תוכנית מס' 3 - אוסי ועוגיות המרציפן
ניר רוקח קמפרי אשכוליות וממלא חזה עוף ואוסי ביטר, שעזבה את עולם הפרסום לטובת אפייה, מכינה עוגיות ממולאות במרציפן
חזה עוף ממולא | מרציפן | עוגיות שוקולד ומרציפן | קמפרי אשכוליות |
חומרים:
2 חזות עוף
4 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
100 גרם גבינת עיזים קשה מגוררת
100 גרם גבינת פרומעז
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן זית לטיגון
הכנה:
1. חוצים את החזות לשניים ומרחיקים מהמרכז את החלק הקשה. בצד הרחב חורצים בסכין חדה וחלקה כיס למילוי, שוטחים בתוך הכיס פלפל אדום קלוי, מפזרים גבינת עיזים מגוררת ומניחים פרוסות פרומעז, מתבלים בפלפל מעט מלח. סוגרים את הכיס בעזרת קיסם עץ.
2. מחממים שמן זית במחבת וצורבים את חזה העוף משני הצדדים. מעבירים לתבנית חסינת אש משומנת בשמן זית ואופים כ - 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מרחיקים את הקיסם ומגישים.
חומרים:
200 גרם שקדים קלופים
200 גרם אבקת סכר
טוחנים את השקדים היטב במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת משחתית, מעבירים לקערה, מוסיפים את אבקת הסוכר ולשים לקבלת כדור מרציפן.
חומרים:
230 גרם חמאה רכה
כוס סוכר דמררה
1 ביצה
1/2 2 כוסות קמח
4 כפיות קקאו
200 גרם מרציפן
100 גרם שוקולד לבן
הכנה:
1. מקציפים היטב את החמאה עם הסוכר עד לקבלת קציפה בהירה, מוסיפים את הביצה ומערבלים היטב, מנפים פנימה את הקמח והקקאו, מערבבים בכף עץ ואז לשים בידיים לקבלת בצק רך.
2. בעזרת מערוך שוטחים חצי מהכמות על משטח מקומח לעובי חצי ס"מ. בעזרת חותך משונן קורצים 36 עוגיות, מחלקים את המרציפן ל- 36 כדורים שווים, משטחים מעט ומניחים במרכז כל עוגיה.
3. מרדדים את חצי הבצק שנותר, קורצים 36 עוגיות נוספות בזרת אותו חותך ומניחים על המרציפן. מהדקים את שתי השכבות.
4. מניחים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפיה משומן. אופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (190 מעלות צלזיוס) עד שהעוגיות מתקשות. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. ממיסים את השוקולד הלבן, מכניסים לשקית הזלפה עם חור – ומשטחים את העוגיות.
חומרים:
60 מ"ל קמפרי
קוביות קרח
מיץ אשכוליות, תפוזים, טוניק או סודה
הכנה:
יוצקים את הקמפרי לכוס גבוהה מלאה קוביות קרח, ממלאים את הכוס במיץ אשכוליות, תפוזים, טוניק או סודה. אפשר להוסיף פרוסות לימון.
התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים