תוכנית מס' 13 - כבד וקלאמרי
האורחת הערב: ציפי מור הזכורה לנו כ"רגע" המיתולוגית. ומה מתבשל? קלאמרי ממולאים בגבינות עיזים וכבד אווז ברוטב קסיס
קלמרי ממולא בגבינות עזים | כבד אווז ברוטב קסיס | קיר |
חומרים:
1/3 ק"ג קלמרי בגודל בינוני
שמן זית לטיגון
צ'ילי יבש ומפורר
מיץ מ - 2 או 3 לימונים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
למילוי:
3 פרוסות לחם בלי הקרום, קלוי מעט על אש גלויה
2 שיני שום
100 גרם גבינת צאן קשה מגוררת
צרור פטרוזיליה קטן קצוץ
הכנה:
1. אם לא קניתם קלאמרי מנוקים זה הזמן לעשות זאת: מסירים את הראש, מרחיקים את הפנים ואת החלק בצד - כך שנשאר קונוס חלול. שוטפים.
2. מכינים את המילוי: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים.
3. ממלאים את הקלמארי בתערובת.
4. במחבת כבדה מחממים שמן זית עם מעט צ'ילי, צורבים את הקלמרי מכל הצדדים. מסירים מהאש ומזליפים בנדיבות מיץ לימון. רק אז מתבלים במלח ופלפל כדי שהקלמרי לא יהפוך לצמיגי.
חומרים:
500 גרם כבד אווז מנוקה
חמאה לטיגון
מלח, פלפל שחור גרוס
1/4 כוס קסיס
1/4 כוס יין אדום יבש
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
הכנה:
1. פורסים את הכבד לפרוסות בעובי ס"מ, מתבלים במלח ופלפל.
2. מחממים היטב מחבת כבדה, מוסיפים חמאה ואת פרוסות הכבד ומטגנים דקה מכל צד. מוציאים מהמחבת ושומרים חם.
3. מוסיפים למחבת את הקסיס והיין, ממשיכים לבשל עד שהנוזל מצטמצם לחצי, מסירים מהאש ומוסיפים בכמה פעמים את קוביות החמאה הקרה, מערבבים היטב.
4. יוצקים את הרוטב על הכבד ומגישים מייד.
חומרים:
200 מ"ל יין לבן צונן
40 מ"ל קרם דה קסיס
הכנה:
מערבבים היטב, יוצקים לכוס גבוהה או גביע על רגל ומגישים.
התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים