תוכנית מס' 10 - עורכים ארוחה
והפעם בתוכנית: עופר פרצמן- עורך ב 'מעריב', שאוהב את האוכל של ניר. ומה מתבשל? קוט דה בף וכרישה בויניגרט
קוט דה בף בתנור | כרישה בויניגרט |
250 גרם חמאה מלוחה רכה
פלפל שחור גרוס גס
ברנדי
הכנה:
1. בוחרים נתח שיושן כהלכה ומפרידים את הבשר מהעצם. מורחים את החלק שהיה צמוד לצלעות בחמאה ומפזרים פלפל שחור, קושרים את הבשר לצלעות בעזרת חוט שמשון.
2. מורחים את הבשר בחמאה הנותרת ומתבלים בנדיבות בפלפל שחור.
3. מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות צלזיוס) ואופים במשך רבע שעה. מנמיכים את החום לבינוני (190 מעלות) וצולים עד שהבשר הגיע לרמת הצלייה הנכונה. הבשר מוכן כשסכין ננעצת במרכזו מגיעה לטמפרטורה של 40 מעלות.
4. מוציאים מהתנור, מסירים את החוט, יוצקים ברנדי ומבעירים. ממתינים כרבע שעה לפני שפורסים.
חומרים:
8-12 גבעולי כרישה צעירים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2-3 כפות חומץ בן יין לבן
¼ כוס שמן זית
גבעולי טימין
הכנה:
1. מנקים היטב את הכרישה, מרחיקים עלים חיצוניים. פורסים (רק את החלק הבהיר) או חותכים לאורך לרבעים, שמים בסיר עם מים ומלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים מספר דקות, רק עד שהכרישה מתרככת.
2. מסננים ושוטחים על צלחת הגשה. מערבבים את החומץ, השמן, המלח, הפלפל והטימין, יוצקים על הכרישה. משהים לפחות חצי שעה לפני ההגשה.
התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים