שתף קטע נבחר

תוכנית מס' 4- ההמבורגר של עומרי

עומרי שחר - השף של מסעדת 'אודאון' וניר מכינים יחד המבורגר, לחמניות תואמות ותפודים

לחמניית המבורגר המבורגר תפודים 

לחמניית המבורגר

חומרים:

50 גרם שמרים טריים או שתי שקיות + 1.5 כפיות שמרים יבשים

2 כוסות מים פושרים

1 כפית מלח

1 כוס סוכר

1/2 6 כוסות קמח לבן

1 ביצה

1/4 כוס שמן

1 חלמון + כף מים לזיגוג

הכנה:

1. ממיסים את השמרים במים, מוסיפים מחצית מהקמח, מלח וסוכר וטורפים 2 דקות. מוסיפים את הביצה ואת השמן ואת יתרת הקמח ובוחשים היטב. מעבירים למשטח מקומח ולשים לבצק חלק וגמיש כ - 10 דקות.

2. מעבירים לקערה משומנת ומורחים את הבצק בשמן מכל צדדיו. מכסים במגבת לחה עד שהבצק מכפיל נפחו (כשעתיים).

3. חובטים בבצק קלות על מנת לשטחו ומחכים עוד 45 דקות שיטפח.

4. חובטים בצק שוב ומשטחים אותו. מעבירים למשטח מקומח קלות, מחלקים את ל - 6 חלקים ומניחים על תבנית אפייה מלבנית שטוחה ומשומנת. מניחים לתפוח ללא כיסוי (בערך 45 דקות).

5. 15 דקות לפני האפייה מחממים תנור ל- 200 מעלות, טורפים יחד חלמון עם מים, מורחים על הלחמניות ואופים 25 דקות או עד שמשחים.

חזור למעלה
המבורגר

חומרים:

בשר טחון (אם בוחרים בצוואר מוסיפים 20 עד 30 אחוז שומן. הנתח שנקרא 'מכסה האנטריקוט' הוא המתאים ביותר להכנת ההמבורגר כי יש בו בדיוק את אחוז השומן הרצוי).

מלח

פלפל

הכנה:

טוחנים את הבשר במטחנת בשר ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מכינים מהעיסה קציצות. שמים את הקציצות לנוח במקרר כשעה. צולים על הגריל או על מחבת.

חזור למעלה
תפודים

חומרים:

8 תפוחי אדמה קטנים אדומים

בצל קטן קצוץ

שמן לטיגון

פפריקה חריפה

פפריקה מתוקה

כמון טחון טרי

עירית או פטרוזיליה

הכנה:

1. בסיר של המים מבשלים את תפוחי האדמה בקליפה עד שהם רכים (לא מדי רכים) ומייבשים.

2. מטגנים את הבצל בשמן חם עד שצבעו זהוב, מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים תוך נענוע המחבת. מתבלים בנדיבות בפפריקה חריפה ומתוקה ובכמון. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בעירית או פטרוזיליה קצוצה.

- בארה"ב מגישים את המנה (HOME FRIES) לארוחת בוקר. אנחנו מחברים אותם עם המבורגר.

התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך התכנית
תפודים. גם לארוחת בוקר
צילום: מתוך התכנית
צילום: מתוך התכנית
המבורגר בלחמניה. הכל תוצרת בית
צילום: מתוך התכנית
מומלצים