון בהחלטות המדיניות.
לדברי גורמים בליכוד, הדברים שאמר ברק סתרו לחלוטין את הדברים שאמר ליו"ר האופוזיציה. לשרון הוא הבטיח אחדות הבנויה על אמון הדדי. "אמון? זו הדדיות? זה ניהול מו"מ בחוסר תום לב", אומר גורם בליכוד.
אותו גורם אומר, שלברק היה ברור והוא אף אמר זאת לשרון שאין שום סיכוי שהליכוד ייכנס לממשלה שבה הבנות קמפ דייויד נשארות הבסיס המדיני. עם זאת, שרון לא ביטל את פגישותיו עם ברק והעדיף לשמור את הכעס לעצמו מאחר וברור לו, כי אי כניסתו לממשלת חירום תעלה לו במחיר פוליטי כבד.
לשרון ברור גם, כי אם לא יצליח להשיג בהסכם עם ברק הישגים משמעותיים וספציפיים, הוא לא יצליח להעביר במרכז המפלגה את ההצעה להיכנס לממשלת חירום. במקרה כזה, נשימתו של בנימין נתניהו בעורפו תהפוך לרוח פרצים.

נתניהו: יתערב אם לא ממשלת החירום תהפוך לאחדות

עם זאת, נתניהו אינו מתכוון להגיע למרכז המפלגה בכל מחיר, אלא רק אם יובהר לו ש"העבודה" אינה נעשית בלעדיו, כלומר החכ"ים המחשקים לא יצליחו לגרוף מספיק קולות מחברי המרכז כדי לחסל אופציה של מעבר מממשלת חירום לממשלת אחדות לאומית.
אם יווכח נתניהו, שנוכחותו הכרחית כדי לסכל מקרה כזה הוא יבוא. נתניהו חזר בימים האחרונים לארץ.

פתיחת מושב החורף בכנסת: בליכוד מכינים תרגיל לש"ס

ברק ושרון רצו מאוד לסיים את המו"מ על כניסה לממשלת חירום לפני פתיחת מושב החורף של הכנסת. אלא שכבר היום, טרם שהושג ההסכם, ייפתח המושב וכמה מחברי הכנסת של הליכוד מחזיקים הצעות לפיזור הכנסת בכיסם.
החכ"ים הערביים כבר מגישים הצעות אי-אמון וחוק משפחות ברוכות ילדים עשוי להפוך לתרגיל פוליטי בו הליכוד מנסה להראות לברק עד כמה הוא צריך אותם.
ש"ס הבטיחה לברק תמיכה של חודש. והיום, כשיעלה החוק, יצביע הליכוד בעדו כך שהדבר יחייב את ש"ס להצביע נגד החוק - אם היא מעוניינת לעמוד בהבטחתה לברק, שכן מפלגת העבודה מתנגדת להצעת החוק שיזמה יהדות התורה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלי תיבון
פואד ושטרית. הגיעו לפשרה
צילום: גלי תיבון
צילום: אי-פי
ברק. מחכים לאישורו
צילום: אי-פי
צילום:דודו פריד
שרון. כועס בשקט
צילום:דודו פריד
צילום:דייגו מיטלברג
נתניהו. יבוא אם לא יסתדרו בלעדיו
צילום:דייגו מיטלברג
כץ. המחשקים ינסו למנוע גלישה לממשלת אחדות
מומלצים