שתף קטע נבחר

שרון הגיע לוושינגטון; מנסה לפייס האמריקנים

ראש הממשלה הגיע לארה"ב לפגישתו השביעית עם בוש. מוקש אחד כבר בדרך לפירוק - ישראל תסכים לשאיבת מים מהווזאני, אבל תדרוש פיקוח על הכמות. שרון הסכים גם לקדם את הדיונים על העברת הכספים לפלסטינים וביצוע הקלות הומניטריות. גורמים מדיניים: "למרות הביקורת האמריקנית בנושאים אלה - עיראק זה הנושא המרכזי"

ראש הממשלה, אריאל שרון, הגיע בצהריים (יום ג') לוושינגטון, בפעם השביעית מאז היבחרו. מטוסו של ראש הממשלה נחת בשדה התעופה "אנדרוז" בסביבות השעה 13:15 (שעון ישראל). הערב מתוכננת לו פגישה עם היועצת לביטחון לאומי קונדוליסה רייס.
בניגוד לחלק מהפגישות הקודמות, שהיו מתוחות למדי, מעריכים בלשכת רה"מ כי "הפגישה הפעם תהיה ידידותית". זאת, למרות שגורמים אמריקנים מתחו באחרונה ביקורת על ישראל, בשל המצב ההומניטרי בשטחים, המצור על המוקטעה והמשך מדיניות החיסולים.
"הפעם מדובר בשיחות תיאום ברמה הגבוהה ביותר בין ידידים בנושא המתקפה בעיראק", אומרים הגורמים, "כל היתר הוא בגדר רעש בלבד".
למרות ההתייחסות הזו ניכר ששרון מנסה לרצות את האמריקנים. אתמול שלח שרון את ראש לשכתו, דב וייסגלס, להיפגש עם שר האוצר הפלסטיני סלאם פאייד. בפגישה נטלו חלק גם מנכ"ל משרד האוצר אוהד מראני, מנכ"ל משרד החוץ אבי גיל ודן קרצר, שגריר ארה"ב בישראל. הפגישה עסקה בהעברת כספי המסים המוקפאים לפלסטינים. בשיחות הושגו הסכמות כלליות על דרך העברת הכסף, אך לא גובש עדיין מנגנון פיקוח מוסכם. בקרוב צפוי להתכנס גם צוות השיחות עם הפלסטינים לדיון בעניין ביצוע ההקלות ההומניטריות.
האמריקנים צפויים להבהיר לשרון בשיחות כי הם מצפים להבלגה ישראלית מול הפלסטינים, כדי שלא לפגוע בגיוס תמיכתן השקטה של מדינות ערב בפעולה מול עיראק. כן ינסו האמריקנים לשכנע את ישראל שלא להגיב על מתקפה עיראקית. המשלחת הישראלית תנסה לדאוג לכך שארה"ב לא תנצל את סיום המערכה בעיראק לכפיית הסדר מדיני על ישראל.

יסכים לפשרה

נושא נוסף שיעלה בדיונים הוא משבר הווזאני. המתווך האמריקני שעוסק בנושא נפגש אתמול עם הצוות הישראלי העוסק בנושא וגורמים מדיניים העריכו כי "העניין נמצא בדרך לפתרון". ככל הנראה ההסכם שיושג יאפשר ללבנונים לשאוב כמות מוגבלת של מים, ואולם לא ברור עדיין כיצד יתבצע הפיקוח על השאיבה.
בעבר הודיעו הלבנונים כי בכוונתם לשאוב כמות מים גדולה מהנחל, שתשמש גם לצרכי חקלאות וגם לשתייה. בסוף השבוע פורסמו בתקשורת הלבנונית ידיעות לפיהן השאיבה תשמש רק לצרכי שתייה, אולם הן הוכחשו מאוחר יותר. בישראל מעריכים כי השלטון הלבנוני יסכים לפשרה, אולם יתקשה להודות בה פומבית, כדי שלא להצטייר כמי שנכנע ללחץ האמריקני.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ראש הממשלה נוחת בוושינגטון
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
ילחץ על שרון? בוש
צילום: איי פי
מומלצים