שתף קטע נבחר

המצור במוקטעה: ישראל מתרככת בעקבות הלחץ הבינלאומי

בין הפתרונות ששוקלת ישראל כדי לסיים את המשבר במהירות: להסגיר את המבוקשים המתבצרים בלשכת ערפאת - לחו"ל

בעקבות הלחץ הבינלאומי, ישראל שוקלת פתרונות שיאפשרו את סיום המשבר במוקטעה במהירות. היום (ה') היתה אמורה להתקיים פגישה בין צוותי המשא ומתן הישראלים והפלסטינים, אולם בשל ניסיון ההתנקשות במבוקש מוחמד דף. (ראו קישור לידיעה מימין). אתמול ביטלו הפלסטינים פגישה ביטחונית מתוכננת. גורמים ביטחוניים מעריכים כי הפלסטינים מעודדים מהתגובות הקשות בעולם למצור על המוקטעה, ודוחים את הפגישה כדי לגרור עוד לחץ על ישראל.
גורם מדיני רומז הבוקר שבין הפתרונות לסיום המשבר, נשקלת הצעה להסגיר את המבוקשים המתבצרים במוקטעה לחו"ל. "ישראל לוקחת בחשבון את דברי הנשיא בוש ומעוניינת למצוא דרך שתאפשר לסיים את הפרשה בהקדם, בלי לפגוע באינטרסים הביטחוניים שלה. אולם, אי אפשר שהמבוקשים שנגועים בטרור, יהנו מחסינות במקום כלשהו בשטחים", אומרים גורמים מדיניים.
בסוף השבוע הציעו הפלסטינים להעביר את 19 המבוקשים מהמוקטעה ליריחו או לעזה, כפי שנעשה עם רוצחי השר רחבעם זאבי ז"ל וחלק מהמתבצרים בכנסיית המולד, שגורשו לאחר מבצע חומת מגן. ישראל סירבה בתוקף להצעה.
על רקע קולות המחאה בעולם, מתחדשות בקשות הנציגים הזרים להיפגש עם ערפאת במוקטעה. אתמול לאחר הביקורת שהטיחו שגרירי ארה"ב ובריטניה במדיניות ישראל, באשר למצור על ערפאת, נפגש השר פרס עם שליח האו"ם, טריה לארסן, שליח האיחוד האירופי מיגל מורטינוס, ועם שגריר ארה"ב, דן קרצר. מורטינוס ולארסן הגישו בקשה לישראל באמצעות פרס, להיכנס למוקטעה. בפגישה ביקשו מורטינוס ולארסן אישור מישראל להיכנס למוקטעה. קרצר לא היה מעוניין להצטרף לפגישה כזו אך לא התנגד לקיומה. עם זאת הדגישו הבוקר בלשכת ראש הממשלה שערפאת יישאר מבודד, "לפחות עד שיוציאו משם את כל המחבלים".

"ברשות רוצים הסלמה לקראת מתקפה במפרץ"

אתמול אמר ראש הממשלה באירוע בהשתתפות פעילי ליכוד כי "הפלסטינים מעוניינים להתסיס את הרחוב הפלסטיני ולהסלים את הפיגועים ככל שהמתקפה העיראקית מתקרבת". גורמים בלשכת ראש הממשלה אמרו ש"הפעולות שמבצע צה"ל בעיר נעשו מתוך ראיית הדברים לטווח ארוך, ולמניעת מצב שלפלסטינים תהיה יכולת גבוהה לביצוע פיגועים והסלמת המצב כאן לקראת המתקפה הצפויה על עיראק".
לדבריהם, זאת הסיבה להחלטה על בידוד ערפאת. הגורמים מסבירים שמדובר היה גם בתגובה מיידית לפעולות הטרור האחרונות, וגם ניסיון לעצור את הגל המתהווה של פעולות הטרור באמצעות העברת מסר הרתעתי, באופן שלא יאפשר לפלסטינים לקשור בין הסכסוך כאן לבין המתקפה הצפויה בעיראק. הגורמים מציינים שלמרות המוטיבציה הגבוהה של הפלסטינים לבצע פיגועים, יכולתם תהיה נמוכה לעשות כן, בפרט לקראת המתקפה הצפויה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ערפאת במוקטעה
צילום: רויטרס
מומלצים