תוכנית מס' 18 - אנשובי, אטריות ועלי גפן
ניר מארח את חנוך פרבר. איך אופים פילו עם אנשובי? כיצד מכינים מאפה אטריות? ולמה הוא חובש כובע מעלי גפן? תשובות ועוד, בתוכנית הערב
פילו עם אנשובי ועגבניות | מאפה איטריות וגבינה |
חומרים:
6 עלי פילו
8-10 פילטים של אנשובי, שטופים וקצוצים
שמן זית
3-4 עגבניות אדומות ומוצקות, פרוסות דק
מעט אורגנו יבש
200 גבינת ריקוטה
פלפל שחור גרוס, מלח
פטרוזיליה קצוצה
הכנה:
1. מחממים את התנור ל -200 מעלות צלזיוס.
2. בתבנית משומנת מניחים את עלי הפילו בזה אחר זה, ומורחים כל אחד בשמן זית.
3. חותכים במספריים את שולי הבצק ומסדרים את פרוסות העגבניות מעל.
4. מפזרים את האנשובי, האורגנו והגבינה, מתבלים ואופים 12-14 דקות. מוציאים מהתנור, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.
חומרים:
300 גרם (לפני בישול) איטריות ביצים מבושלות
1/4 כוס שמן זית (או 50 גרם חמאה)
2 ביצים
50 גרם גבינת פטה מפוררת
250 גרם גבינת ריקוטה מפוררת
כף אורגנו יבש
פלפל שחור גרוס טרי ומלח
100 גרם גבינה קשה מגוררת (פרמזן, קשקבל, או גבינה עדינה יותר)
הכנה:
1. מחממים את התנור ל -180 מעלות צלזיוס.
2. מערבבים את כל החומרים מלבד הגבינה המגוררת ומתבלים. (בעדינות עם המלח- הגבינות מספיק מלוחות).
3. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה, מפזרים מעל את הגבינה המגוררת (אפשר גם קצח או שומשום).
4. אופים כחצי שעה, עד שהמאפה מתייצב ומזהיב. מגישים חם או פושר.
התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים