שתף קטע נבחר

תוכנית מס' 18 - אנשובי, אטריות ועלי גפן

ניר מארח את חנוך פרבר. איך אופים פילו עם אנשובי? כיצד מכינים מאפה אטריות? ולמה הוא חובש כובע מעלי גפן? תשובות ועוד, בתוכנית הערב

פילו עם אנשובי ועגבניות מאפה איטריות וגבינה 

פילו עם אנשובי ועגבניות

חומרים:

6 עלי פילו

8-10 פילטים של אנשובי, שטופים וקצוצים

שמן זית

3-4 עגבניות אדומות ומוצקות, פרוסות דק

מעט אורגנו יבש

200 גבינת ריקוטה

פלפל שחור גרוס, מלח

פטרוזיליה קצוצה

הכנה:

1. מחממים את התנור ל -200 מעלות צלזיוס.

2. בתבנית משומנת מניחים את עלי הפילו בזה אחר זה, ומורחים כל אחד בשמן זית.

3. חותכים במספריים את שולי הבצק ומסדרים את פרוסות העגבניות מעל.

4. מפזרים את האנשובי, האורגנו והגבינה, מתבלים ואופים 12-14 דקות. מוציאים מהתנור, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

חזור למעלה
מאפה איטריות וגבינה

חומרים:

300 גרם (לפני בישול) איטריות ביצים מבושלות

1/4 כוס שמן זית (או 50 גרם חמאה)

2 ביצים

50 גרם גבינת פטה מפוררת

250 גרם גבינת ריקוטה מפוררת

כף אורגנו יבש

פלפל שחור גרוס טרי ומלח

100 גרם גבינה קשה מגוררת (פרמזן, קשקבל, או גבינה עדינה יותר)

הכנה:

1. מחממים את התנור ל -180 מעלות צלזיוס.

2. מערבבים את כל החומרים מלבד הגבינה המגוררת ומתבלים. (בעדינות עם המלח- הגבינות מספיק מלוחות).

3. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה, מפזרים מעל את הגבינה המגוררת (אפשר גם קצח או שומשום).

4. אופים כחצי שעה, עד שהמאפה מתייצב ומזהיב. מגישים חם או פושר.

התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ החיים הטובים
מדוע ולמה?
צילום: ערוץ החיים הטובים
צילום: ערוץ החיים הטובים
מאפה אטריות וגבינה
צילום: ערוץ החיים הטובים
מומלצים